13.08.2008

Idiot na kvadrat!

Objavljeno v Žlica vegete 15:30 avtor sosed

Pridejo trenutki, ko se človek počuti kot kreten! A veš, ko si rečeš: “Jebemu mast si smotan!” Tolčeš se po glavi ali pa z njo nabijaš v debel zid, dokler se ne odkruši 5 cm debel omet. Nakar se lotiš še opeke…

In ko končaš, ugotoviš, da si še vedno sam, z luknjo v steni in spoznanjem, da si idiot. Idiot na kvadrat!

***

Ko smo se sosedovi prejšnji ponedeljek sredi noči vrnili z morja, nismo imeli veliko časa za počitek. Že v v sredo zvečer sva se s sosedo namreč podala v Gučo, kavboja pa je čakala noč pri babici in vikend pri mami. Vmes pa obisk v laboratoriju, pri zdravniku, pa pranje, likanje, nabavljanje … Skratka 45 urni kaos! Ni da ni!

V vsej zmedi je avto ob odhodu ostal na dvorišču. Moj in njen. Garaža je ostala prazna. Niti pomislil nisem, da bi avtomobila zapeljal pod streho, kljub temu, da to storim vsakič, ko grem za več dni zdoma.

***

No in zdaj… Mah, saj vidite kam to pelje, a ne? Toča ju je razbila. Oba! Konkretno! Ni koščka pleha (na obeh avtomobilih skupaj!), ki ne bi bil obtolčen. Ajde dobro – imava zavarovanje. Ampak jebemumater sem kreten! Idiot! Idiot na kvadrat! … z razbitim avtom!

 • Share/Bookmark
 

25 komentarjev »

 1. pet-in-g-sekspet-in-g-seks pravi,

  13.08.2008 ob 16:47

  eh, dogaja se tudi najboljšim!

 2. queboThakki pravi,

  13.08.2008 ob 17:20

  Pa kaj se pritožuješ sej maš zavarovanga!!!!!! Mislim da si idiot na kvadrat da greš na blog napisat kako se sekiraš pa čeprav maš zavarovano proti toči. Jao jao. Tako da ne vem a se delaš norca iz drugih al …

 3. maximus pravi,

  13.08.2008 ob 17:31

  Ja, lahko si rečeš tudi “idiot”, ampak se tolaži s tem, da nisi edini… Eden izmed njih sem lahko tudi jaz. Tudi meni je toča avto stolkla do amena, sicer ne na ljubljanskem koncu, ampak na brkinskem. Slučajno…… reklo bi se ob ne pravem času na ne pravem mestu…. Morda je bilo vse skupaj še bolj kruto kot v tvoji zgodbi. Mi smo se namreč vračali proti domu, pa smo rekli…dajmo se še ustavit na eni pici, da se ne bomo doma ukvarjali še s kosilom…. pa smo se…. JA. Žena se še sedaj pomalem grize, ker je pač ona predlagala, da se ustavimo….Najbolj kruto od vsega je bilo to, da smo vsi lepo sedeli v piceriji in gledali kako nam tolče po avtih, toča debela kot pest…. na začetku smo nekateri še imeli nekaj poguma, da bi skočili ven in vrgli vsaj kakšno brisačo na streho ali šipo… pa nas je takoj, najbrž sama božja previdnost odvrnila od tega, ko so mimo glave začeli padati projektili……Saj bi lahko človek še tam ostal… tako, pribit ob asfalt, z luknjo v glavi.

  Tako, vidiš…mi smo bili idioti, ker nam rit ni dala miru in smo se morali ustavit ravno v tisti zagamani piceriji…ampak tako je pač naneslo…. Ni kaj…..pleh bomo nekako popravili..ostalo bo pa tudi nekako že šlo…. Idioti pa se bomo kljub temu najbrž počutili še velikokrat….tudi v drugih situacijah.

  Pa vse dobro v prihodnosti

 4. joc pravi,

  13.08.2008 ob 17:34

  se pridružujem mnenju quebbo thakki-kija.
  js pa mislm,da si verjetno retarderan,k pišeš take bedarije.
  a nimaš nobenga pametnejšega dela al kva???

 5. jakadinho pravi,

  13.08.2008 ob 17:40

  Zakaj pa bi bil idiot ?

  Meni je tudi žal za vsako prasko na avtu in drugih predmetih pa magari imam vse zavarovano. Pač pazim na svoje stvari malo bolj kot ostali.

  Tudi če bo dobil vse povrnjeno še ne pomeni da si potem lahko malomarn.
  Pa tudi ob poškodbi moraš najprej iti na zavarovalnico da tam ocenijo škodo nato pa se zmenit za popravilo in najbrž bo v tem času brez avta in vse to bo sosedu verjetno vzelo dosti časa.

  Upam da boš rešil ta problem čimprej in ne se sekirati preveč ker škodi lepoti :)

 6. BlazzBlazz pravi,

  13.08.2008 ob 18:11

  joc, quebbo thakki-kija – a sta vi2 mogoče retardirana, če na svoj blog človek pač napiše kar sam hoče?
  mislem omg no…

  Sicer pa sosed, obžalujem za stolčene avtomobile. Jaz sem svojega pravočasno umaknil…pa tudi toča ni bila nevemkakšna, ampak boljše preventiva kot kurativa…

 7. sosedsosed pravi,

  13.08.2008 ob 18:44

  @seks: Ok, to je res… Ampak ne non stop, no! :lol:
  @queboThakki: Si se kdaj udaril v glavo in zavpil kot pi*ka, čeprav si vedel, da bo buška čez nekaj dni izginila? Potem si ravno tako velik idiot kot jaz. S to razliko, da sem jaz pismen. ;)
  @maximus: Ojoj, upam da je bila vsaj pizza dobra. Sicer pa pravijo, da vsaka šola nekaj stane. Mene bo ta stala precej časa in kar nekaj živcev. Pa z obojim sem zadnje dni bolj na kratko. ;)
  @joc: Tudi tebi je verjetno precej dolgčas, da bereš te bedarije, a?
  Ti, a se s queboThakkijem mogoče poznata iz krožka za opismenjevanje? Povejta inštruktorju, da vama da gratis nekaj dodatnih ur. Iz usmiljenja, če ne drugače…
  @jakadinho: Ma niti ni to, da mi je žal praskic, ampak oba avta sta res močno obtolčena vsepovsod in glede na to, da bosta oba v kratkem naprodaj, bosta gotovo nekaj izgubila na ceni. Pa saj veš – gužva pri ocenjevalcih, pa čakanje na popravilo, vmesni čas brez avtomobila, pa kako v službo prit, pa po malega v vrtec pa… Skratka same komplkacije.
  Uh, če bi vedel, kak sem lep se ne bi sekiral zame. :lol:
  @Blazz: Ja, meni pa tokrat ni uspelo – sem bil par sto km predaleč. :)

 8. Chiara pravi,

  14.08.2008 ob 16:10

  Joj, vsako popravilo avta je nadležno – če ne drugače vsaj zato, ker ga ta čas nimaš na voljo!

  Glede padca cene… menda se da poškodbe od toče zelo lepo poklepati (smo imela ravno prejšnji teden debato, da imamo v Slo eno ekipo, ki jo po celi Evropi kličejo).

  Poglej po drugi strani – naslednjiš zagotovo ne boš pozabil pospraviti avta ;)

 9. dare pravi,

  15.08.2008 ob 10:26

  Mene je toča ulovila med vožnjo (v Idriji) . Niti slučajno variante da bi zapeljal pod kakšno streho. Ropotalo je , da ni za verjet. Pa še xsaro smo kupili samo par dni pred tem. Mislim, jaz sem bil prepričan, da je avto gotov, da ne bo ostalo nič od karoserije! Mater! Pa ni bilo posledic, he he!

  No, toliko okoli toče. Glede tega kakšen idiot in na katero potenco je kdo izpadel kdaj v življenju pa lahko enkrat organiziramo tekmovanje. :) Če je to , da si pozabil avto spraviti v garažo eden večjih dosežkov, potem sem že v štartu favorit…na kubik!

 10. sosedsosed pravi,

  15.08.2008 ob 10:47

  @Chiara: to je pa res. bolje, da se je zgodilo zdaj in sem se naučil, kot pa da bi se mi zgodilo čez par let, ko bodo na dvorišču … ne, ne, v garaži parkirani bmwji, mercedesi itd.. :D
  @dare: ne bodi tako prepričan v svojo zmago – imam še precej skritih adutov v rokavu. :lol:

 11. mojcka pravi,

  15.08.2008 ob 14:59

  Ja, poznam trenutke, ko si lahko super ponosen nase.
  Danes ju pa le pospravi na varno. Za vsak slučaj. :)

 12. Safet Ali-begSafet Ali-beg pravi,

  15.08.2008 ob 18:24

  Jebi ga, izgleda, da tisto “naj sosedu crkne krava” sploh ne drži :-) . Nič boljše se ne počutim, ko berem o tem kakšen idiot je sosed, ker mu je toča stolkla avto, istočasno pa ga imam sam prav tako stolčenega.
  Sicer sem takoj za, da bi naredili tkmovanje v tem kdo je večji… idiot, se razume.

 13. Si. R. pravi,

  15.08.2008 ob 23:33

  A bi mi enkrat nardili tekmovanje, tako interno ? Pa da vidimo … no, jaz imam par adutov … recimo …. palični mešalnik … kabl v vtičnici … prst položen daleč čez rezilo … in pritisk gumba …. ;) in potem veliki rdeči krogi na celi beli kuhinjski steni v ganc novem stanovanju (prvi vseljen v bloku, hehe) :D

 14. Ona pravi,

  16.08.2008 ob 00:01

  Oh Sosed, ne sekiraj se. Definitivno sem večji idiot – tekla sem pokrivat svoj avto (ki ima kasko), ne pa moževega (ki nima kaska) in dobila tri zavidljive buške na glavi in nekaj modric. Glavobol je bil ubitačan. Rezultat? Moj-kasko zavarovan avto je cel, možev-nezavarovan stolčen.
  Kdo je potem idiot?

 15. Luka pravi,

  16.08.2008 ob 01:05

  Uff … si pa naredila napako … še dobro da v kopru ni blo tako hudo.

 16. sosedsosed pravi,

  16.08.2008 ob 10:51

  @mojcka: po moje še noben ni tako mrzlično pospavljal že obtolčenih avtomobilov kot jaz včeraj :)
  @Safet: hahaha, tale s sosedom in kravo ti je bila pa posrečena :) nikoli nisem pomislil koliko ljudi bo srečnih ob moji crknjeni govedini, glede na to da sem sosed vsem vam :)
  @SiR: Hmm… meni je pred kratkim ratalo na primer z električnimi škarjami za živo mejo precvikat kabel od el. škarij za živo mejo… :lol: itak da je cela bajta naenkrat ostala brez štroma, jaz pa brez … električnih škarij za živo mejo! :)
  @Ona: ok, tako rad pa nimam svojega avtomobila. pa če ima kasko ali ne :)

 17. Trisha pravi,

  16.08.2008 ob 13:59

  He he, sosed, moji mami je ratalo s škarjami za živo mejo že ene trikrat prerezat podaljšek, ki ga pri tem delu rabi. Ko je ata nazadnje saniral zadevo, je povedal, da ko ga bo naslednjič, bo treba pa novega kupit, ker bo ta nekak prekratek… Torej tudi na tem področju imaš konkurenco! :lol:
  LP

 18. Strojnik (na dopustu) pravi,

  16.08.2008 ob 14:47

  Če spravljas avte samo takrat, ko gres z doma za več dni, te mogoče potolaži dejstvo, da je padalo samo par minut… :-l

 19. sosedsosed pravi,

  17.08.2008 ob 10:17

  @Trisha: Hvala bogu za tvojo mamo. Zdaj se ne počutim več osamljen :)
  @Strojnik: Takrat ko grem z doma in takrat ko je zunaj minus – da ne zmrzujem navsezgodaj. In ne, tale tvoj sarkazem me čisto nič ne tolaži :)

 20. "Strojnik (na dopustu)" pravi,

  17.08.2008 ob 10:47

  Bolj obup, kot sarkazem. Ko sem uspel avte skrit, je šlo mimo, ko nisem, je pokalo…
  V zadnjih letih po treh nezavarovanih… :-(

 21. sosedsosed pravi,

  17.08.2008 ob 11:07

  Običajno pravijo: ’sej je sam pleh…’. se pa sprašujem, zakaj to vedno rečejo tisti s hudimi, zglancanimi in niti slučajno stolčenimi avtomobili :?:

 22. Anna pravi,

  17.08.2008 ob 16:26

  uuu bemu mast. torej sta dobila po kapici :neutral: :(
  malo pozno sem prebrala ta post…
  na ptuju recimo pa je vse zdesetkalo – avtmobile in hiše in vrtove…pomisliš na še hujše škode, pa ti je morda malo lažje pri srcu.

  jaz sem našega dva dni nazaj reševala z očetom….brez dežnika, jako pogumno. kugle so padale …kaj padale, švigale in butale z vso težo. spet! avto je fasal dve vdolbinici (jaz brez luknje v buči), kar je začuda neverjetno malo. že drugič smo imeli srečo.

 23. sosedsosed pravi,

  17.08.2008 ob 18:00

  ti, a si ti vzela številko od tistega davida. a veš tist ka ma svojo fermo. po 1000 ljudi pod sabo. pa 6 telefonov. pa tajnico! glede na to, kako je razlagal da se “razdaja” svojim strankam, bi mi v teh trenutkih mogoče prav prišel :)

 24. Anna pravi,

  21.08.2008 ob 12:04

  :mrgreen:

 25. micamica pravi,

  24.08.2008 ob 07:59

  sosed……..v takih težavah človeka tolaži edinole misel, da ni edini, ki se mu je to zgodilo
  :-)
  Ampak: je tvoja glava cela?
  Je?
  Potem je vse Ok.
  Pleh se že zamenja, glave se ne more.
  :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !