1.04.2007

Trenutek večnosti

Objavljeno v Ko piše srce 16:01 avtor sosed

Vse bi dal, da bi lahko ustavil čas. Ujel bi trenutek in ga doživljal večno. Podobe, ki me plašijo čez dan, so se izgubile nekje v daljavi. Pozabljene. Kot da nikoli niso zares obstajale. Za seboj so pustile le senco, ki jo je povozil občutek topline. Slika je nenadoma postala jasna – vem kaj hočem in po čem sem hrepenel, ko sem iskal samega sebe. Vse kar sem želel je to, kar imam sedaj na dosegu roke. Vse bi dal. Samo, da bi ustavil čas…

Veš o čem razmišljam. Bereš me kot knjigo. S svojimi temnimi očmi mi prebadaš stene, ki sem jih postavil okrog srca . Vseeno me sprašuješ po mojih mislih. Kot da sama ne verjameš, da je vse kar se dogaja resnično. Ali čutiš? Ne pričakuješ odgovora. Spustiš dlan na lice, ki ti počiva v naročju. Zaprem oči, pustim da me val sreče ponese v nebo. Boš še vedno tu, ko se vrnem in odprem oči? Bodo odvržene cote še vedno razmetane po sobi? Bo v zraku še vedno ujet tvoj vonj? Ali pa bodo sveče dogorele, se postelja ohladila in sanje izpuhtele v zrak? Bom ponovno padel na tla?

Vse bi dal. Čisto vse kar imam. Ko bi lahko. Ko bi le znal. Ustavil bi čas, ujel ta trenutek. In večno počival v tvojem naročju.

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. vvooodnarkavvooodnarka pravi,

  1.04.2007 ob 17:03

  Če ti pamet in srce govorita, da je pravo dekle zate se prebudi iz žalosti in se bori zanjo.

 2. sosedsosed pravi,

  1.04.2007 ob 19:44

  Borim se, brez skrbi. Je pa težko verjeti, da bo vedno tako, kot je (bilo?). Tudi če bo bitka dobljena…Ampak za takšne trenutke se splača živeti, a ne?

 3. vvooodnarkavvooodnarka pravi,

  1.04.2007 ob 19:34

  Saj ravno zaredi tega ti to pravim.

 4. Manca pravi,

  7.05.2007 ob 22:58

  Ko si že prepričan, da je samo pod tvojo streho hudo… pogledaš pod sosedovo in ugotoviš, da temu ni tako…
  Sem tvoja prava soseda, ki žal z besedami ne zna tako kot ti…
  Če bi znala, ti ne bi napisala le povzetka besed, stavkov, misli, ki se mi podijo po glavi: Želim ti/vama/vam vse lepo!

  Tvoja soseda Manca

 5. sosedsosed pravi,

  8.05.2007 ob 07:43

  Hey Manca,
  hvala ti za lepe želje. Vesel sem, da te lahko popravim, ko rečem, da je pod sosedovo streho spet doma smeh in dobra volja.
  Včasih je pač tako, da tudi najslabše stvari v življenju, tiste, ki se jih najbolj bojimo, prinesejo nekaj ali pa veliko lepega. Pri meni se je zgodilo, kar se je pač moralo in konec koncev je bolje, da se je sedaj (no, v bistvu je od tega že kakšnih 8 mesecev). In lahko ti zatrdim da mi/nama/nam je lepo, kot že dolgo ne.
  Vse lepo tudi tebi in oglasi se na kakšni kavici – se spodobi za sosedo ;)

  LP sosed

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !