7.07.2008

Goreči avto in vesoljni potop

Objavljeno v Žlica vegete 11:00 avtor sosed

Včeraj smo bili sosedovi priča pravi filmski sceni. Na južni ljubljanski obvoznici je namreč v dopoldanskih urah na odstavnem pasu gorel avto. In če si pod goreč avto predstavljate malo ogenjčka in malo več dima izpod pokrova mašine, vam povem, da imate povsem napačne predstave.

Avto je dejasko GOREL! Zublji so bili neverjetno visoki, zajemali pa so celoten avtomobil. vsa vrata so bila na stežaj odprta in plamena so segala skozi vse odprtine visoko v zrak. Kaj takšnega dejansko ne vidiš vsak dan. Ne na ljubljanski obvoznici. V prvem momentu sem v bližini iskal kamere in snemalno ekipo, a sem se v naslednjem trenutku spomnil, da glede na budget slovenskega filma lahko v te namene zgori kvečjemu kak leseni skiro, pa še tega bi moral režiser verjetno na lastno pest suniti kakšnemu mulcu.

Na srečo so imeli potniki dovolj časa, da so se umaknili iz gorečega vozila. Kakšnih 15 metrov od avtomobila so bile zložene vrečke in druge stvari iz notranjosti, še nekaj 10 metrov stran pa so goreče vozilo nemočno opazovali njegovi potniki.

Še bolj kot sam dogodek, pa me je k razmisleku spravil način reakcije vsakega od nas, ki smo mu bili priča v teh nekaj drive-by sekundah.

Kavboj: UUUUuuuu, glej ognjen auto!!! Koook guuri! Oči, oči, a misliš da bo odletel?!?
Sosed: Jebemu, kje je moj fotič!? A maš ti fotoaparat?! Kurc, no spet sem ga doma pustil! Zakaj vedno, ko se kaj takega zgodi …
Soseda: Dej stop na gas, no. Kakšen fotoaparat! Ti si čist nor! Kaj če eksplodira?! Bejžmo stran!

Epilog: Če bi bil jutri vesoljni potop, bi Kavboj verjetno oblačil rokavčke in se veselil naječje kopeli doslej, jaz bi mrzlično kupoval ohišje za podvodno slikanje in komaj čakal na nove horizonte, ki jih ponuja fotkanje konca sveta, Soseda pa bi bila tista, ki bi naju oba zbrcala nekam daleč stran s planeta.

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev »

 1. ana pravi,

  7.07.2008 ob 11:11

  Soseda je pametna! Thumbs up za njo :mrgreen: Jaz bi sicer, tako kot ponavadi, klicala policijo in rešilce…to zelo rada počne :D …mislim ponavadi sem edina, ki za to “poskrbi”, ampak no, potniki v avtomobilu so se rešili tako da….amm…bi reagirala po Sosedino :P

 2. ana pravi,

  7.07.2008 ob 11:12

  kaj ta foto je simbolična?

 3. sosedsosed pravi,

  7.07.2008 ob 11:42

  jaja, fotka je simbolična – za boljšo sliko, kaj se je dejansko dogajalo :)

 4. anna pravi,

  7.07.2008 ob 12:37

  to je bilo za tamalega doživetje :mrgreen:

  moja mama in sestra sta se nekoč znašli v kočljivem položaju…ko je taxiju začelo goret v mašini…kera groza in strah ju je bilo, da ne explodira…božee…

  ( ista ana, kot zgoraj)

 5. Renton pravi,

  7.07.2008 ob 13:20

  Hahaha, kako dobro to opiše ljudi! :D

  Otrok je, logično, fasciniran nad “live” prikazom najljubšega akcijskega filma. Moški kakopak tudi uživa v ognju, ženska pa je edina racionalna. :) )

  Dobro pišeš. ;)

 6. strojnikstrojnik pravi,

  7.07.2008 ob 13:32

  Dobro, da so sosede pri roki… ;)
  Včeraj je bil en čuden dan. Se peljem po obvoznici, malo naprej od tega mesta (sklepam po fleku na cesti) in se komaj izognem stoječemu avtu s prižganimi žmigovci na srednjem pasu. Kličem policijo in dobim zmedeno policajko ki me skoraj praša kaj narediti, ko sem ji zabrusil, naj pošlje bilo koga z modro lučjo, da človeka reši, preden ga kdo čez tunel porine. Zvečer ko pridem domov, pred hišo najdem gasilce in policaje. Nam je streha po zraku letela… :?

 7. Soseda pravi,

  7.07.2008 ob 13:44

  Včeraj je bil res čuden dan…

 8. sosedsosed pravi,

  7.07.2008 ob 14:59

  @Renton: hvala
  @strojnik: se zajebavaš? naurje in to? upma da je šlo za streho na rudniku in ne na novi lokaciji :)
  @Soseda: pamtimo i bolje dane,a!? :)

 9. si. r. pravi,

  7.07.2008 ob 15:39

  Jaz bi bil pa tisti, ki bi v avtu sedel in ga skušal zalaufat :-)

 10. strojnikstrojnik pravi,

  7.07.2008 ob 19:14

  Nič se ne zajebavam, je bilo pa tu, na Rudniku. Povišano podstrešje, obito v pleh, je sleklo in zmetalo po cesti. Dobro, da nisem bil doma, ker bi ga na avto dobil… :?
  Na novi lokaciji zgleda, da je vse v redu, se pa strehe zaradi obrnjenosti ne vidi drugače, kot iz ptičje perspektive… ;)

 11. :-) pravi,

  8.07.2008 ob 21:56

  Bravo soseda!
  Moja reakcija bi bila pa verjetno bolj sosedova! ;-)

 12. deklinadeklina pravi,

  9.07.2008 ob 19:39

  Jaz bi zagnala paniko. Kaj racionalnost, bežat in se dret! :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !