28.12.2007

Spet bo sranje!

Objavljeno v Smeh 15:49 avtor sosed

Jup, totalna pizdarija bo! Kulturniki bodo pripravljali grmado in zahtevali glave. Jankoviču bodo očitali, da je čefur. Ljubljančanom, da so ovce. Glasbeniki bodo splezali na najvišjo češnjo in kuhali mulo. Ker oni ne morejo dobiti špila v Zagrebu ali Splitu. Ne zato, ker niso dovolj dobri. Ma kaki, samo in izključno zato, ker so hrvatje hudobci. In jih nočejo poslušat. Sploh za Silvestra!

Na ljubljanskih ulicah pa bo ponovno dalmatinska fešta. Grozno. In folk bo rajal, ga pil in plesal v zvoku balkanskih ritmov, namesto, da bi se prepustili nežnemu glasku Jana Plestenjaka ali sočnim joškam Turbo angelov, ali kogarkoli že… Včeraj je špilal Oliver, na silvestra (med drugim) Danijela, takoj po novem letu, 2. januarja, pa še Gibonni.

Za vse ostale, tako “naše” kot “njihove”, mi nekako dol visi, ampak Gibonnija bom šel pa z veseljem poslušat. Čeprav ni Sloven’c in čeprav jaz nisem dalmatinc. Zato, ker ne grem poslušat Hrvata, niti ne grem reševat obmejnega spora ali s protestom izražat podporo Guštiju (čeprav se strinjam, da je super muzičar!) in vsem ostalim, ki “ne smejo” igrat pri sosedih. Na Prešerca grem minusu navkljub poslušat dobro glasbo. In pri Gibonniju vem, da bom to dobil. Tipo piše dobre tekste in komponira dobro musko. Pika. Poleg tega ga vedno spremlja izvrsten bend, verjetno eden najboljših v širši okolici. In zame je to dovolj.

Šel se bom dret v mraz, skakat v ritmu basa, spit kakšen vinček in (po dveh, treh rundah) morda tudi plesat. Mogoče srečam celo kakšnega blogerja. Ena mojčka je že napisala, da bo tam, druga ima njegove verze celo v svojem profilu. Mogoče se srečamo. In rečemo kakšno pikro na račun Jankovičevega sumljivega porekla, glasbene neizobraženosti ljubljanske publike in se z upanjem zazremo v prihodnost, ko bo frajtonarca ob spremljavi para napihnjenih poskakujočih jošk donela po trgu Bana Jelačiča.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev »

 1. strojnikstrojnik pravi,

  28.12.2007 ob 16:08

  Se mi je zdelo ja, da sem pri tebi že slišal nekaj, kar mi je bilo všeč, pa ni bil tvoj produkt… :mrgreen:
  Če bom v Ljubljani in bom premagal popraznično lenobo, mogoče grem celo pogledat… ;)
  Mi pa vseeno ni jasno, kako so dalmatinca na ta mraz in vlago spravili… :?

 2. likard37likard37 pravi,

  28.12.2007 ob 16:15

  Če se mi kdo zdo »bogi« , se mi to zdi (že od nekdaj) »umetnik«, ki joka in jamra, da ga ljudje ne poslušajo in ne gledajo in ki ob tem obtožuje in krivi za to neljubo stanje vse okoli sebe. Ne vem zakaj nisem nikoli in nikdar glede Dragojeviča (ko ga ravno omenjaš) slišal ničesar drugega kot samo njegovo muziko. Ne vem zakaj on ne rabi nobenih škandalov, nobenih atraktivnih odhodov s scene in nobenih še atraktivnejših comebackov. On preprosto dela svoje delo in to dela dobro. ( Pa menda niti ni nek moj favourite. )
  Naš nežni pevec pa se mora poleg svojega »muzikarjenja« ukvarjati še z vsehsort trendi in najemati pisce, ki mu pri tridesetih letih pišejo memoare! In potem mu kljub vsemu stari spelje špil v prestolnici.  Pa še vedno poje dalmatinske popevke, pa še vedno ima isti glas, niti ponarejeno šešljati se ni navadil in tudi gela skoraj nima več kam dati….pa mu spelje špil. Jebemlimu…!
  Ja, spet sem malo naložil. Zdi se mi, sosed, da si kar zadel s tem tvojim zapisom. lp

 3. zimb pravi,

  28.12.2007 ob 16:31

  dobro, da si pripel tale youtube. se vcasih resno zamislim, da mora biti na tej muziki nekaj kar je dobrega, glede na to da jo ljudstvo tolk hvali.

  no iluzija se je podrla. še vedno so navadna jajca in texta so še vedno brezvezni.

 4. zimb pravi,

  28.12.2007 ob 16:31

  dobro, da si pripel tale youtube. se vcasih resno zamislim, da mora biti na tej muziki nekaj kar je dobrega, glede na to da jo ljudstvo tolk hvali.

  no iluzija se je podrla. še vedno so navadna jajca in texti so še vedno brezvezni.

 5. domovoj pravi,

  28.12.2007 ob 17:01

  Ajd, da špilajo Majke… Tale Gibonni me pa ne gane.

 6. mojcasmojcas pravi,

  28.12.2007 ob 18:47

  Ti Dalmatinci znajo z besedami, znajo te z njimi začarat in ukradet. Tudi zato je malce prirejen tekst (ljubav-jubav) v mojem profilu. :)
  Žal pa me tam ne bo. Bi te pa v tem primeru z veseljem pocukala za rokav.

 7. fittipaldifittipaldi pravi,

  28.12.2007 ob 19:52

  Jaz pa pojdem na Gibonnija raje v Poreč. :D Za novo leto bom najbrž kar na obali, pa menda ravno on takrat tam igra.

 8. minnieminnie pravi,

  28.12.2007 ob 22:20

  Pa kako… jaz sem pa nekje (v časopisu?) videla seznam nastopajočih in se mi je zdelo čudno, da ni Zokijeve ljubljenke Danijele in vseh ostalih, pač pa precej slovenskih izvajalcev. Hmm…

 9. 1danica1danica pravi,

  29.12.2007 ob 20:28

  Vsem ne bo nikoli všeč. Meni je. In kvaliteta glasbe mora odločati, ne izvor ali kaj podobnega.

 10. kaja pravi,

  30.12.2007 ob 22:43

  Danijela je danes, jutri, za silvestra, bodo pa sami naši.

 11. Nataša pravi,

  1.01.2008 ob 23:18

  je pa Anouk izdala novo plato. Najboljš ostat doma in poslušat to. Kar sicer pišem malo pozno, ali s srcem :-)

 12. sosedsosed pravi,

  2.01.2008 ob 09:57

  opa! hvala nataša. to pa moram dobit ;)
  ampak gibota grem pa vseen poslušat. pa par vinčkov usput spit.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !