23.04.2007

Na obali je menda vse isto…

Objavljeno v Smeh 14:46 avtor sosed

Nejko je bil čez vikend na obisku pri mamici, jaz pa sem soboto preživel na obali. Nekje med Portorožem in Piranom. Malo tu, malo tam… In bilo je super! Poleg odlične družbe (hvala Rada) so dan zaznamovali (Listed in order of apperance):

Rumen mercedes, ki sem ga do Kopra prehitel osemintridesetkrat. Majstore, pa kaj ti pomaga merđo, če po klancu navzdol Ibiza leti kot sneta sekira?

Sonce. In to ne kakršnokoli sonce, ampak tisto ta pravo. Ki zakuri in pripeka! Občutek sem imel, da smo sredi poletja in sem na dopustu. Ko sva zjutraj krenila iz (takrat še) oblačne Ljubljane, sva bila precej negotova glede tega izleta, ampak sonce tokrat res ni razočaralo.

Toples punca, ki se je sončila nekaj metrov od mize za katero sem pil dopoldansko kavo. Hvala, lepo da sva se spoznala… :)

Totalno zmedena kelnarca, ki nam je v Piranu navsezgodaj zaželela ‘dober večer’ in med opravičevanjem skoraj izgubila pladenj. To isto kelnarco nam je že ob naročilu uspelo še dodatno zmesti:
- Coca-colo, kavo z mlekom in belo kavo prosim.
- Emmm… Khm… Kako to mislite?
- Torej, eno kolo, eno kavo z mlekom in eno belo kavo prosim.
- Belo kavo in kavo z mlekom?
- Prosim, ja!
- Ja, ampak… Sej to je isto!
- Pravzaprav ni. Bela kava je pretežno mleko z dodatkom kave, medtem ko…
- [Zmeden pogled...]
- Kokakolo in dve kavi z mlekom prosim. Hvala!
Pet minut kasneje zmedena dečva prinese kokakolo in dva kapučina. Kokakola prileti pred Mojco, enega od kapučinov dobim jaz, pospremljenega z besedami ‘kava z mlekom za vas’, drugega pa Rada ‘ … in bela kava za gospodično’. Smeh na polno. Ko je zmedena gospodična opazila, da smo njen ‘trik’ pograbili z navdušenjem, je dodala še: ‘Jah, veste, pri nas je vse isto!’ Skozi smeh sem uspel iztisniti le še ‘Potem sem pa res vesel, da nisem piva naročil!

Čuden šport, ki se je odvijal na Tartinijevem trgu v sklopu prireditve ob prazniku sv. Jurija. Neka mešanica baseballa, kriketa in veselice. Prvič videl – nekaj novega ali nekaj preživetega? Pojma nimam… Izgledalo je zabavno.

Banana split kot pika na i fantastičnemu dnevu.

Bila je res lepa sobota in tudi nedelja ni bila nič slabša, čeprav preživeta na drugem koncu Slovenije – tokrat je bila na sporedu Gorenjska. Izostale so le nudistke in zmedene kelnarce!

 

2 komentarjev »

 1. ninnqninnq pravi,

  23.04.2007 ob 15:28

  Hehe, na obali je tako: če naročiš kapučin dobiš mali celinski kapučin (ker je v Italiji samo to kapučin), če naročiš kavo z mlekom te navadno vprašajo kaj misliš, če pa naročiš belo kavo ne dobiš celinske bele kave ampak neko zmes med velikim kapučinom in kavo z mlekom.

  Naslednjič, ko bosta na obali naročala celinsko belo kavo, dajta naročit latte macchiato (late makjato) :)

  Lp,
  n.

 2. sosedsosed pravi,

  23.04.2007 ob 21:08

  Hvala za nasvet, se mi pa zdi, da bova naslednjič raje naročila juice z vodo… :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !