15.05.2008

Poklic: BLOGER!

Objavljeno v Žlica vegete 15:40 avtor sosed

K razmisleku na temo me je spravila bralka, ki je (malo za šalo, še manj zares) mojo ‘Žlico vegete’ z imena bloga osvetlila s komercialne plati. Odkar blogam, sem o služenju denarja s pomočjo bloga slišal že veliko govoric. Pa je blog v slovenskem jeziku in okolju, z vsemi svojimi omejitvami, res tržno zanimiv? Zanimiv do te mere, da lahko denimo plača položnice vsaj za osnovne življenjske potrebščine?

Nekateri govorijo o solidnih zaslužkih, drugi jamrajo, da pri nas to ni mogoče, spet tretji teoretizirajo o komercialnih potencialih, ki menda še niso izkoriščeni, večina pa se še vedno močno izogiba konkretnim številkam in navedbam resničnih in oprijemljivih podatkov.

Kakšna je realnost osebno nimam pojma! Da se z blogom pri nas ne da obogateti, je verjetno jasno vsem v tem športu. In po moje je to še toliko težje dosegljivo, v kolikor bi si to zastavil kot gonilo pisanja.

Kljub temu pa je blog seveda močen medij in kot tak lahko tu pa tam ponudi pot do rešitve iz konkretnih težav. Če bi v sosedovih pisanjih iskal koristi, bi lahko denimo pisal o tem, da mi je blog pomagal pri nakupu klavirja (čaki, saj o tem dejansko sem pisal), da mi je posredno ponudil možnosti za nekaj dodatnega zaslužka v smislu objavljanja člankov na drugih spletnih mestih (gre za zelo simbolične vsote), največ kar mi je dal pa so nedvomno številna poznanstva v krogu zelo zanimivih ljudi. Med katerimi so morda tudi takšna, ki bi nekoč lahko prerasla v prava prijateljstva. In z njihove … tore vaše strani,sem bil ves čas deležen številnih nasvetov, tolažbe, drobnih in velikih pozornosti, ki se jih z denarjem preprosto ne da izmeriti.

Dan, ko bi pod rubriko zaposlitev lahko vpisal besedno zvezo ’samostojni bloger’ pa se zdi kljub temu zelo oddaljena, če že ne neuresničljiva želja. Pa to sploh je moja … vaša … ok, NAŠA želja? Običajno se vse konča pri denarju. Morda pa bi denar pomenil tudi konec bloga kot orodja za izražanje neodvisnega, neobremenjenega in povsem avtonomnega mnenja njegovega avtorja. Mar ni eden od največjih čarov bloga ravno njegova vloga ponudnika alternative čadalje bolj odvisnim tradicionalnim medijem, polnim manipulacije, prikrivanja resnice in krčenja namesto širitve obzorji? Rad bi verjel v to, da je blog iskren medij, ki govori resnico. Ne objektivno resnico, temveč mojo, tvojo, njegovo ali njeno. In v to lahko verjamem le dokler vem, da se za to resnico ne skriva marketinško naravnan interes…

Evro ali blog? Moja izbira je zaenkrat blog.

 • Share/Bookmark
 

74 komentarjev »

 1. anavi pravi,

  15.05.2008 ob 16:11

  sem vesela, da sem na nek način inicirala naslednji blog ampak sem še bolj vesela, da je zmagal “družboslovni” del tebe (ne glede na to da nam kakršnokoli podkupovanje ni bilo ni na kraju pameti, enostavno si nam bil simpatičan sa uporabom Vegete v blogu) …posebej kar vem kako je danes težko ne biti del “komercijaliziranega” planeta…če bi negdo marketinški analiziral tvoj odgovor, lahko bi tudi sklepal, da prav kar si si še bolj povečal ceno:-) :-) :-) a to je tudi na nek način prodaja, a ne??
  tema komercijalizacije in vprašanja, a sploh navaden človek danes ima moč izbire, al je samo marioneta v raznih marketinških prijemih je zelo široka, zanimiva, čeprav tudi lahko zelo nevarna…največ pa je nevarna za človeški ego, ko se enkrat zbudimo in ugotovimo, da je naše želje po nečemer največkrat negdo drug ustvaril…in prav to mi se danes zdi največi izziv…a smo sploh lahko danes samosvoji???

  ampak da ne filozofiram preveč, ne glede na to da si zavrnil kamion Vegete (;-)), vabilo za kavo in porcijo Čokolina še vedno stoji…

 2. :-) pravi,

  15.05.2008 ob 17:20

  Sosed, jaz ti pa privoščim tud ful blogerskih eurov, sam če res ne bi potem veljalo”…Morda pa bi denar pomenil tudi konec bloga kot orodja za izražanje neodvisnega, neobremenjenega in povsem avtonomnega mnenja njegovega avtorja…”!!!
  Še ena tvoja fanica! ;-)

 3. strojnikstrojnik pravi,

  15.05.2008 ob 18:22

  WOW. Sosed postaja slaven. A se smem kje pohvaliti, da te poznam… :mrgreen:

 4. sosedsosed pravi,

  15.05.2008 ob 20:29

  @anavi: mogoče se res vsi na nek način prodajamo, le da nekateri to počnejo za denar, drugi za protiusluge, tretji pa le za prijazen komentar … in skodelico čokolina. ;)
  @:-): Po mojih podatkih vas ni prav veliko, tako da spadaš med elito! :lol:
  @strojnik: ah, bejž no bejž, kje si dobil pa to idejo?!?!? Če ciljaš na evre iz zadnjega stavka, te lahko pomirim, da so zgolj hipotetični! :)

 5. katarinakatarina pravi,

  16.05.2008 ob 08:49

  jaz sem pa že globoko v razmišljanju, da grem na svoje in ustvarim komercialni blog – no, s pasicami, kjer se bodo oglaševala podjetja. zakaj? ker imam cca 1000 ogledov na dan.

 6. sosedsosed pravi,

  16.05.2008 ob 09:13

  @katarina: pa je interes, ali boš zadevo tržila “door-to door”?

 7. katarinakatarina pravi,

  16.05.2008 ob 09:30

  je interese samo jaz se moram še nekako sama pri sebi zdilat s tem, d abo moj blog okrašen z ogasnimi sporočili. ni mi všeč, če mi vse utripa, ko odprem stran, ampak … če imam kaj konkretnega od tega … ne vem še, že tale siolova reklama na blogu mi pošteno najeda.

 8. pikapika pravi,

  16.05.2008 ob 12:08

  Sosed, meni je tale s služenjem na račun bloga malce utopična, če se pa komu nasmehne sreča, mu z veseljem dodam kak (ne)umen komentar :D . Sicer pa ljudje plačujemo še veliko večje neumnosti kot je ta hobi/razvada/potreba/sprostitev…

 9. Morska pravi,

  18.05.2008 ob 13:58

  Z blogom sem do sedaj zaslužila: dva bona, dve knjigi, in nekaj deset “čistih” evrov. Bolj kot sam denar pa mi pomeni sam izbor za objavljanje, ocene ljudi, za katere vem, da se na zadevo spoznajo in sama vabila k sodelovanju. To mi namreč pomeni spoznanje, da je moje pisanje dokaj kvalitetno in deluje kot spodbuda za nadaljevanje.
  Dejstvo, da sem preko pisanja bloga spoznala nekaj kakovostnih osebkov, pa se z vsem tem sploh ne more primerjat.

 10. sosedsosed pravi,

  19.05.2008 ob 13:23

  @pika: ma ja se strinjam, sicer pa služenje z blogom itak nikoli ne sme postati glavni razlog, zaradi katerega pišemo.
  @Morska: uh, jaz sem tut pozabil par cd-jev, filme, čestitko, par piv, škrniceljne za muffine (ki sem jih izgubil isti dan) in polno vrečko špargeljnov! :) ampak ja, vse zgoraj naštete stvari se da kupit, osebnih stikov pač ne, vsaj ne na tem nivoju :)
  @anavi: razočaran sem – v petek sem šel spat brez čokolina. tisto pivo smo pa sami spili! ;) v znak protesta bom danes v trgovini kupil tro-kilski žakelj čokolešnika! ;)

 11. anavi pravi,

  19.05.2008 ob 14:22

  haaaloooo! ti si razočaran?! preberi zdaj tole:
  - v petek smo se nas 3, posebej za sumljivo družbo zrihtane, punce odpravile v mesto z nalogo da g. sosedu predamo čarobni Čokolino rugzak (da povdarim, ne v sponzorske namene, ampak zaradi tega ker po njem zmaguješ – vprašaj kolesarja Brajkoviča:-)) …ne bom razlagala kako smo izgledale tko zbedinane s športnim rugzakom na hrbtu, no verjetno ti je jasn da smo zaradi tega nujno morale nekaj spit…
  pa tudi tremo zaradi sumljive družbe smo imele(:-)) upam, da razumeš da se sumljiva družba ne sreča vsak dan pa smo hotele bit pripravljene…
  glede na to, da je do Petkovška kar nekaj lokalov, blo je logično da se mal ustavimo, ker rugzak je bil čist poln in zeeeelooo težak…(da samo veš kaj je vse bilo notr:-))
  en pir je kot noben pir, pa smo ponovile rundo…
  nisem vedela da pir ima tko magičen učink ker so nam takoj za tem uletela 2 mlada fanta, potem še 2 njihova prijatelja…ne vem če so tudi oni že imeli kakšno rundo v žilah, ampak ko so nam dali 8-10 manj let kot jih v resnici imamo – bil je čas za nazdravit s še eno rundo:-)
  rugzak pa je pridno sedel in čakal na svojemu stolu in bil predmet različnih vprašanj tipa – a to imate bombo?, a kaj švercate?, a je to nov modni trend – petke pa rugzak in podobno…
  ne glede na to, da je povpraševanje po rugzaku bilo veliko, bile smo trde pogajalke in smo se odločile da bomo našo misijo opravile do konca in najdle soseda v sumljivi družbi…
  Ko pa smo se odpravile proti Petkovšku, rasporedile smo se katera bo skenirala kateri del terase…verjetno ti se zdi, da je taj del naloge bil zelo težak, ker smo imele samo tvojo sliko…a slika kot slika…nikoli ne veš če je podobna realnosti:-)
  naloga je res bila težka, ker je na terasi bila tema, nobena družba pa nam se ni zdela dovolj sumljiva…ko smo hotele naročit rundo in mal bolj analizirat vse prisotne – natakarica je povedala da zapirajo…blo je že skoraj polnoč…in sumljiva družba je verjetno že šla…rugzak pa je razočaran in žalostan ostal z nami…zdaj pa pridno čaka v prtljažniku da ga bodoči lastnik končno prevzame…
  Poskus št. 2…

 12. sosedsosed pravi,

  19.05.2008 ob 14:41

  zdaj ne vem al se hecaš, ali ste dejansko cel večer na nabrežju pile in niste bile toliko, da bi podaljšale do petkovška.. cccc.. prav hudo si verjetno niste želele opravit misije, če ste do zaprtja čakale :)
  mislim, ej… jaz celo pridem oblečen v isto majico kot na sliki, da vam ja olajšam iskanje, ve pa takole. jah nič, pa drugič, a ne. samo naslednjič boste ve mene čakale, ne pa družba vas. tko! :-P

 13. anavi pravi,

  19.05.2008 ob 14:54

  čak mal…
  1. nismo vedele da si zbral lokal kateri se zapira ob polnoči…
  2. definiral si da boste tam “zvečer”…zvečer je zeeeelo rastegljiv izraz….moji mami je zvečer ob 19.00, moji sestri pa tudi ob 1.00
  3. sanjalo se nam ni, da boste ob 23.00 že izginili, ker sumljive družbe baje ne grejo spat ob 22.00:-) (tko pravi “Priročnik za sumljive družbe”, stran 27)
  4. a res misliš da smo si zapomnile majčko???:-)
  5. dame vedno mal zamudijo (:-))
  6. drugič pir na naš račun – da se odolžimo – pa še nek karanfil moramo dogovorit za prepoznavanje:-)

 14. sosed pravi,

  19.05.2008 ob 16:03

  1. ja pa ste, ker sem povedal kje bomo.
  2. če ti nekdo reče, da pridi zvečer na pijačo, potem prideš nekje med 21.oo in 22.oo pa nimaš kej falit. To ti v tistem priročniku že v uvodu piše! ;)
  3. kdo je pa rekel da smo šli spat?!?!?
  4. ne, ampak mogoče bi pomagal :)
  5. ok, mal zamudijo, ampak da pa skor datum falijo je pa višek – morte bit pa res u iber dame! :)
  6. pod dva pira se sploh ne pogovarjam! ;)

 15. anavi pravi,

  19.05.2008 ob 17:10

  1. a res misliš da poznam vse delovne čase vseh lokalov v Ljubljani? takšna žurerka spet nisem…:-) mi smo resne poslovne ženske ki hkrati še skrbijo za princeske in kavboje…
  2. glede informacij iz Priričnika – šla sem preverit, ti si verjetno bral ta staro izdajo iz leta 1986. V novi izdaji iz leta 2007 piše da je prišlo do spremembe definiranja časa “zvečer”, ker ta stare generacije rojene 60ih in 70ih leta so navajene da je “zvečer” res okrog 21, 22…ampak po tanovem zvečer pomeni uro med 22 in 24…
  glede na to da se po sliki ne da ocenit tvoja starost, bolj sem verjela tanovemu priročniku ker se od blogerja pričakuje da je v trendu:-)
  3. hm…če niste šli spat, potem ste verjetno šli mim nas…
  4. dvomim…šele zdaj sem šla pogledat majčko…pa tudi v temi dvomim da bi kaj pomagalo…zamisli, da pridem zvečer na teraso lokala in “buljim” v majčke vseh tipov ki tam sedijo…:-)
  5. same pa se ne bomo hvalile:-):-):-)
  6. če je to dovolj da se odolžimo, potem – dogovorjeno:-)

 16. anavi pravi,

  19.05.2008 ob 17:13

  1. a res misliš da poznam vse delovne čase vseh lokalov v Ljubljani? takšna žurerka spet nisem…:-) mi smo resne poslovne ženske ki hkrati še skrbijo za princeske in kavboje…
  2. glede informacij iz Priričnika – šla sem preverit, ti si verjetno bral ta staro izdajo iz leta 1986. V novi izdaji iz leta 2007 piše da je prišlo do spremembe definiranja časa “zvečer”, ker ta stare generacije rojene 60ih in 70ih leta so navajene da je “zvečer” res okrog 21, 22…ampak po tanovem zvečer pomeni uro med 22 in 24…
  glede na to da se po sliki ne da ocenit tvoja starost, bolj sem verjela tanovemu priročniku ker se od blogerja pričakuje da je v trendu:-)
  3. hm…če niste šli spat, potem ste verjetno šli mim nas…
  4. dvomim…šele zdaj sem šla pogledat majčko…pa tudi v temi dvomim da bi kaj pomagalo…zamisli, da pridem zvečer na teraso lokala in “buljim” v majčke vseh tipov ki tam sedijo…:-)
  5. same pa se ne bomo hvalile:-):-):-)
  6. če je to dovolj da se odolžimo, potem – dogovorjeno:-)

  hm…ne razumem se u te blogerske zadeve…noče mi sprejet komentar…saj nič takšnega nisem napisala:-) poskus št 2…

 17. anavi pravi,

  19.05.2008 ob 17:19

  super…zdaj mam 2 enaka komentarja…vsa sreča da sem blond, pa to ni nič čudnega:-)

 18. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 11:06

  :lol: ok, naj vam bo. dovolim vam dati za pivo ob priliki. ;)

 19. katarinakatarina pravi,

  20.05.2008 ob 11:18

  vidim, da te še nihče ni obvestil: kvačkarija je jutri ob 16,30 na istem kraju. pa pridi, sej mene ne bo, pa boš lahko prišel do besede. :) :) :)

  anavi: pust soseda, on je občutljiva rožca. tko kot benjamin. ne sme bit na prepihu, ne sme mu bit prevroče al pa premrzlo, pa pogovarjat se morš z njim, pa špricat s postano vodo, pa … a veš, to ni kr za vsazga, ki ma pet minut časa. sosed poseben sorte pač. :)

 20. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 11:26

  @Katarina: hvala, me je že g. ručigaj povabio.
  jutri bo res težka, ker ne vem kako bom z varstvom. mogoče pa kar s kavbojem uletiva na en sokec, če bo vreme.

  kar se tiče anavi, je pa punca sama kriva veš, smo jo z družbo čakali od 19h do 23h, tko da ne ti men o rožcah in postani vodi :lol:

 21. katarina pravi,

  20.05.2008 ob 12:13

  :) )))) sej če bi ona vedla, kolk si ti v resnici luštkan, bi v pižami prišla tja. sam kaj ko ne ve … :) )

  no, sam da te jke povabu, ker sem mu včeraj rekla, pa pol nisem vidla povabila.očitno ne spema tko kot jaz. :)

 22. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 12:20

  @katarina: ma luškan danes nič ne pomen. morš bit zajeban, morš jo zajebavat pa parkrat po štengah vržt… to je ta prav dec ;)

  nisi vidla, ker mi je mail poslal ;)

 23. katarina pravi,

  20.05.2008 ob 12:29

  mene bi bl težko zajebaval in po štengah metal,ker bi prej ostal pred vrati. :) jaz sem za luškanost, pa pika. zajebance nej pa sponsoruše majo. ker zajebanci majo ponavad tudi denar. luškani so pa … luškani.

 24. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 12:32

  ja hvala no, ravnokar si mi še eno iluzijo ubila. a bol bom vedno brez keša al kwa?! ma, drek!

 25. strojnikstrojnik pravi,

  20.05.2008 ob 12:39

  Imam takoj poslovni predlog. Bi jaz dal majice z tvojo glavo tiskat, pa fen klub bi ustanovila… :mrgreen: Članarina: sitnica…
  Zadaj pa vegeto… :mrgreen:

 26. katarina pravi,

  20.05.2008 ob 12:39

  ne, to je premosorazmerno. starejši kot si, vedno manj si lušten, vedno bolj zajeban in pri kešu. :) zato pa vidiš dedke na viagri z lepoticami okol se furat. taki kot si pa ti zdaj, so pa … sami? :)

 27. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 13:01

  @strojnik: majice z mojo glavo? stari, ampak mislim, da nisi ravno neke hude niše odkril. edino če misliš, da bi kupovali iz usmiljenja. v tem primeru sem pa malo užaljen. :lol:
  @katarina: glede na to da nisem sam, da nimam denarja in hkrati ne rabim viagre, nisem star in mam čist sam svojo lepotičko, bom sklepal da …. hmmm…. AHA! you’re wrong and i’m getting rich!!! :-P piši kuči propalo – sestavi novo teorijo! :)

  p.s.: sicer sem pa jaz eden izmed tistih švalerjev, ki z leti ratajo šarmantni, a veš :lol:

 28. strojnikstrojnik pravi,

  20.05.2008 ob 13:08

  Pa ne bodi preskromen no. Glej kako se lepijo… :D
  Še malo reklame… :mrgreen:

 29. katarina pravi,

  20.05.2008 ob 13:10

  :) :) lepotičke pridejo in grejo, sej veš. na vsakih 5 let je fajn zamenat, tako so rekli meni, ko sem začela z mojim. pa tole šesto leto res nekam škripa. :) bo res treba mal zamenat. :)

  bom samo zate sestavila novo teorijo.

 30. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 13:30

  @strojnik: ampak te pupe imajo rajši virtualne, veš. se za soseda velik bolj cufajo kot za jakata :lol:
  @katarina: a velja, če se daš vsake 5 let operirat?
  ti kar sestavi, ampak dokler ne bo optimistično zasnovana, je ne podpišem!

 31. katarina pravi,

  20.05.2008 ob 13:41

  :) )))))

 32. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 15:11

  neverjetno do česar vse pride samo zaradi ene čist nedolžne geste, a to je uručitev enega paketka g. Sosedu za simpatično uporabo branda Vegeta :-)
  od Vegete smo kar prišli na itak nikoli zaključeno zgodbo moško-ženskih odnosov…o priročniku da sploh ne govorimo (sosed, prosim takoj zamenjaj ta stari priročnik ker je čist že neuporaben. zaradi tega smo ostale brez pira, zaradi tega smo še dolžne dodatno 2 rundi, zaradi tega smo cel večer drogale rugzak sa sabo, zdaj pa mi še zaseda plac v prtlažniku:-))…
  Pa samo še ena informacija za moške, ki jih skrbi kako bo, ko bodo starejši – Vegeta je na začetku, 50 let nazaj, imela ime Vegeta 45. ZAKAJ??? Ker je bila prvotno narejena za osebe starejše od 45 let kot neke vrste afrodizijaka (s podobnim namenom kot danes Viagra) TLE SE SPLOH NE HECAM…torej, fanti, naj vas nič ne skrbijo operacije, viagre, keš in podobne zadeve…samo pazite da imate dovoljno količino Vegete doma:-)

  katarina vam je itak že vse razložila!!!

  morda ni sploh problem v nama, morda je problem v tem kaj se napačno fokusirate in sploh ne opazite navadne, pridne, nežne in romantične punce:-) :-) :-)

 33. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 17:44

  @anavi: kaj češ, smo zajebani mi blogerji, veš. pojma nimaš s kakšnim folkom si se zapletla. še mal pa boš do groba zapufana.
  sicer pa počasi razmišljam, da bi ti za vsakič, ko uporabiš besedo vegeta na mojih straneh, zaračunal 100€. sorry, ampak od nečesa pa moram živet! :lol:

 34. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 17:58

  kaj pa stem da ti itak imaš 24 ur na dan v naslovu svojega bloga reklamo za V*****:-):-) :-) ? pa še uporabljaš brand, kateri je zaščiten, brez našega dovoljenja…mi tebi 100 eur, ti nama 100 eur…na temo tiste pesem sploh da ne govorimo (ampak glede na to da nam je vsem pesem bila resnično lepa, ti bomo oprostili):-) pa še vedno te rugzak čaka…in 2 pira:-)

  pretnje, pretnje…tole mi se zdi ful poznano…prvo pretiš z nekim sumljivim folkom…potem pa, ko naj bi prišle punce, kar zbežite…zdaj pa se pretiš z blogerji…a ne upaš si prevzet navadnega rugzaka…

  saj, punce smo itak že navajene močnih besed, potem pa se zgodi – NIČ:-):-):-)…

 35. :-) pravi,

  20.05.2008 ob 18:22

  madona sosed!
  če ne bi mela prilike s tabo za mizo pjače pit in to na tvoje povabilo, bi iz tegale še skoraj verjela, da si reva! ;-)
  ah, na to, da jaz baje nikoli ne bom dama, sem v tem trenutku mal pozabla! ;-)

  PS: če se s strojnikom za majčke odločta, pa še jaz piskerček pristavim in na mojem blogu (zdej ko je strojnik svojga ukinu…) reklamo nardim, pa procente pobiram! ;-)

 36. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 18:45

  a jaz zdaj izstavim fakturo ker sem ti tko rejting dvignila???:-):-):-)

 37. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 19:48

  @anavi & @:-): jaz, da sem reva?!?!? jebemumast, pa kdo je koga cel večer čakal, jaz vegeto ali ona mene? to je pa zdej že višek nesramnosti! ne da si ne upam ruzaka prevzet, ampak res ne bi rad še enkrat izvisel :)

 38. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 20:19

  neverjetno…cel čas pa razlagam, da sem po resnici povedano, jaz izvisela zaradi napačne definicije v Priročniku…a si lahko zamisliš kaj so povedale moje kolegice ko na koncu ni bilo nobenega soseda in nobene sumljive dužbe?! …

  Kdo pa je na koncu še moral na masažo ker ga je hrbet bolel od celovečernega nanašanja rugzaka naokrog?!:-) že sem mislila natakarici v Petkovšku pustit rugzak ampak je povedala da ne pozna nobenega soseda blogerja:-):-):-)

  hm…najlažje je pa bit anoniman:-)

 39. sosed pravi,

  20.05.2008 ob 20:30

  ah, pusti tom se bomo že zmenili za to pivo… nego… povej ti meni, kaj bomo s tistimi kartami naredili :) a grem na tekmo proti polski, proti nemčiji al proti avstriji? jaz bi najraje poljsko gledal.. :lol:

 40. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 21:01

  hej, meni pa so razložili, da pravi slovenci sploh ne marajo nogometa ker so tapravi nacionalni športi baje kolesarjenje, hokej, košarka, atletika…a sem kaj pozabila?:-)

  če sem prav razumela, sosedu je ime Jaka in mi se ne sliši nimal “vzhodno”:-)

  glede fudbala, meli smo res eno idejo da bi naredili zaradi evropskega prvenstva neko nagradno igro, ampak zaradi dejstev v prvemu odstavku, se pač nismo za to odločili…zdaj pa mi se je cela teorija podrla:-)

  če pa si želiš gledat “vatrene” na Maksimiru, na tem pa lahko nekaj naredim, morda celo na terenu al v loži:-):-):-) v tem primeru se boš moral družit sa zagrebškimi mažoretkami, ampak menim, da ti ne bo nič hudega:-) saj so fuuul prijazne punce…

 41. daredare pravi,

  20.05.2008 ob 21:10

  Hej anavi, eni bistri tipi so ti razložili kaj imamo radi Slovenci!

 42. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 21:12

  Dare,
  zdaj več res nič ne razumem…poskusila bom izklopit “blond efekt”:-)
  a to pomeni da sem dobr slišila al so me čist nategnili?:-)

 43. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 07:25

  @anavi: ne vem s kom si se ti pogovarjala o Slovencih, ampak upam, da si se vsaj namazala prej in da te niso čist na suho. :D
  mažoretke praviš? ok, bom potrpel… :D

 44. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 08:03

  saj sem vedela da si kurajžen fant:-) :-) :-)

  Slovenci o slovencih – tko je blo:-)…a zdaj si me spomnil na eno zelo staro (za nekatere tudi smešno, za nekatere udeležence pa mal manj:-)) zgodbo o Rickyju Martinu in pašteti…

 45. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 08:25

  ma ja, če mažoretke le niso na steroidih in moških hormonih (kot denimo kakšne romunske metalke krogle), potem jih bom že shendlal. ;)

  pašteta in Martinov Riki? No, ta me pa res zanima..

 46. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 08:45

  hm…pravijo da so “zagrebačke puce” itak najlepše:-) ne rabiš skrbet…

  zgodba o pašteti…res ne poznaš???res je huda:-)…ne vem če je prav primerna za bloganje… ampak zraven pira bo pasala:-)

 47. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 09:09

  a pridejo te punce tut na dom kej zaplesat? :D

 48. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 09:19

  če maš dobre veze, vse se da zmenit…:-):-):-) zdaj pa laufam v mb…

 49. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 09:25

  vem da imate hrvatje kar nekaj štosev na račun majhnosti Slovenije, ampak kljub temu za pot v maribor priporočam raje avto ;)

 50. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 09:34

  moram ti pa priznat da si me res zdaj fejst nasmejal…:-):-):-) glede na to da me v mb čaka precej zaj…pogovor, tole mi je res prav prišlo….:-):-):-)

  a to pomen da ne rabim superge, katere sem prav včeraj kupila za pot v mb??? shit…moram se mal z g. Pervanom pomenit ker nas samo zavaja:-)

 51. štulič pravi,

  21.05.2008 ob 10:49

  @sosed. Ma moram se javit’! :)

  *****, ups. anavi je resnično fejst punca (podravkašica) in drži dano besedo. Je pa opasna_zorpo!!

 52. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 11:03

  @štulič: ni problema, vsako javljanje je dobrodošlo. :)
  svarilo vzeto na znanje, čeprav ni skrbi – sem imel že posla z opasnimi. a ti si pa njen PR-jevec? ;)

  p.s.: upam da ne zameriš, ampak v tvojem komentarju, sem skril ime – če bo hotela, ga bo že sama napisala ;)

 53. štulič pravi,

  21.05.2008 ob 11:51

  Ha ha. da, da njen PRjatu. :) Brez zamere! Odlično si postopil. V euforiji dogajanja me je zaneslo!
  Sem pa tvoj pro_fan od začetka! Taktičen si_mladenič! Tebe bi j’z v PR!

 54. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 12:03

  @štulič: a potem bi ti tudi kupil mojo majico? :lol: bom začel zapisovat, da bom vedel koliko jih dam natiskat!

  Mene v PR? no problem – sanjska služba. zajebi to kar si prebral zgoraj, to je sam reklama, mene se v bistvu da kupit – sam nisem pocen! pa ne naprej govort. ;)

 55. strojnikstrojnik pravi,

  21.05.2008 ob 12:59

  Nogomet me sicer ne zanima, ampak če so pa mažoretke zraven… :mrgreen:

 56. štulič pravi,

  21.05.2008 ob 13:05

  Imaš svoje majice? :? Čak”? Izstopi iz programiranja in vljudno_vabljen, vstopi v svet biznisa! ;) Kakor vem, podravkarice, rabijo ljudi v marketingu in ker si moški. si absolutno v prvim redovima! Sploh, če imaš look! Katarina nikad ne zgreši! :-P

 57. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 13:20

  @strojnik: prste stran, ti me lahko po televiziji gledaš, kako ob robu igrišča preganjam nič hudega sluteče mažoretke :)
  že vidim naslove v hrvaških cajtengih naslednji dan: Incident na Maksimiru! Šokantno: Slovenac uznemirio nevine Hrvatske djevojčice! Vetreni u sjeni nastupa ludog Janeza! Intervju sa Susjedom: Dečki, ja sam se došel samo malo zajebavat” :lol:
  @štulič: majčke so bile Strojnikov predlog, za podrobnosti pa bo treba štab fan cluba vprašat.
  ma ni problema, za dober honorar bi prodal toliko čokolina, da ga ne bi uspeli izdelovat. kar ne bi prodal – bi pa pojedel :lol:

 58. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 17:06

  tole je pa zdaj res šlo čez mejo:-)
  Štulič, ne vem zakaj ampak res imam občutek da te poznam…posebej ker si si še dal takšno ime:-) ti pa mene potem mal manj poznaš ker bi potem vedel da sploh nisem nevarna ampak sem čist normalna in prijazna punca…:-):-):-)

  a vse se je začelo z Vegeto…zdaj pa kar naenkrat vsi podpirate soseda kot da je v ne vem kakšnemu boju…Kot da sem neka Xena bojevnica:-):-):-)
  jz pa bi se samo rada rugzaka rešila in preprečila bodočo potencialno konzumacijo Čokolešnika:-) če pa še zraven treba pir spit…se bom žrtvovala:-)

  glede imena, jz nimam nič kaj posebnega skrivati…pa tudi Anavi je že zelo očitno…za razliko od frajerjev “soseda” in “štuliča”…:-):-):-)

 59. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 18:28

  @anavi: A imaš slučajno kaj proti Xeni? :lol:

  glede imena pa: za razliko od mnogih blogerjev in komentatorjev (a ne anavi?) ima “frajer sosed” na prvi strani bloga svojo sliko, ne skriva svoje identitete in z veseljem pokaže svoj fris v javnosti!

 60. anavi pravi,

  21.05.2008 ob 19:01

  ha, ha, ha…to pomeni da nisem najstarejša tle…ko sem napisala Xena sem hotela takoj izbrisat, ker nisem bila sigurna če boste sploh vedeli za kaj se gre:-) potem verjetno veste kdo je chico, smuk, kapetan miki, blek stena, sumiko in podobno:-) :-) :-)

  halooo..a ti se zdi da jaz skrivam identiteto? tudi tvoj kavboj bi verjetno dešifriral moje web ime:-) pa še to da sem iz Podravke…pa da sem iz hr….uff…res sem dala ful težko nalogo…

  glede slike sem ti že povedala da prav nič ne pove…odkar obstaja photoshop in če se še gor dajo sončne očale, lahko izgledaš kakor češ:-)

  pa, imel si prav…res je bil naporen ta pot do Mariborja:-) ustavila sem se 3krat ( mmmm…mafini na Marcheu so ZAKON!) samo zaradi tega da ne zgleda, da se pride do avstrijske meje za eno uro :-) :-) :-)

 61. štulič pravi,

  22.05.2008 ob 11:37

  @anavi! Brez panike! Moral sem dečka opozorit’ pred “opasnostjo” in nisi najstarejša tle :)
  http://www.youtube.com/watch?v=ThGVx_9EOj8
  Se ti razkrijem One Of These Days ;) (do takrat, Zagor Te Nej- Duh Sa Sjekirom)

  @sosed. Skuzi, ker sem se ti štulil v “posao” :?

 62. sosedsosed pravi,

  22.05.2008 ob 12:18

  @anavi: nisem jaz začel teme o “skrivanju”. je pa vseeno malo absurdno, da mi ti kot komentatorka, o kateri ne vem čisto nič, očitaš, da se skrivam za nickom, po drugi strani imam pa na sajtu objavljene svoje slike, svoje misli, cel svoj lajf z imenom in priimkom vred…
  sicer pa se bomo ob priliki na pijači dobili pa noben več ne bo anonimen ;)

  @štulič: brez skrbi, nisi se nič uštulio :)

 63. anavi pravi,

  23.05.2008 ob 09:19

  hm…”komentatorka o kateri ne vem čisto nič”…ha, ha…veš od kje sam, kako mi je ime, kje delam…Štuliča pa prav nič ne poslušaj ker na Podravki so same prijazne punce:-)…če sumljiva družba ne bi preješnji petek “zbežala”(:-)) iz petkovška v zgodnjih večernih urah, nobenega x ne bi bilo več… pa še rugzaka ne bi navažala skoz naokrog…upam, da ne bo kakšen rok uporabnosti pretekel dokler se končno ne rešimo tega tovora v mojemu prtljažniku… :-) :-):-)

 64. anavi pravi,

  23.05.2008 ob 09:25

  Štulič,
  meni je osebno stvar spodaj ena od najboljših…takoj za Obrati pažnju, ampaj je ni na YOUTUBE:-(

  http://www.youtube.com/watch?v=ylubxwlPChc&feature=related

 65. štulič pravi,

  23.05.2008 ob 11:31

  anavi. To postaja slajše kot, če bi jedel Veliko Čokolado Z Lešniki. he,ekhe :-P

  http://www.youtube.com/watch?v=yM2sYbPZi1o

 66. anavi pravi,

  23.05.2008 ob 13:40

  zdaj tko…glede na to, da je Štulič res čist incognito na tem blogu, z njim se ne bom več pogovarjala, ne na tem blogu, ker mi se tud ne zdi fer do soseda, da na ta način zasedamo njegov prostor:-)…

  Štulič, če rabiš kaj prijazne punce iz Podravke, lahko nas kontaktiraš na marketing@podravka.si, ali mene osebno na soncnica1512@yahoo.com

 67. anavi pravi,

  26.05.2008 ob 10:19

  sosed, a si se včeraj kaj potepal po petkovškovemu nabrežju?

 68. sosedsosed pravi,

  26.05.2008 ob 10:27

  nope. si verjetno kakega drugega zalezovala :) ampak mora bit pa tipo lep k strela, da si ga z mano zamenjala :lol:

 69. anavi pravi,

  26.05.2008 ob 10:35

  itak sem samo majčko gledala:-) ful je bla podobna tisti ki jo maš na profilu…a je to zalezovanje?:-) :-) :-)

 70. sosedsosed pravi,

  26.05.2008 ob 11:02

  ne, to ni zalezovanje… hecam se, anavi :)
  ampak mu pa majčka zihr ni tok pasala kot men :)

 71. anavi pravi,

  26.05.2008 ob 13:20

  glede na to da se ful trudim bit čim bolj zadržana in poslovna ( a mi gre?:-)), (da ne bi spet tvoji prijatelji blogerji menili, da smo na Podravki neke Amazonke:-)), ti pa mi prav nič ne pomagaš…

  saj veš, da mi punce prvo oči gledamo:-) :-) :-)

 72. sosedsosed pravi,

  26.05.2008 ob 15:01

  ne, po moje ti ne gre ravno najbolje! :lol:

  Oči?!? Hahaha, od kdaj pa to? Kolikor jaz vem najprej rit sčekirate. Potem pogledate če ma tip v redu rit, nato pa pogledate še tazadnjo in … rit…

  oči pridejo na vrsto nekje po tretjem seksu… :)

  ampak res: kaj je z vami in to obsedenostjo z moško ritjo?! :lol:

 73. anavi pravi,

  26.05.2008 ob 15:33

  hej, nekaj ti je ful narobe danes sa strežnikom…že dvakrat sem oddajala komentar pa se že dvakrat izbrisalo…zdaj se moram spomnit kaj sem napisala:-)
  aha…vprašala sem te če meniš da sem jaz ta prava oseba za to vprašanje ker sem itak povedala da jz prvo gledam oči:-)
  tudi sem napisala, da dobra rit še prinese dodatne točke:-)
  potem sem te spomnila na reklamo za wonderbra…veš katero?:-)

  potem je pa na koncu še bil komentar da na temo dobre duše…:-) tega tudi verjetno že poznaš…

 74. sosedsosed pravi,

  27.05.2008 ob 07:34

  @anavi: recimo da ti verjamem, čeprav sem prepričan, da pri večini žensk na koncu šteje … rit..! definitivno bom napisal en post o tem! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !