12.05.2008

Bivše punce in “Pi*zda sem prasec!”

Objavljeno v Žlica vegete 06:30 avtor sosed

Ste se kdaj vprašali, kateri dogodek najbolj spremeni moškega? Kdaj nastopi tisti trenutek po katerem nič več ni tako kot je bilo prej? Moment, ki spremeni njegove osebne lastnosti, značaj, njegovo bistvo, včasih celo telesno podobo … in to na slabše? Za 100% na slabše? V očeh ženske je odgovor zelo preprost: gre za trenutek ko fant dobi pridevnik – ‘bivši’.

V trenutku ko fant postane bivši fant, se v možganih večine žensk (večna slava izjemam!) očitno sproži neka neuravnotežena kemijska reakcija, ki privede do katarzičnih učinkov. Vse kar je bilo na fantu dobrega, pozitivnega, celo navdušujočega, se izniči, pozabi, včasih celo spremeni v popolno nasprotje. Če je bil prej prijazen, je sedaj zajeban, če je bil dober ljubimec, ki vedno poteši partnerko, se spremeni v kurbirja z majhnim tičem, in če je bil prej mucek, mišek in zajček, postane bivši v trenutku prasec, pes in govedo!

Na srečo je bila meni etiketa bivšega prilepljena zelo poredko. Pravzaprav na prste ene roke, ok, sredince dveh rok lahko preštejem dekleta, ki me poznajo dovolj intimno, da lahko izrekajo sodbe, ki bi segle do srca. Punce, ki vedo, kam vržem (ali pa ne vržem) prešvicane štumfe, ko se vrnem s teka, koliko vode ostane v kadi (in koliko izven nje), ko stopim pod tuš ipd…

Vendar moje sklepanje ne temelji na njihovih pripovedovanjih o meni, temveč na zgodbah, ki sem jih o bivših fantih zbiral vsakič, ko sem stopil v novo vezo, ne glede na njeno dolžino. Vedno so primerjave, tudi takrat ko ostaejo zamolčane. In kar je zanimivo, vedno sem iz njih izšel kot zmagovalec. Vedno sem bil bolj nežen, najpametnejši, lepši in najbolj sexy, bil sem razumevajoč, prijazen in (itak!) naaajboljši jebač… Ma ni da ni, vam povem! Jaz sem ultimativni car! In čeprav je bilo vse skupaj pravo gnojilo za moj ego, me je dotolklo spoznanje, da imam pred vsemi temi bivšimi prvzaprav samo eno malo, a odločilno, prednost: to, da sam pač nisem bivši.

In kaj, ko to postanem? Na to ne bom ogovarjal, imam pa kar nekaj idej, kaj se v trenutku, ko sem degradiran na bivšega, zgodi z vsemi prej naštetimi presežniki. Prepričan sem tudi, da z vsemi svojim kapricami, napakami in osebnimi pomanjkljivostmi, služim kot odličen ego-futer vsakemu, ki pride za mano. Kljub temu se iz preprostega razloga raje ne lotim naštevanja: bojim se namreč, da nimam niti približno toliko domišljije kot naključno dekle, ki je pravkar dobilo novega … bivšega …

 • Share/Bookmark
 

85 komentarjev »

 1. daredare pravi,

  12.05.2008 ob 08:50

  Ja, zanimivo kako se drastično lahko spremeni mnenje o človeku :) ! Mislim pa, da se čez nekaj časa takšna jeza ublaži in se tudi baba spomni na lepše strani bivšega “prijatelja” . Če ti pa kakšna le preveč naklada kakšen prašič in ničvrednež je tisti strašni bivši pa daje tudi nekoliko slutiti, da še ni popolnoma (vsaj v glavi ne) razčistila z njim !?

 2. irenairena pravi,

  12.05.2008 ob 09:24

  hm, govoriti dobre stvari, ki sta jih imela dva skupaj, novemu človeku v intimni zvezi, nekako ne bi bilo lih apetitlih, a ne? :) in seveda, da so slabe stvari, če jih ne bi bilo, bi zveza še vedno trajala …

 3. тαмαяα pravi,

  12.05.2008 ob 09:26

  Hehe verjetno res… ampak tudi tipi nimate ponavadi o svojih bivših nič lepega za povedati.
  Nooo jaz pa še za nobenega nisem rekla, da je prasec, peezda ali karkoli v tej smeri – vsi so čisto ok fantje (res so), žal pa se v neki pomembni točki nismo našli. Lahko gremo skupaj na kavo, z enim delam (v bistvu celo v podjetju njegovega očeta in se razumemo super res), eden je moj frizer (jaja, bivšemu zaupam lase, how crazy is that?), z enim greva na kavo 1x na 3mesece. Z enim pa nimam stikov.
  Tako da niste vsi prasci, peezde in ne vem kaj, ko se zveza zaključi. Aja… tip ki bo pred mano govoril o svoji bivši grdo je odletel v 5ih minutah. Ker to pa res res ni lepo.

 4. daredare pravi,

  12.05.2008 ob 09:36

  Sem pa tudi mnenja, da nasploh ni priporočljivo govoriti o bivših. To ne koristi ničemur. Sem pa tudi še kar prepričan , da je to kar o bivših pravi тαмαяα, namreč da so zdaj prijatelji in skupaj hodijo na kavo itd.en čisto navaden bulšit. Vsaj če je šlo za prave ljubezni ! To je veljalo včasih in to skoraj zagotovo velja tudi danes. Možno pa je, da v današnjih časih ni ravno “in” govoriti in razmišljati na tak način :) !

 5. snowsnow pravi,

  12.05.2008 ob 09:52

  hmmmm,zanimivo,..nikoli nisem o tem takole razmišljala,…hehehe,očitno se vi moški s tem več ukvarjate kot me

 6. irenairena pravi,

  12.05.2008 ob 09:52

  zakaj bi bil to bulšit? jst se tudi čisto fajn razumem z mojima do sedaj najbolj resnima fantoma. s prvim sva se družila še kar nekaj let po tem, ko sva nehala (potem je pa dobil eno bolj resno punco in katera punca bi seveda hotela, da se tip druži z bivšo, right? pfff), pri drugem je pa komunikacija bolj internetna in mobitelna, ker je vmes preveč kilometrov.
  res ne vem, zakaj bi morali z nekdanjimi ljubeznimi pretrgati vse stike. to so ljudje, ki sem jih imela zelo rada in še vedno me zanima, kaj se dogaja z njimi in kako so. še vedno jih cenim, pač, rada jih imam pa sedaj pač na drugačen način.

 7. sosedsosed pravi,

  12.05.2008 ob 09:57

  @dare: ‘lepše strani bivšega’ – mislim da je tole mit… :D
  “Sem pa tudi mnenja, da nasploh ni priporočljivo govoriti o bivših.” – poslušajte Dareta, to je to! o bivših le nujne informacije in nič več. vse ostalo ne koristi. nikoli!
  @irena: se strinjam da ne bi bilo apetitlih pretirano opevanje bivšega, ne govorim o tem. Ampak jaz sem imel res takšne izkušnje, da so bili bivši vedno grozni moški z miljon napakami, nekako nisem dobil občutka objektivnosti… Slabe stvari, ja ok, ampak včasih je fajn priznat tudi lastno vlogo al pa soodgovornost pri razpadu neke veze?
  @тαмαяα: očitno spadaš v oklepaje. “…(večna slava izjemam!)…” :D
  @snow: morda zato, ker smo mi tisti, ki to poslušamo ;)

 8. daredare pravi,

  12.05.2008 ob 10:08

  @irena. Seveda je to samo moje mnenje ampak vsekakor stojim za njim . Ponavljam, če je šlo za prave zveze. Tudi jaz imam neko :) zgodovino in tudi jaz srečam kdaj katero od… ( tu bi lahko tudi jaz pisal o prstu, ne, o prstih na roki!) in čisto normalno se pozdravimo. Kaj več pa ne. Nekateri bi radi takšen način razmišljanja prikazali kot nekaj kar spada v daljno preteklost in so stvari zdaj precej drugačne. Oprosti izrazu. So kurac drugačne! lp

 9. snowsnow pravi,

  12.05.2008 ob 10:21

  no,resnici na ljubo se jaz o njih ne pogovarjam,…izuguba časa,je druzga kaj bolj zanimivega

 10. sosedsosed pravi,

  12.05.2008 ob 10:29

  @snow: in prav je tako ;)

 11. тαмαяα pravi,

  12.05.2008 ob 10:40

  Dare, zakaj bi to bil bullshit? Ne razumem te. Po določenem času tako ali tako pozabiš stare zamere in ne vem zakaj bi se obračali stran? TO je torej odraslo ravnanje? Torej naj zaradi tega, ker sem nekoč bila s šefovim sinom menjam dobro plačano službo? Torej je bilo včeraj povsem nenormalno, ker sem celo vzela šampanjec in šla k njim domov (OMG ane… domov k njegovim staršem :O), da smo proslavili določen dogodek v mojem življenju? Torej je tako čudno, da grem na kavo z njim in da me eden frizira? Ah ja…. točno :) Pa pri vsem skupaj še samska nisem :P Mislim, da je bolj zrelo in odraslo, da lahko imam takšne odnose z njimi, kot pa da pluvam čez njih, oni čez mene ter se na ulici obračamo stran.

 12. strojnikstrojnik pravi,

  12.05.2008 ob 10:43

  Ma ne vem. Jaz sem več ali manj večino pozabil… :?

 13. daredare pravi,

  12.05.2008 ob 10:43

  No, no, saj v resnici se očitno bolj razumeva kot zgleda. Nobenega pljuvanja in obračanja stran nisem omenjal. Predvsem pa, če se ti tako najbolje počutiš, potem je zagotovo v redu! A je prov?

 14. sosedsosed pravi,

  12.05.2008 ob 10:49

  @strojnik:Kaj se je pa z manjšino zgodilo? :)
  @dare: če te kaj tolaži: jaz se popolnoma strinjam s tabo: nekaterih ran nima smisla odpirat. pika! in kjer je bivša ljubezen (če je bila iskrena) so vedno rane. Pa jeza, obžalovanja, spomini, hrepenenja … … …

 15. micamica pravi,

  12.05.2008 ob 10:59

  imam to srečo, da se z bivšimi še zmeraj normalno srečujem, včasih grem s kom na kavo, pogovarjamo se in kdaj pa kdja pade tudi tisti stavek…ej ti, a se spomniš….
  :-)
  ampak jaz sem že stara gospa in si kaj takega lahko privoščim.
  :-)
  Je pa res, da se v življenju še nisem z nikomur grdo prepirala, ga (jo) obirala….
  ljudje smo si različni….

 16. katarina pravi,

  12.05.2008 ob 11:15

  bivši so krasni, še posebej, ko jih srečam z njihovimi ta novimi in njihovimi otroci. takole na hitro se mi zdi, da sem se z vsemi imela fino, noben se mi ni zameril in zato so taka srečnja zanimiva že zato, ker se v momentu spomniva tistih finih stvari (z nikomer se nisem razšla skregana).

  moj zdajšnji si pa tut ne more pumpat ega na bivših, ker povem po pravici – če me vpraša, kaj mi je bilo pri katerem super in kaj ne in on ve, da je z mano zato, ker je pač najboljši od vseh dosedanjih. :)

 17. тαмαяα pravi,

  12.05.2008 ob 11:57

  Točno tako. Pač nismo bili za skupaj… niso pa ostale zamere in smo se razšli mirno. Sicer pa po toliko-in-toliko časa zamere tako ali tako zbledijo.

 18. strojnikstrojnik pravi,

  12.05.2008 ob 12:44

  Imam zelo selektiven spomin in slabe stvari hitro pozabim… ;)

 19. Morska pravi,

  12.05.2008 ob 13:07

  Take ljudi preziram predvsem zato, ker se ne zavedajo, da sami sebe prikazujejo kot kretene. Namreč, če za nekoga trdijo, da je beden, smotan … (dodaj še druge negativnosti), on/ona pa ga/jo je imel/a rad/a, potem pomeni, da je sam/a bil/a kreten. Sam konec zveze (ne glede na razlog in način) ne pomeni, da je treba osebo prikazat v slabi luči, samo zato, ker smo pač zdaj v drugačnem odnosu.
  Sama imam za seboj zelo grdo izkušnjo konca zveze, pa ne govorim grdo o bivšemu, ker ob tem pomislim, da je pač nekdo, ki sem ga nekdaj imela rada in z njim preživela kar nekaj let. Če bi kar naenkrat rekla, da je kreten, bi to pomenilo, da sem toliko in toliko let imela rada kretena.. in da sem to tudi sama. Nikoli niti ne gojim zamer in ne privoščim bivšim ničesar slabega… niti maščujem se ne.. ravno zato mi kdaj rečejo, da sem kreten, češ kaj bi jim oni naredili… jaz pa vedno rečem enako… ne morem škodit nekomu, ki je del moje preteklosti in ki je bil moj partner.
  Sicer pa je sprememba ljubezni v sovraštvo večinoma posledica čustvene vpletenosti. Potrebo po maščevanju in diskreditaciji imajo tisti, ki so čustveno prizadeti, morda še vedno gojijo ljubezenska čustva do bivših ali pa si skušajo na tak način izboljšati svojo samozavest.
  Če mi partner grdo govori o svojih bivših, mu to gre v velik minus in vsekakor mi to veliko pove o njem.

 20. katarinakatarina pravi,

  12.05.2008 ob 13:21

  morska: viš, jaz pa za forta mojih tamalidveh od vedno pravim, da je butalec in tak bo ostal so smrti – zame. pa sem se kar nekaj let “trudila” ga gledat v pozitivni luči, pa sem spet ugotovila, da je res butalec (da vseh drugih imen zanj sploh ne omenim). pa to nima veze z mano, če bi bilo po moje, ga nikoli več ne bi videla. pa imava skupaj otroka, s katerima se igra tiste glupe igre “čiči pa čaki”, “pridem pa pozabim”, itd. in kakorkoli obrnem je svetovna budala in sem presrečna, da nisva več skupaj.
  pa ne govorim o njem grdo pred drugimi, on sploh ni tema pogovorov z mojimi prijatelji. je dost, da vidim solzev očeh hčere, ko spet pozabi na to, da mora prit ponju, pa je dost, da spet prekolnem dan, ko sem ga spoznala.
  nima pa to veze s sovraštvom.

 21. Kompa pravi,

  12.05.2008 ob 17:30

  AH .. maš srečo … jaz redko kdaj dobim kako punco… sem nek grd ;

 22. UrosG pravi,

  12.05.2008 ob 20:53

  Lahko pa da se jim v glavi mota tudi “le kaj bo o meni govoril” ;)

 23. sosedsosed pravi,

  13.05.2008 ob 07:57

  @morska: imaš kar poanto, ja. je pa verjetno res tudi to, da si pripravljen marsikaj spregledat, požret in včasih tudi sam sebi zatiskat oči, ko si predan neki vezi. Ko vse skupaj pogledaš z (varne) distance in te čustva izpustijo iz primeža, pa lahko stuacija izgleda precej drugačna. toliko mogoče v zagovor dekletom iz zgornjega posta :)
  @kompa: kaj naj ti rečem… probaj s fanti?!
  @UrošG: hehe, tipični primer preventivne diskreditacije! :)

 24. :-) pravi,

  13.05.2008 ob 08:17

  Sem se mislila globo strinajti z morsko, pa potem nekaj zafilozofirat o tem, da tudi moški niste kaj drugačni…, pa dobim (od ženske) t. i. današnji grafit za ženske: LJUBEZEN JE KOT ŠAH …
  VEDNO TE ZAJEBE NEKI KONJ PREDEN OSVOJIŠ KRALJA!…
  ;-)
  :-)

 25. Vanja pravi,

  13.05.2008 ob 08:39

  hahahah duhovito! Ampak tudi konji imajo svoje dobre strani?;-)
  jaz proti nobenemu bivšemu nimam prav nič. Za nekatere me je sicer malo sram;-), za prmejduš ne morem videti KAJ hudiča sem videla v njih-ampak OK, bila sem še mlada, za večino pa mi je več ali manj vseeno, jim pa seveda želim vse najboljše in najlepše v življenju. Z nekaterimi sem ostala v stikih, z drugimi ne, na nekatere sem bila takoj ob koncu zveze jezna, ali pa so mi šli na živce, vendar je tudi to kmalu splahnelo. Po mojih izkušnjah so moški bolj zamerljivi, saj imam kar nekaj bivših, ki so name še vedno jezni, !moški ponos je pač nekaj neverjetnega in neracionalnega., Drugače pa ne prenašam več ljudi, ki leta in leta težijo o svojih bivših, get over with!

 26. Morska pravi,

  13.05.2008 ob 10:40

  Sosed: Se strinjam, da z distanco in ko se čustva umaknejo, vidimo tudi stvari, ki jih čustveno vpleteni nismo, a to ni izgovor za negativno govorjenje vsepovprek. Kvečjemu potemtakem na tak način sami sebi sporočamo, kaki idioti smo bili, da teh stvari nismo vedeli. Po mojem je bolje, da se pač stvar postavi v takratni kontekst, kjer pač določene napake niso bile v ospredju, potem pa so le tja prišle, ker so se čustva umaknila. A to se da čisto normalno in realno povedati, ne da bi trobili, kaki kreteni, prasci in podobno so bivši bili.

 27. sosedsosed pravi,

  13.05.2008 ob 10:52

  @:-): Veš, vse je relativno in tudi kralj kaj hitro lahko postane konj, če se kraljica spremeni v kobilo ;)
  @Vanja: moški, da smo bolj zamerljivi? no, ta je pa bosa… :)
  @Morska: “…da se pač stvar postavi v takratni kontekst, kjer pač določene napake niso bile v ospredju, potem pa so le tja prišle, ker so se čustva umaknila. A to se da čisto normalno in realno povedati, ne da bi trobili, kaki kreteni, prasci in podobno so bivši bili.” Tole bi lahko uporabil kot zaključek posta. amen, pika. naslednja tema. :)

 28. mojcasmojcas pravi,

  13.05.2008 ob 11:05

  Jaz sem si ponavadi samo rekla:”Kaj hudiča mi je bilo.” Ostalo raje zadržim zase…ne rada pljuvam v lastno skledo z razlagami, kake napake ima. Jih je imel verjetno že takrat, ko je bil z mano…a ne ;) Kaj pa drugi govorijo o meni mi je vseeno. Nič groznega ne more nihče povedat, zlaže se pa lahko vsak, na to nimam vpliva in se ne sekiram.

 29. mojcasmojcas pravi,

  13.05.2008 ob 11:40

  Pa še offtopic…sorry…ampak…STROJNIK JE ZBRISAL BLOG. ZAKAJ? A je to nova moda med blogerji? :(

 30. sosedsosed pravi,

  13.05.2008 ob 11:44

  @mojcas; pojma nimam. sem mu že jaz grozilni mail poslal, pa da vidimo… KAJ HUDIČA SE DOGAJA Z VAMI? ok, nehaš pisat, ampak zakaj morš pa vse zbrisat za sabo pa tut ne štekam. ne morš no. tole postaja prava epidemija!

 31. :-) pravi,

  13.05.2008 ob 12:54

  Ja, se strinjam s tabo.
  Tisto je bilo samo posredovanje, ki je potrjevalo tvojo trditev, ki pa sem jo želela razširiti na oba spola!

 32. strojnikstrojnik pravi,

  13.05.2008 ob 17:08

  Pa saj sem še živ. Saj se nisem obesil… :mrgreen:
  Tudi bloga nisem kar zbrisal, ampak sem vse natančno (po strojniško) arhiviral in bo kot tako čakalo boljše čase…
  Prasca sem pa ukinil, ker mi je preveč časa jemal in ni nobenih protestov do siola, blogerjev ali kogarkoli :mrgreen:
  Se bom pa še naprej udeleževal fešt in veselic. Tako zlahka se me pa tudi ne boste znebili… :mrgreen:
  Če kdo karkoli od mojih presežkov rabi, naj mi pošlje mail in pošljem… ;)

 33. UrosG pravi,

  13.05.2008 ob 18:26

  Kaj češ, boljše preventiva :D Sicer smo pa vsi krvavi pod kožo.

 34. Morska pravi,

  13.05.2008 ob 22:43

  Dare: Prijateljstvo z bivšimi je možno, a le če so stvari razčiščene in ni takih zamer, da pač ni nobenega razloga za stike. Če je nekdo, ki je bil nekdaj tvoj parnter,tak, da si lahko tudi kot ne partnerja nekaj dajeta, se mi zdi škoda to odmisliti samo zato, ker se pač zveza ni izšla. To morda lahko pomeni samo, da partnerstvo ni bilo uspešno, prijateljstvo pa mogoče je. Če imava z nekom veliko skupnega, se mi zdi nesmiselno se odpovedat skupnim aktivnostim, ki jih lahko počneva kot nepartnerja. Nasprotno, take stvari ponavadi želim obdržati. Res je, da je tak odnos treba po zvezi šele vzpostaviti, a če se dva potrudita to gre in včasih je lahko dejstvo, da sta bila prej partnerja, celo prednost. Zavedati pa se morata seveda tega, da nikoli ne bosta “samo” prijatelja, ampak prijatelja, ki sta nekdaj bila par.

 35. Vanja pravi,

  14.05.2008 ob 08:22

  ja sosed, se zavedam, da obstajajo določena posploševanja o spolih tipa, ženske so bolj zveste, moški lažejo, ženske so hinavke, etc. Napisala pa sem, da so po mojih izkušnjah (MOJIH) moški bolj zamerljivi kot ženske oziroma jaz proti nobenemu bivšemu nimam čisto nič, imam pa nekaj bivših (manjšina), ki meni še vedno zamerijo in so po dolgih letih še vedno nekaj jezni name. Kaj naj iz tega zaključim a) sem grozna oseba b)moški so bolj zamerljive narave. Jaz sem zaključila b. Ti pa lahko zaključiš a-jaz pa bom medtem rekla no, ta je pa bosa. Aja pa mimogrede, kdo si je izmislil na primer krvno maščevanje. Verjetno, da ne ravno ženske. Zamerljivost verjetno igra pomembno vlogo pri krvnem maščevanju. Torej hm ne, moški niste zamerljivi. Tudi jokcate nikoli ne,

 36. sosedsosed pravi,

  14.05.2008 ob 09:50

  @Vanja: če dovoliš bom zaključil raje
  C) nisi grozna oseba in moški niso bolj zamerljivi, zmoto v sklepanju pa bom raje pripisal dejstvu, da z intimnimi vezami z ženskami verjetno nimaš (dovolj) izkušenj ;) .

  Krvno maščevanje in moški? Mislim, da ta primerjava ni na mestu. Krvno maščevanje ima zelo specifično zgodovinsko, kulturno in socialno ozadje, tako da ga niti slučajno ne gre posploševati na celotno moško populacijo. Sicer pa so tudi posamezne ženske imele tekom zgodovine v določenih okoliščinah precej surove ideje, vendar slednjih nikakor ne bi mogel uporabiti za dokazovanje splošne zamerljivosti žensk. Če pa si že dovolim posploševanje pa bi lahko zaključil kvečjemu to, da se ženske na oblasti vedejo precej bolj ’stereotipno moško’ (avtoritativno, strogo, maščevalno – zamerljivo, če hočeš) kot večina moških, kar pa seveda spet lahko pripišemo zunanjim okoliščinam izoblikovanja identitete v sferi, kjer tradicionalno (nepravično) prevladujejo moški.

  Ja, jokcamo. Jokcamo ker smo reve, mehkužci, pi*ke in ker nimamo jajc, ve pa ne jokcate, temveč jokate – običajno zato, ker smo mi pras*i… Opaziš dvojna merila?

  p.s.: mimogrede, oster ton je bil povswm nepotreben in ne nameravam tega zapisa spremeniti v bitko med spoloma ali tekmovanje v tem kdo je večji šovinist…

 37. Vanja pravi,

  14.05.2008 ob 10:09

  sosed , tvojo zmoto pa bom pripisala temu, da ti nimaš dovolj intimnih izkušenj z moškimi (ali se morda motim)
  Sicer pa ni ne črno, ne belo, se strinjam. In večinoma imam veliko raje moškega za šefa kot pa žensko, oboje pa ima svoje pomanjkljivosti. na splošno težko prenašam razno razne šefe, kot tudi slabo prenašam, da bi bila šefica jaz.
  Na splošno pa velja, da so se mošk šli vojne, moški so zasužnjevali, ropali, zavojevali etc…kar pa ne pomeni da ženske tega nismo sposobne. Na žalost! Človeška zavest je pač še vedno zelo surova in primitivna, nasilna in sebično naravnana.
  Dovolila bi si samo mali popravek, ženske na oblasti se ne obnašajo bolj oblastno in avtoritativno od moških-samo nam gre to bolj v nos, to bolj opazimo in ženski veliko bolj zamerimo. To pa je pokazatelj dvojnih meril katerih v Sloveniji, smo pač velike žrtve vsi.
  In ker si že napisal malce sterotipen članek o tem kako zamerljive smo ženske in kako sovražimo svoje bivše, sem ti postregla s svojimi izkušnjami. Na splošno pa menim, da se zaljubijo noro tako moški kot ženske in da ob koncu zveze marsikateri ČLOVEK iz bolečine in frustracije, ki segajo še v otroštvo, naredi marsikaj na kar kasneje ni ponosen. Obsedeni z bivšimi pa smo lahko tako moški kot ženske, in to pravzaprav ni tesno povezano s tem kakšen spolni organ imamo. Samo to sem hotela povedati, oziroma pokazati tudi drugo plat medale, ki obstaja, brez da bi bilo to označeno z besedami ta je pa bosa.
  Imaš pa zelo luškanega sinčka, sosed in tudi ti nisi napačen. lep dan ti želim, zdaj grem na eno kavico v mesto.

 38. Vanja pravi,

  14.05.2008 ob 10:11

  aja, jaz sem velikokrat jokala, ker sem pička in brez jajc, velikokrat pa je kdo jokal tudi zaradi mene, ker sem bila prasica. in obratno!

  Sicer pa imam občutljive moške rada. Z enim občutljivim sem se tudi poročila ;-)

  Nimam dvojnih meril glede moških, v bistvu sem se dolgo borila, da bi lahko imela tudi ženske tako rada kot imam moške. Sedaj mi je uspelo, od kar sem dobila hčerkico.

 39. sosedsosed pravi,

  14.05.2008 ob 12:04

  se mi zdi, da se precej bolj strinjava kot bi kdo sklepal iz najinih vpisov.
  uživaj v mestu na kavici, ti jo kar malo zavidam ;)

 40. Vanja pravi,

  14.05.2008 ob 16:03

  hvala!

 41. katarinakatarina pravi,

  14.05.2008 ob 17:18

  sej če bi vidva, vanja in sosed, vedla, kok sta oba lušna in kjut in za pojest, se sploh ne bi tuki prcala. vanja bi men lahko posodila svojga busanca, ti bi pa njej razkazal svojo soseščino. :) pa mirna bosna. :) :)

 42. sosedsosed pravi,

  14.05.2008 ob 17:45

  @katarina:”sej če bi vidva, vanja in sosed, vedla, kok sta oba lušna in kjut in za pojest…” ma točno to jaz skos govorim – čeprav za Vanjo nisem čist siguren :lol: šala, šala, ne me kastrirat zdej. :lol:

 43. katarinakatarina pravi,

  14.05.2008 ob 19:11

  pa si ti vanjo videl? ker jaz sem vaju oba videla in vem o čem govorim. :) je pa višja od tebe, ampak to res ni problem, kar je za pojest je za pojest.
  a ne, vanči. pa tko lepe otroke rojeva … :) :)

 44. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 10:09

  hm…čist slučajno sem prišla na ta blogg ker sem poslovno vezana na Vegeto(:-)), potem sem začela bit ful radovedna (verjetno zaradi tega ker sem žensko:-)) kako je prišlo do tega da je ime te kategorije prav “žlica Vegete”…vidim da je sponzor siol, tko da smo z Vegeto verjetno že zamudili:-) ali?…

 45. sosedsosed pravi,

  15.05.2008 ob 10:24

  @anavi: hehe, zabavno :)
  ne samo kategorija, tudi ime bloga je povezano z Vegeto. nekaj razlogov za takšno poimenovanje najdeš tukaj. siol pa ni sponzor, ampak zgolj gostitelj, tako da sem absolutno odprt za razne donacije :D

 46. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 10:50

  fuul leepooo…
  glede na to da si navdušil tudi našo direktorico marketinga, kakšna Vegeta ti ne gine…al barem kakšen Čokolino za kavboja:-)

 47. sosedsosed pravi,

  15.05.2008 ob 11:06

  Odlično, kar pripeljite, samo da garažo spraznim (da bom imel kam palete zlagat). Sej v bistvu vam res hudo reklamo delam… Hmmm, sej če vam je lažje lahko tut po mailu številko tekočega računa pošljem. Mislim, da ne kompliciramo s kamioni in to.. :)

 48. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 11:24

  saj sem si mislila, da je uporaba Vegete v pesmi imela čist komercialni namen:-) tudi družboslovci niso več kaj so nekdaj bili:-) hm…to me spominja na eno zelo poučno zgodbico o prstu in roki…glede na to, da več kot eno leto čakaš da se oglasimo, definitivno si zaslužiš kakšno Vegeto…za kamion pa je treba še mal delat:-) :-) :-)

 49. sosedsosed pravi,

  15.05.2008 ob 12:06

  čakal sem res eno leto, ampak zdaj ko ste tu vas bom pa obral :lol:
  če ne, grem pa še zmer lahko h konkurenci :-P

  ok, zdaj pa resno: ne, nisem se obrnil k vegeti iz komercialnih vzgibov, če bi bila to poanta pa me gotove ne bi kupili z vrečko začimb ali paketom čokolešnika. tako poceni pa spet nisem ;)

 50. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 14:55

  hm…upam, da je tole s čokolešnikom bila samo provokacija ker je Droga Kolinska še vedno lastnik tega branda…Čokolino je pa zakon:-)
  konkurenca, konkurenca…hm….kdo pa bi to sploh bil? saj je nimamo:-):-):-) čeprav je seveda, vedno dobro došla…
  glede ostalega, moram pa ti povedat, da si tolk navdušil moje sodelavce (in sodelavke, seveda:-)) in si tolk simpatično povezal Vegeto z življenjem, da te vabimo na eno kavo in na eno edukacijo glede razlik čokolino/čokolešnik ;-)

 51. sosedsosed pravi,

  15.05.2008 ob 14:57

  :D lahko se zmenimo, no problem!

 52. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 15:15

  hm…kaj zdaj?!…a punce morajo čist prevzet inicijativo??? time, place??? na Podravki smo še vedno iz ta stare generacije – emancipirane po potrebi:-) v takšnih situacijah pač ne verjamemo v emancipacijo:-) :-) :-)

 53. Ana pravi,

  15.05.2008 ob 21:54

  “V trenutku ko fant postane bivši fant, se v možganih večine žensk (večna slava izjemam!) očitno sproži neka neuravnotežena kemijska reakcija, ki privede do katarzičnih učinkov. Vse kar je bilo na fantu dobrega, pozitivnega, celo navdušujočega, se izniči, pozabi, včasih celo spremeni v popolno nasprotje.”
  - vesela sem, da nisem med tisto večino :) Bivšega se rada spominjam…čeravno je bila zveza preizkušnja in izziv, torej: ŠOLA za življenje v naprej…rada se spominjam kako me je ljubil in kako hkrati ni znal z mano, kot žensko…vse se spominjam bolj z analitičnega vidika :) , ker me zanimajo ti jebani medsebojni odnosi med spoloma…v tem primeru izredno pogojeni z izkušnjami…no, torej: videla ga nisem že leto dni, pa bi ga rada spet, da vidim, kako je…pa ni bil nikoli moja ljubezen…kar še ne pomeni, da bi nanj zgrinjala grome…no, razumem tiste, ki so bile trpinčene ali terorizirane…pa imajo kaj za povedat…

  VEČNA SLAVA MENI ;)

 54. Vanja pravi,

  15.05.2008 ob 22:03

  ja Katarina kompliment od ženske je itak več vreden, ker tipi velikokrat padejo na foro od umetnih jošk do umetnih treplanic dalje ;-) Ampak od busanca pa kar roke stran! Zdaj si te še kavo ne upam več povabiti ;-)

 55. katarinakatarina pravi,

  15.05.2008 ob 22:09

  :) ))) pa sej jaz ga ne bi zlorabila. kje pa upam, vanja, bi ga moj skalpiral. in še mene zraven. sam tolk bi ga vzela, da bi ti imela več prostora. :) no, dobr, mogoče bi ga pobožala po laseh. več pa res ne. :)

 56. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 08:01

  @anavi: zvečer bom v petkovšku z družbo sumljivega porekla pa navrati ;) prepoznal te bom po vrečki čokolina v rokah :lol:
  @Ana: lahko zaključim samo eno… a si ziher da si punca? :lol: hecam se… večna slava! ;)
  @Vanja & @Katarina: Ampak, da se pri sosedu grebeta za enga busanca je pa višek nesramnosti. na konc bom še jaz dobil po pi*ki zaradi posredništva…

 57. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 09:26

  uuuu….ne vem če si me hotel ustrašit, ampak tko da veš, če ješ velik Čokolina postaneš velik in močen in se ne bojiš ničesar:-)(da ne bo ispadla reklama, enako velja tudi za griz – samo ni tko slastan)
  …torej, družba sumljivega porekla je lahko tudi izziv:-) :-) :-)
  gleda na to, da jaz vmes kavboja imam eno princesko, bom se poskusila mal organizirat …čeprav mislim da bi sumljiva družba bila bolj vesela kakšnega pira, a ne Čokolina:-)

 58. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 09:38

  ni problema, sej čokolina ne moreš samega jest, a ne. kje piše, da ga je treba ravno z mlekom mešat? :D

 59. Vanja pravi,

  16.05.2008 ob 09:45

  no vidiš Katarina, pa sva še soseda v nevarnost spravili. Poleg tega tvoj še skalpira! Čeprav zelo dvomim, da bi se mu moj busanc pustil, je izšolan oficir in na splošno kadar pukne pukne do kraja.
  Po drugo strani pa tisto, da bi imela več prostora tudi maljivo zveni. Hm kaj pa vem, kurc kar pridi na kavo ;-) samo pazi kaj delaš, ker bom drugače prišla sosedu težit kakšen prasec je moj bivši…… hahahaha razen če bi mi bil v resnici všeč, potem bi bile moje osvajalske tehnike malce drugčne.

 60. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 09:54

  @Katarinin indijanec & @Vanjin busanski oficir:
  Jaz se od te debate totalno distanciram. sem zgolj nedolžni opazovalec, ki se je v tej zgodbi znašel naključno. Sem žrtev razmer. Svoj skalp imam še kar rad in tudi to kraja so me že enkrat puknil pa mi ni blo preveč fajn. Ma jaz v bistvu sploh ne maram bab! :lol:

 61. katarinakatarina pravi,

  16.05.2008 ob 10:02

  vanja, moj je pa diverzant. :) ))))) sicer pa po moje sploh ne bi opazili razlike, če bu ju zamenjali. busanc je busanc. :) )))) no, je ena mala razlika … tam dol, če se ne motim. ampak ni omembe vredno.

  sosed je pa tko kjut, pa še tolk ga je skupaj, da bi bil za … dve? tri? :) ))

 62. Vanja pravi,

  16.05.2008 ob 10:09

  ne, ne, tudi tam ni razlike, moj ni obrezan, je pravoslavni busanc.

  hahahahaha a ga vidiš soseda?! on se za žensko sploh ni pripravljen boriti, še svoji heteroseksualnost se odreče, če je treba. Kakvi so to Titovi omladinci, ovi Slovenci? Ga bolj čokolino zanima kot pa poštena borba za samico!
  Ej smeh je pol zdravja pravijo!

 63. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 10:19

  jao, jao, kakšen razvrat, potem pa pravite, da mamo moški probleme z zvestobo? veš kaj Vanja, tut jaz znam ugriznit, ampak moram imeti najprej dober razlog. ne bom se pa spušal v vojno z busanci zarad virtualne pupe, ki me je obtožila krvne osvete! :lol:
  sicer pa jaz sem svojo bitko že dobil in zaenkrat mi je ena dovolj. že ta včasih preveč užge! :lol:

 64. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 10:27

  “sosed je pa tko kjut, pa še tolk ga je skupaj, da bi bil za … dve? tri? :) ))”
  … i takav sam po čitavome tijelu! :lol:

 65. katarina pravi,

  16.05.2008 ob 10:53

  VANJA: predlagam, da se dobimo v blatni kopeli, pa ga podreva in oblativa do konca. :) ))))) sosed je itak đentlmen in se ne bo branil, medve bova enkrat za spremembo lahko nabili mačota. :) ))

  sicer pa če je s tvojim res tko, pol pa kr zamenjava. :) moj ne dela otrok, tvoj pa ja, pa bi jest še enga, pa mi ga lahko tvoj naredi. :) ))))

 66. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 11:19

  “sosed pravi,

  maj 16, 2008 ob 09:38

  ni problema, sej čokolina ne moreš samega jest, a ne. kje piše, da ga je treba ravno z mlekom mešat? ”

  Drugač, pa na škatli piše da ga je treba z mlekom mešat:-) a te kavboj ni nič naučil??? sigurna sem, da takšne stvari že fejst obvlada…verjetno pa je najbolj uspešen v pogajanjih, a ne?

  Glede na to, da so te punci obtožile, da si bolj zainteresiran za čokolino kot za kakšne “tapravi dec” prejeme, se bom mal umaknila da ne ugrozim tvoj macho-gentlemanski image:-):-):-)

  zvečer pa menjam Čokolino za pir:-) (da ne bo ispadlo da smo te sponzorirali:-))

  Vanja, Katarina, a vam se to zdi fer?

 67. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 11:26

  “…pa ga podreva in oblativa do konca. :) ))))) … medve bova enkrat za spremembo lahko nabili mačota. :) ))…”

  help! :lol:

  @anavi: veš kaj, tapravga deca ni sram priznat, da čokolešnik je. sploh če ga s pirom meša! :)

 68. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 11:36

  mal me sam skrbi da boš zelo hitr potem ostal brez taljube hrane…ker bavčar nekakor zadnje čase ne mara čokolešnika…:-)

  deci ki jejo takšno hrano (ne glede na to, a je čokolino, čokolešnik al navaden griz) so itak bolj seksi kot tisti ki jejo neke čudne bele in roza snovi po telovadnicah:-):-):-)

 69. katarina pravi,

  16.05.2008 ob 11:45

  ANAVI: če ne bo sosed čokolina, bom pa jaz . z veseljem. pa še moji dve hčeri. jemo takega, da žlica v njem stoji, ko ga zamešamo. tko da … kr k men kamion pošljite. sosedu bom dala pa za kokakolo, ker jaz alkohola ne konzumiram :) ) vanja pa tut rabi čokolino za svoje mulce.

 70. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 11:51

  saj sem vedela da so ženske vedno bolj podjetne in vejo kaj hočejo..:-)moški itak skoz samo nekaj komplicirajo pa iščejo milijon nekih “kaj pa če…” teorij…

 71. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 11:58

  na, zdej mi bodo pa še spoznorja spelale… BABE!!!

 72. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 12:42

  ma čokolina je dovolj za vse:-):-):-) glede sponzorstva pa mi se zdi da smo itak dogovorili kompenzacijo čokolina za pir tko da lahko še vedno ostaneš neodvisen in mirno ješ tudi Čokolešnik:-)

 73. Vanja pravi,

  16.05.2008 ob 13:58

  uh, hvala za tale smeh, katarina, sosed, anavi.

  madona tale katarina pa res kar rokave zaviha, ti pa maš mal albanskega smisla za podjetništvo, ni kaj?!;-) blatna kopel, čokolino, pa še za kontracepcijo in koncepcijo je poskrbljeno vmes.

  Če se moj enoobrvni razjezi bo pa cela jeba, v nekaterih stvareh nima smisla za humor ;-) Grem raje jufke razvijat, Katarina ti pa v vigvam usnje žvečit, dovolj je bilo virtualnega pettinga!

 74. katarinakatarina pravi,

  16.05.2008 ob 14:10

  :) ))) jaz grem v ljutomer v (pazi to) svojo hišo. :) )) v četrtek bomo kvačkali v povodnem možu. sosed, vanja … velkam. :)

 75. Vanja pravi,

  16.05.2008 ob 14:19

  pokliči me, pa verjetno pridem, drugače bom pozabila!
  uživaj v svoji hiški!!!!!

 76. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 14:26

  sosed,
  a to vabilo v sumljivo družbo še stoji, al čokolino lahko pustim doma? :-) pa še nekaj…direktorica marketinga je ratala ful nervozna ko si začel omenjat čokolešnik tko da boš danes (v kolikor te mi punce nismo tko ustrašile danes – kar čist dvomim:-) :-) :-) ) moral dat za minimalno 2 pira…

 77. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 14:43

  @Vanja: ti samo svojega na ketni drž pa se bomo še hecal :)
  @katarina: jaz bi prišel, ampak daj nas res spomni kak dan prej, da ne pozabimo.
  @anavi: saj pravim, zvečer sem v petkovšku, v družbi par bivših sošolcev, če pridete zraven vam noben ne bo stola umaknil :) samo ni mi jasno, zakaj bi moral jaz zdej sponzorju pivo plačevat. mislim da me hočte okol prinest!

 78. anavi pravi,

  16.05.2008 ob 14:53

  hm…pa zaradi tega ker si naredil cel blog na temo “ne komercializacije” pa je potem boljš kompenzacijo naredit…:-) nikakor pa ne želimo ugrozit tvoj image neodvisnega blogerja…

  glede na to, da sumljiva družba ne pomeni takoj da niste kavalirji, sploh me ne brine da nam bo negdo stola umaknil…iz izkušenj vem, da ste slovenci čist prijazni in kulturni fantje:-)

 79. LunaMe pravi,

  16.05.2008 ob 15:08

  Sej to,da zenskam po prekinitvi veze klikne je res.Sam moskim klika posteno tud in vcasih do mere nerazumljivosti :)

 80. katarina pravi,

  16.05.2008 ob 15:17

  pokorno javljam, da bom oba spomnila. vsak bo dal za en kapučino.

  lp,

 81. anna pravi,

  18.05.2008 ob 19:53

  nekje sem zasledila “povodnbi mož” …se ni zgodil pol, ko sem bla v Lj, ker je deževalo babe!…kje je NATAŠENKA!?!?! Nataša konc maja prosim lepo…ker boma z Morsko nate pritiskali (ona še tega ne ve) :mrgreen:

  aja, še moj zadnji odgovor na to temo :mrgreen: , AKHM:

  http://www.youtube.com/watch?v=MMz-wi50ACU …saj ne vem točno, kje bi se vse našle povezave s to debato in mojo prvo repliko, ampak tale killer queen naslov mi vzbuja bunch of asociacij :lol:

 82. feniks pravi,

  20.05.2008 ob 22:33

  Nisem bral vseh komentarjev in mogoče je že kdo zapisal; najbolje, da umreš na vrhuncu zveze (niti ni nujno) potem te ne bo nihče prekosil, preprosto ne bodo imeli šans, ker “moj Franci je bil najboljši moški na tem svetu”. ;)

 83. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 07:28

  @anna: ja, sem imel spoznati par ubijalk i se odločil, da z njimi ne bi imel več posla.. :)
  @feniks: uf, to je to! lahko jo garbam, mečem po štengah in ob steno kot ping pong žogico, ampak če me pobere bom pa še vedno razglašen za svetnika! “Ja, ja, takih kot je bil naš Franci res ne delajo več!” :)

 84. nevenkanevenka pravi,

  21.05.2008 ob 08:04

  No, jaz sem se pa za kakšnim bivšim celo jokala in stala pred zrcalom in študirala kaj je z mano narobe. No, potem sem izvedela, da je tako mišljenje čista samodsetrukcija, in da je z mano vse super, on je pa cepec.
  :-) In potem so tekla leta. In sem zapustila moža. Ne, ker je bil…….pač pa je bil meni neustrezen partner. Naredila sem pač napako. Fertik.
  Če je minilo, že ni bilo dobro. Za nobenega od naju. Ne vem zakaj bi človek iz nekoga delal največjega pujsa, če je bila skladnost problem. Eko.

 85. Samson pravi,

  24.05.2008 ob 23:56

  Verjetno nekaj pove o cloveku ce se po resni dolgotrajni vezi ”lepo” razide. Ne stekam ljudi ki so lahko najvecji sovrazniki po tem ko sta se imala najraje na svetu. Najvecje intimnosti in skrivnosti si zaupata potem pa noz v hrbet. Meni se ”fajn” zdi ko me bivsa povabi na roj.dan kjer se zabavam v druzbi njenega moza in sina.Drugace so pa stiki ostali pri nekaj sms voscilih na leto. ( roj.dan, novoleto ipd )
  Z drugo bivso pa na kavi premlevava njene tezave in zaplete z novim fantom. Ker je veza se v povojih je zaenkrat bolj intimna (platonsko) z menoj kot z njim.
  Potem pa pride do komplikacij ko frajerju ne gre v glavo….Kva mas za pit kavo z bivsim – zihr sexata.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !