17.10.2008

Fuzbal je zakon!

Objavljeno v Žlica vegete 17:07 avtor sosed

Vedno sem ga rad spremljal kot navijač. Rad sem ga gledal po televizij, še raje na tribunah. Domačih. Tujih. Ni važno. Rad sem imel vse na njemu. Le igral ga nisem prav pogosto. Pač nikoli nisva bila ravno na ‘ti’. Ne da nisem znal, žogo sem že brcnil do prvega soigralca, včasih celo v gol, ampak nikoli nisem bil zares privržen nogometaš.

Dolgo časa sem treniral rokomet. Ljubezen se je začela v osnovni šoli in stopnjevala v srednji. Igral sem za klub in za šolske reprezentance. To mi je bilo vedno kul. Za osnovno šolo sem igral tudi odbojko, čeprav se z njo nikoli nisem resno ukvarajal. Bil sem celo kapetan ekipe. Tudi to se mi je zdelo – kul. Kot rokometaš sem v OŠ nastopal še pri metanju žogice v daljavo na atletskih tekmovanjih. Noro – še nekaj dni na leto brez pouka več. In potem je tu košarka. In dolgi večeri na zunanjem šolskem igrišču. Vedno smo igrali zunaj na ulici. Šele kasneje, v zadnjih nekaj letih, smo se v zimskem času preselili v najeto dvorano in zaigrali tudi na parketu. Obožujem košarko!

Tuji mi niso niti individualni športi. Noro rad sem tekel. Še vedno, le da me omejuje koleno. Zato raje občasno plavam v bazenu. In vsake toliko splezam na kolo… Razen takrat, ko je slabše vreme. Takrat raje potelovadim v domačem kvazi-fitesu.

Fuzbal? Evo, fuzbala pa res nisem nikoli redno igral. Vse do letos. Ob četrtkih imamo s sodelavci najeto dvorano. OK, balon. In povem vam ljudje, fuzbal je zakon! Zjebanim kolenom, razbitemu nosu in bolečemu gležnju navkljub: FUZBAL JE RESNIČNO ZAKON!

P.s.: Bemti, a nisem nekaj podobnega trdil že za Coldplaye?!

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev »

 1. strojnikstrojnik pravi,

  17.10.2008 ob 17:19

  Al vas je spet premalo… :mrgreen:

 2. sosedsosed pravi,

  17.10.2008 ob 17:41

  Ma kaki, tokrat moramo zavračat folk, da ne bi bilo prevelike gužve ;)

 3. strojnikstrojnik pravi,

  17.10.2008 ob 18:17

  Mimo teme, ampak vseeno…
  Če dovolj razumljivo poveš kako se na blog namontira “zlataleta”, bi jih tudi jaz, pa verjetno še kdo dal na blog. Od mene ne bo neke hude koristi, apak brca po brci… ;)

 4. daredare pravi,

  17.10.2008 ob 19:14

  Evo glede tega se pa tudi jaz nikoli nisem dal. Kdaj je bilo celo zelo nepopularno biti nogometni navdušenec , ampak tudi takrat ne. Spremljam večino športa . Z nekaj izjemami seveda . Npr. avtomoto in ameriški futbol, ker še žoge nimajo okrogle pa umetnostno drsanje …mater izbor :) ) Vseeno pa je v športu zame fusbal…….pa dolgo nič , potem pa vse ostalo!

 5. Gomi pravi,

  17.10.2008 ob 21:06

  Tudi jaz sem od malega rokometaš…. rokomet je za dušo…fuzbal pa za dušo in predvsem druženje… gremo na en fuzbal… gremo na eno pivo…. to se oboje zelo lepo sliši, medtem ko gremo na en rokomet ne moreš rečt… nobenega kolektivnega športa ne moreš sodit sam brez da se skregaš, razen fuzbala.

  Se strinjam!

 6. BlazzBlazz pravi,

  17.10.2008 ob 21:10

  Ma dijoš, jest bi tut! Pa nimam ne dvorane ne soigralcev, bah :P

 7. wilan pravi,

  17.10.2008 ob 21:25

  http://it.youtube.com/watch?v=L7d4I-HR6iw

  :)

 8. jurekutos pravi,

  17.10.2008 ob 22:06

  strinjam se z naslovom

 9. rikec pravi,

  17.10.2008 ob 22:14

  Ma ja, seveda fuzbal je zakon… Kateri? Slovenski??? Pa ti se hecaš…. da počim od smeha!

 10. Nini pravi,

  17.10.2008 ob 22:20

  Nja, tako kot je napisal Dare – velikokrat je (bilo) zelo nepopularno biti nogometni navdušenec…Ampak, vse se na koncu vrne in kar naekrat bodo spet vsi pametni, vsi na tribunah LV ter vsi vedeli vse…
  Vsi tisti, ki pa vemo, da je fuzbal resnično zakon, pa bomo lahko našo ljubezen izrazili še glasneje in bolj vidno! :P
  Kdor pa to ne verjame, naj si ogleda samo eno tekmo najvišjega nivoja (če ne drugače, tudi v tujini) in vse mu bo jasno!

 11. sosedsosed pravi,

  18.10.2008 ob 11:01

  @strojnik: na admin straneh greš pod videz | widgeti, potem pa na seznamu na levi strani klikneš na Besedilo – dodaj, potem pa samo vpišeš v okvirček tole kratko kodo. pa hvala v imenu ekipe Zlataleta.com! ;)
  @dare: nepopularno ja… se spomnim tiste davne tekme proti bosni, ko je bilo na sicer nabito polnem bežigradu zbranih cca. 200 slovencev, ki smo bili izžvižgani… nikoli ne pozabim tega. takrat je imel fuzbal status balkanskega športa. ko je srečko nekaj let kasneje naredil svoj čudež smo pa vsi skakali da smo slovenci… :)
  @Gomi: imaš prav… čeprav mi gremo tut po basketu na pir! ;)
  @Blazz: v firmi imamo sicer ekskluzivo, ampak mogoče dobim še en termin s frendi. V tem primeru ti javim in se nam lahko pridružiš.
  @wilan: dobra!
  @jurekutos: jaz pa s tabo
  @rikec: daj prosim vsaj prečitaj tekst predno začneš kikirikat!
  @Nini: podpišem takoj! ;)

 12. strojnikstrojnik pravi,

  18.10.2008 ob 12:13

  Očitno nekaj narobe tipkam. Ko boš utegnil, mi prosim tekst po mailu pošlji, da copi-pejstam, preden doktoriram, kje je presledek in kje ne… :(

 13. 1danica pravi,

  19.10.2008 ob 16:16

  Spremljati šport in navijati je čisto fajn in v redu. celo meni je kakšna tekma všeč, pa na splošno sploh nisem nogometni navdušenec! Ampak tekma med dvema našima kluboma… no ja, to je pa res bolj tako tako, a ne? Čisto nekaj drugega je spremljati tekmo na svetovnem ali vsaj evropskem prvenstvu.

 14. sosedsosed pravi,

  19.10.2008 ob 17:31

  @1danica: hehehe, ta ti je dobra: ali pa VSAJ evropskem prvenstvu :)
  ampak ja, načeloma se strinjam, čeprav si večkrat ogledam kakšno tekmo slovenske lige. pa ni vse v igri veš… dodaj tekmi med mb in olimpijo (ko bo ta spet v 1.ligi) en lep evrospski stadion, dober teren, 40.000 navijačev in ves medijski pomp, pa bi tekma zelo hitro ratala zanimiva…

 15. Alex van der VolkAlex van der Volk pravi,

  21.10.2008 ob 10:15

  Nogomet, to je več kot igra, je igra vseh iger. In kot vse kaže, je tudi na čelu UEFE končno človek, ki se tega dobro zaveda in ga bo znal poriniti naprej, a obenem ohraniti vso njegovo lepoto in izvirnost. Long live football!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !