23.07.2007

Naj bo vroče vsaj še tri redne!

Objavljeno v Smeh 09:58 avtor sosed

Smešno, ampak vročine imam v teh dneh resnično že vrh glave. In kaj je tu smešnega? Hja, za začetek to, da me vročina sama sploh ne moti. Bolj me spravlja ob živce dejstvo, da se zadnje čase pogovarjamo samo še o njej. Zdi se mi žalostno, kako problem klimatskih sprememb dobi na teži šele, ko temperature za nekaj dni postanejo neznosne, pa čeprav se stanje zaostruje že zadnjih nekaj deset let. Ampak pustimo klimatsko krizo in njene vzroke ter posledice pri miru. Tokrat me namreč bolj fascinira to, kako so vsi mediji pograbili teh 38 stopinj kot da gre za suho zlato.

Poročila, časopisi, spletni portali, radijske postaje … povsod poslušamo samo še o vročini ter teh nesrečnih stopinjah, ki so menda za par cifer previsoke za lagodno življenje. Dajte no, ljudje, vem da je obdobje kislih kumaric in vem, da je malo atraktivih zgodbic, a vseeno se mi zdi vse skupaj že malo preveč napihnjeno. Zunaj bi bilo lahko 18 stopinj pa bi me kuhalo zgolj zaradi vsega tega bombardiranja s strani medijev, ki so vse notranje ter zunanje politične, kulturne ter športne novice, spremenili v suhoparno vremensko napoved.

Pa je res tako hudo? Trend segrevanja tudi meni ni všeč. Kot kaže se bomo v kratkem skuhali ali pa zmrznili, vendar kot rečeno: ta problematika bi morala biti izpostavljena 365 dni na leto in ne samo 2 tedna, ko temperature dosežejo vrhunec.

Kar se mene tiče, nimam pretiranih težav z vročino. Ok, veliko se švica, v avtu je 70 stopinj predno zalaufam klimo, spim bolj švoh, ker imam v stanovanju ponoči med 27 in 28 stopinj, ampak hey, še vedno imam raje pasjo vročino kot dež celo poletje (tudi to se je že dogajalo v zadnjih letih).

Vročino sem vedno jemal kot sestaven del poletja. Pravzaprav tisti bolj zabavni del. Tisti del, ko se hodiš hladit v bližnjo (ali bolj oddaljeno) reko ali jezero, ko se za hišo z otroci špricaš s pištolami na vodo in obmetavaš z vodnimi baloni. Del, ko se po obilnem pikniku uležeš v senco, si odpreš mrzo pivo in si misliš: “Ma hvala k…, da mi ni treba kidat!”

p.s.: Konec tedna grem na morje. Zakaj mi nek notranji glas govori, da se bo takrat začelo na jadranu monsunsko obdobje?

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev »

 1. Kepic DavidKepic David pravi,

  23.07.2007 ob 10:19

  Ma vedno neki “jamramo”…neki cajta nazaj(začetek julija)je blo dost mraz za poletje in smo se prtožval zakaj je tok mraz, zdj pa zakaj je tok vroče! Mislm too much! Drgač pa je men tut bolš da je vročina kt pa mraz al pa da celo dežuje…
  Za konc tedna pa mislm da se ti tisti notranji glas mal laže…jst mislm da bo kr vroče…

 2. :-) pravi,

  23.07.2007 ob 16:11

  Se mi zdi, da nič kaj dosti ne jamram zaradi vročine. Tudi klime (še) nimam. ;-) Pa strinjam se, da bi morali na to misliti čez celo leto in ne le ob vročini. Ampak me je groza, kako moja pesa stopiclja, ker jo tako peče v tačke…, čeprav se trudim, da jo ne vozim ven ob največji vročini in ne ravno na asfalt…

  Ti pa privoščim vročino na Jadranu! :-) Bo mrzlo pivo – za živec jasno! ;-) – bolj pasalo! In zaenkrat kolegi meteorologi še ne obetajo bistvenih sprememb…

 3. nitkanitka pravi,

  23.07.2007 ob 21:24

  Držim pesti za lepo, sončno vreme!!!! :) Sicer pa pridni ljudje majo na morju sonce, to je splošno znano… :) če si pa ti priden pa nevem :P

 4. mojcasmojcas pravi,

  23.07.2007 ob 21:33

  hahahahaa :D bog ne daj za monsunsko deževje, jaz grem tut n morje konec tedna :D ni šans, da kaj pada!

 5. sosedsosed pravi,

  23.07.2007 ob 21:50

  @Kepic David: Tudi jaz bi prasca resnično rad ujel na laži. :)
  @:-): ma ja tole z živcem so resne zadeve. se bojim da bom imel kmalu še z jetri težave!
  @nitka: priden, priden! samo bom imel enega malo bolj porednega s sabo… kaj pa zdaj?
  @mojcas:glede na to, da si kot piratka prava morjeplovka, ti bom verjel na besedo in upal, da se ne motiš ;)

 6. :-) pravi,

  23.07.2007 ob 22:42

  hehe, jih bova šla na Orle prepucat, ko se vrneš! ;-)

 7. polona pravi,

  24.07.2007 ob 14:06

  no, če že o vročini… meni osebno je tanarbl važno, da spričo pomanjkanja vode ne trpi zelenica pred hišo, da je avto opran in tako dalje :) .
  PIVO.
  sem namenila besedo še drugi temi, ki se dostikrat iz povsem zdravstvenih razlogov pojavlja klele :)

 8. sosedsosed pravi,

  24.07.2007 ob 19:19

  veš kaj, ni se treba norca delat, eni pač skrbimo za svoje zdravje. in če je pitje piva to kar moram storiti, potem sem pripravljen na to žrtev! ;)

 9. nitkanitka pravi,

  24.07.2007 ob 21:48

  Mislim, da se v tem primeru pokaže pol.. al si ti bolj priden al je ontaporeden bolj poreden! :) :)

 10. bronte72bronte72 pravi,

  24.07.2007 ob 22:48

  Še bo vroče. Samo brez panike… vročina bo. Bojda pa bo tut pivo. :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !