18.04.2007

Vic blogerji

Objavljeno v Žlica vegete 10:19 avtor sosed

Ok, najprej pojasnilo. Sledeče objave nisem napisal, ker bi želel komurkoli soliti pamet. Še manj širiti “pravo vero”. Gre samo za razmišljanja obče nepomembnega blogerja, ki je to postal šele pred nedavnim in mu zato vsi fenomeni bloganja še niso povsem jasni. Ma niti ne gre za razmišljanja, bolj za klic na pomoč. Željo po razsvetlenju – uh ja, to bo pravo! Skratka, želel bi, da mi nekdo (kdorkoli!) pojasni v čem je trik, da se nekdo registrira kot bloger, si reče ‘Ok, zdaj bom pa blogal, tako kot to počnejo veliki’ in potem to čudovito orodje uporablja za posredovanje stokrat prežvečenih vicev. Mislim, zakaj bi to počel? V čem je smisel?

Ko sem bil mlajši, sem pisal dnevnik. Mnogi prijatelji in vrstniki so ga pisali. Sedaj se sprašujem, če so se njihovi vpisi v svoj dnevnik začeli z: ‘15.december 1988 : Gresta Haso in Mujo mimo avtopralnice, nakar Muji pade iz žepa kondom…‘ Ker če so se, potem je bilo z mojim dnevnikom nekaj hudo narobe. In še dobro, da ga nihče ni bral!

Saj ne, da me pretirano moti, konec koncev naj vsak s svojim blogom počne, kar ga je volja. Pa vendar. Če sem popolnoma iskren mi ni povsem vseeno, že zaradi povsem praktičnih razlogov. Velikokrat recimo, ko imam nekaj minut časa in sem že prebral objave tistih, ki jih redno berem, pogledam sveže objave na blog.siol.net. In ja, malo bedasto se mi zdi, če je od 20-ih svežih objav 8 vicev in 5 linkov do filmov. Od tega je 6 postov od iste osebe – mislim, ko bi ‘vicer’ vsaj objavil vse svoje najnovejše ’smešnice’ v isti objavi. Na srečo se takšen naval ‘junka’ (še) ne dogaja zelo pogosto, a vseeno. Če bi želel brati vice ali gledati smešne filme, obstaja na stotine super strani, kjer bi to lahko počel cel dan. Zato se še enkrat več sprašujem o smislu početja Vic-blogerjev. Hkrati pa ugibam, kakšne posledice bosta množično ‘blogiranje’ in utvara, da je vsaka objava že spletni dnevnik, pustila na razvoj blogovske kulture v prihodnosti.

Seveda nisem napisal nič novega, v zadnjem času je bilo veliko zapisev o objavah, ki so same sebi v namen in vem, da sem s tem prispevkom samo prdnil v veter. Kljub temu ga objavljam. Tako, za špas. In v duhu množične produkcije nekvalitetnih objav!

… In prosim ne me vprašat, kako se konča vic iz drugega odstavka.

Lep dan še naprej, sosed

 

5 komentarjev »

 1. buba švabebuba švabe pravi,

  18.04.2007 ob 10:41

  Ha, jaz ne kopipejstam starih vicev!

  Ja no, to je nekaj časa nekdo od tavelkih (mislim da Jonas) že pisal o tem. Veliko ljudi to moti, ampak kaj češ, tudi to obstaja. Nekaj časa smetijo, potem se pa naveličajo. Problem je samo v tem, ker prihajajo vedno novi in novi kopipejstarji. Recimo ravno včeraj sem enemu zatežil: http://matemusic.blog.siol.net/2007/04/17/vic-o-zacetku-clanka-novinarja-slovenskih-novic/

 2. IpsilonIpsilon pravi,

  18.04.2007 ob 10:45

  Včasih človek morda naleti na kakšen vic, ki se mu zdi dober (čeprav je star in čeprav ga je kdaj morda že slišal), pa ba prilepi na blog zato, da ga ima nekje spravljenega, če ga bo slučajno pozabil. Skratka, blog kot odlagališče, ne zgolj kot razširjališče.

 3. smehsmeh pravi,

  18.04.2007 ob 11:58

  Ne vem, meni se zdi da ljudje več al manj dajejo na blog pač tisto kar jim je všeč, pa ni važno če je to c/p. Tudi sam to opažam, ampak najbolj pomembno da je avtorju pač všeč njegov blog, čeprav se tudi meni kot tebi brez veze zdi c/p malat na blog ter različne filmčke brez kakršnegakoli svojega mnenja.

  lp

 4. Chiara pravi,

  18.04.2007 ob 12:23

  Kaj pa, če npr. nekdo ima blog, za katerega vedo vsi (no, vsaj večina) njegovih prijateljev… in namesto, da vsem pošilja stotine mailov s forami, jih pač prilepi na blog in naj si vsak pogleda, ko mu paše, mogoče bo pa tudi komu drugemu (ki sicer ni na mailing listi) polepšal minutko ali dve.

 5. buba švabebuba švabe pravi,

  18.04.2007 ob 12:33

  No viš, to pa je tut en kreativen način uporabe bloga. Zanimiva ideja…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !