20.05.2008

Iščejo se vstopnice za EURO 2008

Objavljeno v Žlica vegete 06:30 avtor sosed

… poštenega najditelja naprošam, da mi jih proti nagradi dostavi na dom. :)

Ja, nezadržno se bliža junij in z njim začetek največjega športnega tekmovanja v Evropi. Tokrat bo fuzbalsko prvenstvo ponovno v naši neposredni bližini, precej tekem se bo namreč odvijalo v sosednji Avstriji, jaz – CEPEC – pa si spet nisem priskrbel kart. In to kljub temu, da sem imel najboljši namen naskočit karte takoj, ko gredo v promet oz. jih rezervirat nemudoma po žrebu skupin konec lanskega leta.

Ampak tega jasno nisem storil. Zakaj že? Aja točno, ker sem CEPEC!!!

Tolaži me dejstvo, da sem davnega leta 2000 že videl neko tekmo evropskega prvenstva. Še več, na Euru sem videl igrati Slovenijo, kar je do takrat veljalo za znanstveno fantastiko (in ja, obdobje, ko o tem ne smemo niti sanjati se je (pre)hitro vrnilo). Se spomnite tiste znamenite prve tekme proti Jugoslaviji, vodstva s 3:0 in končnih 3:3? Bil sem tam na tribuni in doživljal tekmo bolj čustveno kot katerokoli pred ali za njo. Bila je nekaj posebnega. Skoraj svetega. In prekleto veliko sem vložil, da sem prišel na tribuno. S frendi smo se na pot proti Belgiji odpravili z avtobusom med pisnim in ustnim delom mature. Ja, tako zelo sem si želel biti tam!

Nikoli ne pozabim tistega trga v Charleroi-ju, kjer smo nekaj ur pred tekmo visokega rizika, na istem trgu kjer so se dan, dva kasneje na polno zbijali Nemci in Angleži, špilali fuzbal skupaj s srbskimi navijači, z njimi pili pivo in stavili na konči rezultat. Niti v sanjalo se nam ni, kakšna tekma nas čaka zvečer. In da bodo še istega dne ob ponovnem srečanju oni tisti, ki bodo z remijem v žepu priznavali, da so imeli srečo.
YouTube slika preogleda
Tisti dan je bil res nekaj čarobnega in za vedno bo ostal tukaj nekje…

Bi pa zelo rad nekoč, enkrat, kadarkoli, doživel v živo tekmo moje druge najbolj omiljene reprezentance: rad bi bil na stadionu skupaj z angleškimi navijači. Samo enkrat. Na velikem tekmovanju. Tudi če potem ne grem nikoli več na stadion. Za letos so mi načrte že v startu pokvarili ‘vatreni’, sicer pa so vstopnice tekme Anglije itak tako zelo iskana roba, da so razprodane še predno se sploh ve, kdo bo gostoval prvenstvo.

Ta želja je torej še bolj neuresničljiva od tiste o ponovnem spremljanju slovenske reprezentance. Recimo v finalu. Proti Hrvatom. Z golom Slovenije za 4:3 v 95. minuti po sumljivo dosojeni enajstmetrovki… Ih, pa bilo bi super! ;)

p.s. Ok, pravkar sem ugotovil, da je kart za Euro še ogromno, ampak ljudje, najslabša kategorija najcenejše tekme se začne pri 450€ po karti… Ne morš verjet…

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev »

 1. strojnikstrojnik pravi,

  20.05.2008 ob 10:50

  Čeprav mi je nogomet precej tuja in nezanimiva dejavnost, sem pri tej tekmi tudi sam skakal v luft od navdušenja… :D

 2. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 11:02

  in kdo ne bi? tekma je bila res pravi krimič! mi smo se tako objemali in skakali, da se mi je iz nosa kri ulila – kolega me je namreč butnil, ko mi je čez dva sedeža skočil v objem :lol:

 3. anavi pravi,

  20.05.2008 ob 15:16

  Drugač, če bi gledal kakšno tekmo na Evropskemu prvenstvu, morda ti lahko zrihtamo…a bi Slovenijo gledal? hm….jooooj….zdaj sem se spomnila da se Slovenija sploh ni uvrstila na prvenstvo:-) :-) :-) ….kaj pa zdaj?! veš kaj, lahko pa ti morda zrihtamo kakšno tekmo “vatrenih”…morda pa tudi za finale:-)

 4. sosedsosed pravi,

  20.05.2008 ob 17:49

  @anavi: “veš kaj, lahko pa ti morda zrihtamo kakšno tekmo “vatrenih””
  Anavi, če ni v teh besedah vsaj koščka resnice, me prosim ne draži, ker fuzbal je pa ena tistih zadev, ki ga jemljem skrajno resno. in ja, od te sirotinje, ki se je uvrstila na EURO, bi še najraje hrvate gledal… (in stiskal pesti za poljake :) )

 5. Alex van der VolkAlex van der Volk pravi,

  21.05.2008 ob 17:24

  Oh ja, nikoli ne bom pozabil, še bolj kot tisti dan pa mi bo ostal v mislih Amsterdam in pijančevanje na trgu Dam pa poznejše kričanje Milaniču – ruši ga, če ne bo gol, ruši ga piz*a ti materina…. Fak!

  Vrhunec je stvar dosegla 14. novembra 2001, nato pa je sledil skok v katastrofo. Šit, še Sofokles bi nam zavidal takšno zgodbo

 6. sosedsosed pravi,

  21.05.2008 ob 18:29

  pismo Volk, zdi se mi da bomo s temi zgodbami težili še svojim vnukom! :D to so bli časi, ja…

 7. George Best pravi,

  23.05.2008 ob 08:36

  Jebeš EURO,pridi raje na to tekmo :)
  http://shrani.si/f/3l/10c/4970YTBp/zelenipetek.jpg

  LP

 8. sosedsosed pravi,

  23.05.2008 ob 08:57

  Je res minilo že eno leto? :) Še dve leti pa smo prvaki!

 9. Miloš pravi,

  23.05.2008 ob 20:15

  jp…to so bli cajti…še danes mi grejo kocine pokonci, ko takle “clip” vidim.
  Ker sem osebni prijatelj od enega izmed članov zlate generacije, je bilo to obdobje zame še posebej doživeto.
  BTW…še danes ne morem verjet, da sva se z ženo v enem šusu z najino Barchetto peljala v Charleroi in nazaj.
  Kar se pa tele tekme tiče pa….se ne da opisati…to vemo samo tisti, ki smo bili tam:).

  LP

 10. luka_modric pravi,

  14.06.2008 ob 15:01

  js mam karte za cetrtfinalno tekmo 21.6.2008 v baselu..700€

 11. anavi pravi,

  14.06.2008 ob 20:54

  a za tekmo Hrvaška – ??? :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !