5.09.2008

Trubači v Ljubljani

Objavljeno v Žlica vegete 14:30 avtor sosed

No, pa smo dali še to čez. Če smo mi obiskali trubače v njihovem naravnem okolju (v Guči), se je spodobilo, da jih gremo obiskat tudi, ko so se oni zglasili pri nas. Sploh glede na to, da jih je s sabo privlekel sam ‘šefe’, mister Bregovič.

O slednjem imam sam sicer precej deljeno mnenje. Cenim ga kot producenta in izvajalca, po drugi strani pa me odvrača njegova umetniška poza. Kar me moti še bolj pa je njegovo ‘avtorstvo’ nad ciganskimi in narodnimi komadi… Ampak ok, tokrat sem šel poslušat izvajalca, ne avtorja. In moram reči, da koncert ni bil slab. Trubači so oddelali svoje, on je odšminkiral tisti 2 uri v beli oblekci in vse je nekako padlo na svoje mesto.

Ampak 35€ po karti pa vseeno ne bi dal. Če pa že bi, bi pričakoval za ta denar nekaj več. Ne vem, magari če bi Goran pil nafto in prdel ogenj. Karkoli, ampak nek presežek bi v tem primeru moral ponudit. Ker sem karte dobil skonto, pa mu ne morem zamerit.

Kljub gratis kartam pa koncert ni bil čisto zastonj – obral me je namreč taxist. Za isto par kilometrsko pot, po kateri sem prišel z drugim taxijem za 4,44€, mi je nazaj grede vzel 12,10€. In ne, ni me peljal s helikopterjem. Papak!

Tele na mojih straneh sigurno še niste slišal… :)
YouTube slika preogleda

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev »

 1. MaMlazMaMlaz pravi,

  5.09.2008 ob 15:16

  Papak si ti. Kaj pa hodiš s taxijem? Bi nogice pretegnil in prišparal. Od križank do tebe je glih za en lep romantični sprehodek z zaročenko. :mrgreen:

 2. MaMlazMaMlaz pravi,

  5.09.2008 ob 15:19

  Kje pa je ćelavi bubnjar? :?:
  Aaaa… Ziher je tvoje frizerske nasvete poslušal. :twisted:

 3. irenairena pravi,

  5.09.2008 ob 15:38

  a si pobral taksi na ulici, al si ga poklical? :)

 4. Luka pravi,

  5.09.2008 ob 15:54

  Ha :> … možno, da jih je res.

 5. jst pravi,

  5.09.2008 ob 17:11

  ja fajn koncert je bil. dovolj dolg, dovolj razgiban. razn motlo me je to, da so bli bobni umetna podlaga iz predvajalnika, ker to kar se je slišalo ni mogel proizvesti en sam bobnar z enim bass bobnom in eno bogo činelo :D sam mam raje da je vse odigrano v živo.
  drugač pa dober koncert. cena pa, mogoče mal pretirana
  lp :)

 6. fetalijfetalij pravi,

  8.09.2008 ob 11:37

  stari, taksist te je odrl. toliko ne bi plačal, pa če bi te bregovič sam domov fural :lol:

 7. fetalijfetalij pravi,

  8.09.2008 ob 11:38

  mislim, pa nisem hotel reči, da ti ni bilo jasno, da te je taksist odrl, samo hotel sem ponoviti dejstvo… iz različnih vzgibov :mrgreen:

 8. Anna pravi,

  8.09.2008 ob 20:31

  ampak še vedno si ne morem odpustit, da ga nisem podoživela :evil:
  bi šla ponovno na bajago…karta 22 evr…ampak seveda tud to visi v zraku.

 9. dare pravi,

  8.09.2008 ob 21:45

  Ja, Bregović je legenda pa pika. Sem pa prav zadovoljen, da še kdo deli z mano mnenje, da bi se dalo o njem marsikaj reči. In to že od začetka dugmičev naprej. Že takrat ni bil samo avtor ampak je znal uporabiti marsikaj že obstoječega. Je pa pač tudi to delal dokaj genialno. Vsekakor je tip za moj okus tudi nekoliko preveč glumaški. No, vsaj tako jaz razumem njegovo (kao) čudaštvo. Kot npr. takrat ko je v Križankah pred koncertom “prosil” občinstvo naj mu ne ploskajo. Ja, no …..

 10. sosedsosed pravi,

  9.09.2008 ob 07:48

  @MaMlaz: Sem šparal kondicijo za doma. Zaročenka je bila hvaležna. :mrgreen: S elavim sta se pa baje skregala. Po moje je nastal problem, ker Bregovič pač ni prenesel še enega frontmana, potem je pa zael sodelovat s tem mulcem, ki je sicer ravno tako full dober, ampak se že na odru vidi, da se mu pusti komandirat… Goran ‘care’ mu pa med pesmijo npr. razlaga in kaže kako mora bobnat… jaz bi mu palco v ksiht zabrisal :)
  @irena: pobral na ulici, itak. zato me je pa zlorabil :-/
  @jst: hmmm, glede bobnov nisem čisto prepričan, si mi pa dal mislit. bi se dalo to kje preverit?
  @fetalij: hvala stari, zdaj se počutim še malo boljše kot prej :)
  @Anna: če boš res hotla, boš že šla! tko!
  @dare: ej, a veš da je tudi tokrat med enim komadom rekel naj nehamo ploskat in naj rajš pojemo…wtf? samo vprašaji so se pojavili nad glavami. glumac je, res… cel njegov nastop je ena gluma. no, mogoče mu pa (tudi) zato tako uspeva.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !