10.04.2007

Dela prost ponedeljek v vsak dom

Objavljeno v Žlica vegete 09:31 avtor sosed

No, a ni bilo fajn? Podaljšan vikend mislim. Tale mini dopust. Katarza! Sicer sem ves čas pomalem pogrešal Nejkota, ki je bil ta vikend, z izjemo velikonočnega zajtrka, pri mamici, sem pa zato izkoristil ta čas za delo okrog hiše in na vrtu. Trava je pokošena, vrt preštihan in kar je najpomembneje – obe babici sta veseli.

Seveda pa nisem samo delal – čar podaljšanega vikenda je ravno to, da lahko narediš vse kar si predvidel pa ti še vedno ostane kakšna urica, dve, petnajst … za uživanje. Tako se najde čas za petkovo slow-food večerjo, sobotno košarko in pivo s kolegi, nedeljski kino, ponedeljkov piknik z martinčkanjem na soncu. Vsak dan nekaj malega za dušo. Če gre za običajen vikend je tega časa bistveno manj, zato imaš v osnovi dve možnosti.

Prva je, da si sam pri sebi rečeš “jebi ga” in uživaš. Seveda imaš potem slabo vest. Stanovanje je v razsulu, perilo ni oprano, kaj šele zlikano, mama je slabe volje, ker je vrt še nepremetan, tvoj sinček še vedno nima montirane nove luči v sobi in hišni labradorec je prav besen, ker mu že cel teden obljubljaš, da se bosta igrala in špricala z vodo (ok, pravzaprav umivala, ampak kaj pa labradorc ve).

Druga varianta pa je, da pospraviš stanovanje, daš za prat perilo, ga obesiš, pobereš in zlikaš, preštihaš vrt, montiraš luč, skopaš labradorca in postoriš se deset tisoč podobnih stvari, nakar v nedeljo zvečer ves zgaran in nesrečen komaj dočakaš konec vikenda.

In zato, dragi moji, predlagam, da se namesto kenslanja praznikov, naši politiki začnejo ukvarjati z uzakonitvijo prostih ponedeljkov! A ne bi bilo fino živeti v državi, kjer bi bilo perilo vedno oprano, vsi vrtovi preštihani, mame in babice bi bile vesele in ponosne, labradorci čisti in razigrani, v otroških sobah pa bi svetile nove in sveže montirane luči. To bi bil svet po mojem okusu! Pa še ponedeljek ne bi bil več na slabem glasu.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. krasnikrasni pravi,

    10.04.2007 ob 10:34

    si me prehitel za minuto!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !