11.06.2007

Štacuna zaprta, grem na operacijo…

Objavljeno v Solze 22:06 avtor sosed

Četrtkova zgodba žal še ni zaključena. Fantje so me res dobro razbili. Ker se je bolečina danes stopnjevala, sem se kljub dejstvu, da so od incidenta minili že štirje dnevi, po posvetu z zdravnico odločil za obisk urgence. Dobri dve uri kasneje sem bil skupaj s sliko glave (na kateri si btw nisem čisto nič podoben!) napoten na oddelek za maksilo-facialno kirurgijo na Zaloški 2, drugi štuk desno. Čaki, čaki, a nisem šel tja obiskat ‘kolega s srbskim imenom‘? Ma ne no…

“Tale bo ostal tule,” je zdravnik zaklical sestri že po bežnem ogledu rtg slike.

ŠIT! Zlomljena ličnica. Kaj zdaj? Na operacijo se običajno čaka 2 – 3 dni, rehabilitacija traja minimalno 5 dni. Na moje prošnje, proteste in na koncu moledovanja, češ da sam skrbim za malega otroka za katerega moram priskrbeti varstvo itd., se me je zdravnik le usmili in mi spisal začasen odpust. Tako sem si kupil noč v domači postelji ter možnost, da se pogovorim z Nejcem. Razložil sem mu, zakaj očija nekaj časa ne bo domov in srček je vse takoj poštekal. Obljubil sem mu zapestnico iz bolnice – on pa je obljubil, da bosta z babico, ki se bo za vmesni čas priselila k nama, vsak dan prišla na obisk.

Pizda res sem rabil samo še to. Po vseh štalah in pizdarijah, ki sem jih prestal v zadnjem letu, mi je manjkala samo še horda podivjanih čefurjev, ki so zaradi njihovega sprevrženega veselja ohromili tri družine… Svaka čast fantje!

Z besedami kolega, ki prestaja podobne muke: “Upam, da vas prasce vsaj pesti bolijo!” :)

Ah, pa kaj bi jamral. Važno, da smo zdravi živi.
Ajde družba, naslednje javljanje predvidoma čez teden dni! :-*

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev »

 1. pet-in-g-sekspet-in-g-seks pravi,

  11.06.2007 ob 22:33

  pizda, zdaj sem pa res jezen. sosed, drži se!!!

 2. demi pravi,

  11.06.2007 ob 22:36

  Ej, sj nimam besed…kaj ne, pobil bi te ljudi, oz. izmečke, imam tudi sam podobne izkušnje…upam da se dobro izteče, itak se bo ;)

 3. kandelakandela pravi,

  11.06.2007 ob 23:03

  SREČNO! Upam, da te bodo dobr porihtal in da bo pol spet vse v redu!

 4. dmashinadmashina pravi,

  11.06.2007 ob 23:10

  Držim pesti, da bo remont uspel… škoda tko lepega obraza. ;)

 5. zloba77 pravi,

  11.06.2007 ob 23:31

  čuvaj se … pa naj ti ta teden hitro mine … hitrej kot nam, ki te ne bomo mogli brat:-(

 6. Pi.RomanPi.Roman pravi,

  12.06.2007 ob 00:07

  Mi smo s tabo. In s tvojima sotrpinoma!

 7. šušišuši pravi,

  12.06.2007 ob 01:06

  auč…čimprejšnje okrevanje!

 8. :-) pravi,

  12.06.2007 ob 06:58

  Sranje! Drži se! We cross our fingers!
  (Sem mela napisan: držimo pesti, pa zdele tole ne paše! Jih je blo čist preveč!)

 9. dmashinadmashina pravi,

  12.06.2007 ob 09:01

  Ojej…
  for the record, tiste pesti sem v prejšnjem komentarju stisnil čisto po neumnosti… no pun intended. prisežem!

 10. Alex Remus BlackAlex Remus Black pravi,

  12.06.2007 ob 10:06

  Držim pesti!

 11. nikjanikja pravi,

  12.06.2007 ob 10:20

  gud lak. kar ne ubije, krepi … I think :)
  n

 12. LegendarisLegendaris pravi,

  12.06.2007 ob 16:36

  Šele sedaj sem prebral (tudi za nazaj), kaj se je zgodilo. Groza. Upam, da se hitro pozdraviš.

  Drugače pa… what comes around, goes around! Tudi on bodo prej ali slej dobili po pesi.

 13. uroš pravi,

  12.06.2007 ob 22:28

  groza. sam js tut čefurjev ne morm… ma še romi niso taki no. sm mel enkrat podobna srečanja (banda vs. trije,štirje), pa sm jo dober odneso. okrevanje bo mučno, a bo vse dobro.

  lp

 14. Alex Remus BlackAlex Remus Black pravi,

  13.06.2007 ob 08:48

  Lahko da je naš Sosed ravno zdaj pod nožem. Držmo pesti :)

 15. Aleš Vesnaver pravi,

  18.06.2007 ob 13:53

  Ne vem sicer, ali so tisti srce parajoči opisi moledovanja in protestov napisani zgolj zaradi večje prepričljivosti ali za doseganje večjih lirsko/epskih razsežnosti teksta, vsekakor pa sem vam, čim ste omenili, da ste samohranilec, takoj uredil operacijo naslednji dan in vam omogočil, da greste čez noč domov. Torej ni trajalo prav dolgo, da sem se vas “usmilil.” Poleg tega sem vas naslednji dan, par ur po operaciji, spustil domov.
  Sem mislil, da ti je ob taki oskrbi kdo vsaj hvaležen oziroma da ne spadate med horde slovenske-nuvice-beroč-čez-zdravnike-bruhajoč sluvencelnov.
  Na, pa sem se motil.
  Prijetno blogarjenje še naprej!

  Aleš Vesnaver

 16. sosedsosed pravi,

  18.06.2007 ob 15:24

  Oooo… Dr. Aleš, prisrčen pozdrav.

  Najprej naj se Vam zahvalim za oskrbo, za poseg in predvsem za zelo, zelo prijazen odnos – če bi bili vsi doktorji vsaj približno takšni, bi bilo, v to sem prepričan, ‘nuvice-beroč-čez-zdravnike-bruhajoč sluvencelnov’ bistveno manj. Mimogrede, prva stvar, ki sem vprašal sestro po Vašem obisku po operaciji je bilo, ‘kako se piše ta prijazni doktor, ki me je operiral’.

  Ker pa ste si moj tekst razložili napak (oz sem ga jaz morda pustil preveč odprtega interpretaciji), naj pojasnim par zadev. Kot sem že omenil, sem bil nad odnosom in oskrbo Vašega oddelka zelo zadovoljen in pozitivno presenečen. Pika. Vsaka čast tako vam, kot tudi sestram (btw. a imate na m-f kakšen poseben casting za sestre? zaradi njih mi je bilo na trenutke kar žal, da grem tako hitro domov).

  Dalje, moledovanje in protesti so se odvijali v ponedeljek zvečer(!), ko sem bil prvič sprejet na oddelek. Takrat Vas ni bilo poleg, zdravnik, ki me je sprejel pa je bil glede mojih ‘kapric’ precej oster. Rekel je, da vi niste nek servis, ki bi ‘klicaril in prosil paciente naj pridejo na operacijo’, da sem za svoje zdravje odgovoren sam in da ‘naj mi bo to že v štartu jasno’. Seveda je imel dr. prav, vseeno pa sem tudi jaz vztrajal na svojem in mu še kar nekaj časa jamral o tem, da nimam varstva za otroka in da nimam druge izbire, kot da grem vsaj čez noč domov urediti te stvari.

  Šele naslednji dan ob viziti sem Vas prvič srečal in ja, tako kot ste rekli: ni bilo nobenih komplikacij. Spustili ste me domov in naslednji dan ponovno poklicali pred operacijo. Prav tako ste me brez težav odpustili (celo na moje presenečenje!) po operaciji, še rahlo zadetega od vsega skupaj.

  Zgornji post in odstavek:

  “ŠIT! Zlomljena ličnica. Kaj zdaj? Na operacijo se običajno čaka 2 – 3 dni, rehabilitacija traja minimalno 5 dni. Na moje prošnje, proteste in na koncu moledovanja, češ da sam skrbim za malega otroka za katerega moram priskrbeti varstvo itd., se me je zdravnik le usmili in mi spisal začasen odpust.”

  je bil spisan v ponedeljek, 11.6. ob 22:06, torej večer predno sva se midva prvič srečala in se je nanašal na dežurnega zdravnika h kateremu so me poslali direktno z urgence istega dne pozno popoldne (in kateremu prav tako nič ne zamerim – opravljal je svoje delo in je bil pač malo manj pripravljen na kompromise kot kasneje vi, kljub temu pa sva se uspela zmeniti).

  Skratka: ne bruham vse povprek čez zdravnike. Vsaj ne čez tiste, ki si tega ne zaslužijo. In vi si zagotovo ne. Tudi ob dokončnem odpustu (v četrtek) sem se za vaš odnos in ’storitve’ najlepše zahvalil dr. Šilerju (mislim, da se je tako pisal) in mu ob tem hvaležno stisnil roko, čeprav sem bil dejansko najbolj hvaležen ravno Vam. Morda se Vam pa vseeno uspem zahvaliti tudi osebno na pregledu 29.junija. Do takrat pa naj napišem kar tule:

  Dr. Aleš Vesnaver, hvala za Vaš odnos, prijaznost in pripravljenost storiti korak proti pacientu tudi takrak, ko poklicna dolžnost tega od Vas ne zahteva. In lahko Vam zagotovim: če me še kdaj polomijo neznanci, se z veseljem vrnem pod vaš skalpel. ;)

  LP, jaka

 17. nataša pravi,

  27.01.2012 ob 19:05

  Dr.aleš vesnaver je dober zdravnik in ima zelo sočuten odnos do pacijenta ,da bi vsaj kanček kateri od zdravnikov imel takšen odnos ki ga ima dr vesnaver vse pohvale.

 18. nataša pravi,

  5.02.2012 ob 17:22

  .Res je doktor vesnaver te popolnoma razume kajti težave ,ki jih imam so zelo zoprne vedno ti prisluhne in ti po svojih najboljših močeh pomaga ustrezno zdraviti,čestitke ,da imajo takšnega zdravnika na tem oddelku , marsikateri tam ni takšen kot dr aleš.

 19. natasa pravi,

  1.06.2013 ob 15:24

  Dr aleš vesnaver eden redkik zdravnikov ,ki ni zvišan ima normaln odnos do pacijenta si vzame čas kljub gneči ,ki jo ima.Napiše kaj potrebuješ brez problema vse pohvale in čestitke,da imajo takšnega specialista. lep pozdrav.

 20. Natasa pravi,

  25.11.2014 ob 15:16

  Dr vesnaver je zdalec najboljsi zdravnik kar jih

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !