8.07.2007

Hajdemo u planine ali kako sem osvojil Lubnik

Objavljeno v Smeh 20:45 avtor sosed

Pravzaprav si še nisem čisto na jasnem ali sem jaz osvojil Lubnik ali je Lubnik osvojil mene, v vsakem primeru pa sem prepričan, da bo ta ljubezen ena od tistih trajnih. Jup, v naročje Lubnika se bom še vračal.

Vse se je začelo pred meseci, ko sem prijatelju iz Škofje Loke prvič obljubil, da se mu pridružim na njegovi nedeljski turi na ta nekaj čez 1020 metrov visok hrib. Pa sva se menila, usklajevala in lovila vse do danes, ko nama je končno uspelo. Pri podvigu pa nisva bila sama, pridružila se nama je še gospodična Maca in skupaj smo se odpravili proti vrhu. Ker z Zokijem ne znava ničesar narediti na easy sva vse večje strmine pretekla, nekatere tudi večkrat – pravijo da gre osel samo enkrat na led, ampak ker midva pač nisva osla, sva šla večkrat. S časom dve uri in drobiž smo prispeli na vrh in si jasno provoščili mrzlega Uniona. Pa še enega. Saj še pomnite, moram … Zaradi zdravnika … Jeben život …

Po dobri uri martinčkanja je sledil spust in ponovitev intervalnega treninga (sprint dol, tek navzgor po strmini in nekaj minut hoje v družbi mične gospodične, potem pa ponovi vajo). Vrnili smo se v dolino. Štiri in pol ure kasneje. Nasmejani, prepoteni in odlično razpoloženi. Dan smo nadaljevali v Jesharni, prijetni restavraciji z odličnimi testeninami in najboljšimi palačinkami, kar sem jih kadarkoli jedel. Tokrat sem si privoščil trojni nadev: čokolada, kokos & sladoled. Prva liga!

Sledil je povratek v metropolo in zbiranje vtisov. Žal mi je, ker je fotoaparat ostal doma, kljub temu pa ostajajo lepi spomini. Slike bodo pač morale počakati na naslednje snidenje. Pred nama z Zoranom pa je že nov podvig: naslednjič ga pretečeva v kosu! Komaj čakam …

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev »

 1. BlažBlaž pravi,

  8.07.2007 ob 21:26

  Drugič vzemi fotoaparat. Jz ga ponavadi vedno nosim sabo čene pa vsaj mobitel, ki ima kar solidno kamero :) Treba ksno fajno fotko narest ;) Amm, pazi, da se ne zapleteš v ljubezenski trikotnik še z kakšnim drugim hribom ali goro, da ti Lubnik ne zameri :D

 2. pet-in-g-sekspet-in-g-seks pravi,

  8.07.2007 ob 22:32

  ja, fotke … me pa veseli, sosed, da je zdravje vse boljše in boljše … in še to s tekom v hrib … o, moj bog …

 3. naivnamiza pravi,

  8.07.2007 ob 23:13

  Sosed, jz se teka v hrib ne bi lotila niti pri zdravlju … :)

 4. sosedsosed pravi,

  9.07.2007 ob 07:26

  @Blaž: ma ni panike, z Lubnikom imava zelo svobodno vezo, oba sva zelo ‘open’…
  @seks: tek v rib ni tak problem, malo zoprno je bilo tečt navzdol – ob vsakem skoku čez korenino sem imel občutek, da mi bo obraz razpadel. Ampak sem se sčasoma tudi tega navadil. Sem pa zeeeeloooo vesel, da sploh lahko že športam.
  @naivnamiza: mi je bilo že rečeno, da nisem čisto zdrav… :)

 5. dr. Onyx pravi,

  9.07.2007 ob 08:18

  Na Lubnik imam slabe spomine še iz JLA. Vojsko sem služil v Škofji Loki in kadar smo povzročali težave nam je nadrejeni oficir dal rok, v katerem smo morali v polni opremi in z orožjem premagati ta hrib. Če nismo uspeli, ponovitev. So se pa domačini vsakič zlobno smejali, ko smo tekli mimo. Idiotsko. Res sreča, da so ukinili naborniško vojsko.

 6. :-) pravi,

  9.07.2007 ob 09:39

  Odlično! To pa so cilji!!! ;-)

  Je pa tale Lubnik zanimiv… Mi smo se ga enkrat lotili navzdol bosi! :-)

 7. sosedsosed pravi,

  9.07.2007 ob 16:40

  @dr. Onyx: jeba! upam, da bo hrib do mene bolj prijazen.
  @:-): he he, odfuk! bogi podplati!
  @naivnamiza: kaj za vraga se je zgodilo s tvojim blogom?!?!?!?

 8. naivnamiza pravi,

  9.07.2007 ob 21:29

  Sosed, se opravičujem obema bralcema mojega bloga (vključno s tabo), da sem tako brutalno zaključila. To še ne pomeni, da ne bom več brala/komentirala tvojega bloga (ne boš se me tako hitro znebil ;) ) Nekako mi je šel ves blog na jetra in že tako je zame pravo presenečenje, da sem tako dolgo zržala z njim. Izguba pa ne bo velika, saj je dovolj drugih boljših blogerjev. Se srečamo na tvojem blogu, jasno? :)

 9. sosedsosed pravi,

  10.07.2007 ob 08:47

  Vidiš, tule se pa ne bova strinjala… Žal mi je, da si nehala s pisanjem bloga, hkrati pa upam, da nisi povsem nehala pisat. In prav vsak bloger, ki dobro piše, tudi ti, pusti za sabo košček praznine.
  Na teh straneh si pa itak vedno dobrodošla! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !