2.04.2007

Oranžna pojedina

Objavljeno v Smeh 09:46 avtor sosed

orange.jpg

Včeraj smo še zadnjič, tokrat v družinskem krogu, nazdravili izgubljenemu 25. letu; saj veste – prijatelje spoznaš v nesreči. Ker je pred kratkim godovala tudi moja mama (tj. “babi Mojca”), smo dogajanje preselili pod njeno streho. Tako je dobila super priložnost, da še enkrat pokaže da je super kuharca in poleg tega izvrstna dekoraterka!

Tokrat je bila tema kosila barva. Jup – barva. In to ne katerakoli barva! Ne, ne – šlo je za pravi naskok oranžnega! Ob oknih so se spuščale oranžne zavese, v kotu se je bohotilo oranžno visočanstvo – gospa Sedežna, v vazi oranžna butarca, poleg nje oranžni svečniki, v skodelici oranžni bomboni, na mizi pa (nikoli ne uganete!) oranžni jedilni servis.

In ko sem ravno razmišljal, kako zelo ‘in-stajl’ je moja mama, je na vratih pozvonilo. Stamači!
- “Dober dan!”
- “Hej, živjo!”
- “Oooo, pri vas je pa vse tako … oranžno!”

Seveda ni nikogar presenetila prva jed na mizi – tudi otvoritev kosila je bila namreč nadvse stajliš: korenčkova juha! Korenčkova, a štekate? Oranžno, ki te ljubim, oranžno… Naša babi je šefica!

Amosfero sva nekoliko zagrenila edino jaz in g. stric, ki sva oranžni jedilnik začinila z nekaj pikrimi na račun … hja, oranžne barve, ampak (z izjemo naju) na srečo ni bilo drugih motečih dejavnikov.

Tisto invalidno kuro, ki edina ni uspela ubežat vaškemu klavcu (reva je imela eno leseno nogo; da nismo delali škode, smo jo po večerji ponucali za zobotrebce) smo pač pomalcali, se najedli peciva in piškotov iz kuhinje tete Milene (pogrešali smo le oranžne glazure in pomarančno pecivo!) in spili kozarec refoška. Na razpolago je bil sicer tudi nadvse oranžni đus – ampak Feng-shui gor al dol, vina se pa ne bom odrekel!

Za konec le še zahvala babi Mojci – oranžna pojedina je bila zakon! Res je, da se bo verjetno še nekaj časa otepala oranžnih šal, ampak saj je že navajena vsega hudega – sploh glede na to kakšnega paglavca ima za sina (de ne govorim o bratu)! Še dobro, da ima vnuka, ki jo redno spravlja v dobro voljo.

Oranžni pozdrav vsem gurmanom!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev »

 1. vvooodnarkavvooodnarka pravi,

  2.04.2007 ob 11:56

  Čestitke, e… pa saj jih nisi izgubu.

 2. sosedsosed pravi,

  2.04.2007 ob 12:48

  Izgubil koga?
  Če se to nanaša na včerajšnji sestavek, naj pojasnim.
  Odkar sem izgubil ženo, mamico ‘vnuka’ iz zgornjega teksta (ali pa je ona izgubila naju?), je minilo že precej časa in od takrat sva s sinom sama. Je pa na dan pred mojim prvim postom na teh straneh ( http://sosed.blog.siol.net/2007/03/22/barka/ )v moje življenje vstopila nova oseba. Njej je bil namenjen včerajšnji tekst! In ne, nisem je izgubil… Se pa sprašujem, kako dolgo je lahko tako čarobno. Zato v včerajšnjemu postu ‘lovim trenutke’… zakomplicirano? hja, pri meni ni nič enostavno.. :) lp

 3. vvooodnarkavvooodnarka pravi,

  2.04.2007 ob 16:38

  Kdo je izgubil 25. let (razumela sem, da gre za rojstni dan, od tod v zgornjem komentarju čestitke) ?

 4. sosedsosed pravi,

  2.04.2007 ob 17:00

  ujoj – nesporazum… potem pa samo skromno hvala! ja, v bistvu jih nisem izgubil, našel jih pa tudi nikoli več ne bom! :)

 5. vvooodnarkavvooodnarka pravi,

  2.04.2007 ob 18:56

  Sosed,

  Greš za menoj……jaz pa za tistimi, ki so pred menoj.

  Zvezi z novo osebo vse dobro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !