23.03.2007

Ko bom velik, bom Niki Lauda

Objavljeno v Solze 10:56 avtor sosed

kidanje.jpg

Po nekaj dneh, ko sta jeza in občutek nemoči že počasi popustila, vam lahko zaupam: sovražim sneg. In snežinke. In vodo v čevljih. Da ne govorim o plundri in mrazu. Ampak najbolj, mislim res najbolj, pa sovražim pluge. Kaos na cesti me sploh ne moti. Pravzaprav grem najraje po opravkih takrat, ko je na cesti 10-20 centimetrov novo zpadlega in nespluženega snega. Takrat ni strahu, da bi naletel na ‘nedeljskega voznika’. Ta misel me vedno navdaja z občutkom varnosti in takrat sem za volanom nenavadno miren! Zato ne vidim prav nobene potrebe po pluženju. Sicer pa je sneženje v mestu itak povsem neuporabna zadeva.

kidanje1.jpg

Ne me narobe razumet – zavedam se njegovih redkih pozitivnih (stranskih) učinkov. Izdelava snežaka za hišo, sankanje in kepanje z mojim triletnim sinom je super zadeva, ampak kaj ko vedno znova pride ta prekleti plug…

Uf, naj zadiham in malo pojasnim zadevo: lega naše hiške ima eno manjšo pomanjkljivost – strm dovoz direktno do dvopasovne Dolenjske ceste v kombinaciji z gosto živo mejo levo in desno od dovoza, vsem komunalnim Niki Laudam omogoča, da me ob vsakem malo obilnejšem sneženju dodobra založijo z zbitim in težkim snegom direktno s ceste. Slava jim! Predno premečem kupe zmrznjenega snega iz svojega dovoza, na drugi strani parcele že cvetijo zvončki!

Težko je pojasniti občutek, ko vstaneš sredi noči, da boš skidal dovoz, se pravočasno pogrel, stuširal, preoblekel, peljal cucka na sprehod, nato zbudil svojega sina, ga pripravil za pot v vrtec…Tisti občutek, ko naposled z malčkom le stojiš na vratih, pripravljen za naskok na nov dan in s kotičkom očesa opaziš utripajočo oranžno luč, ki seveda pomeni, da ne greš nikamor. Še nekaj časa ne. Pogledaš v kot hodnika in si pripravljen priseči, da slišiš tihi hihet lopate, ki komaj čaka, da jo nekdo ponovno prime za njen štil…

Ko bom velik in bogat, bom imel na dovozu talno gretje ali pa si bom tudi sam omislil plug in običajnim smrtniko jemal voljo do življenja. Dokler ne napoči ta dan pa: j***m ti te preklete grtalice!!!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !