2.12.2008

Slaba vest in težave s problemi

Objavljeno v Žlica vegete 15:30 avtor sosed

Zadnje čase me grize vest. Od glave do pete. Grize predvsem zato, ker imam občutek, da imam (in dam) premalo oz. manj kot bi moral. Na vseh koncih.

V službi zadnje dni delam kot da bi bil na tripu – gasim, reagiram, sestankujem in se poleg tega še učim, spoznavam, odkrivam toplo (ok, včasih tudi mrzlo) vodo, ob tem pa dajem vtis, da imam še vedno vse pod kontrolo. OK, saj zaenkrat dejansko tudi imam. Ponižna želja: naj tako ostane.

Potem so tu različni “popoldanski” projekti (tale je glavni), ki bi si zaslužili celega (ali pa vsaj pol!) mene. Gre za stvari, ki me veselijo, rajcajo, osrečujejo. Tiste stvari, v katere vlagaš čas, znanje in delo zgolj zato, ker v njih verjameš. Verjameš, da bodo nekoč zrasle v nekaj več, nekaj velikega, lepega, pomembnega…

Pa blog! Joj, da ne govorim o mojem nesrečnem blogu, ki ga zadnje čase uporabljam samo še zato, da se opravičujem tistim bralcem, ki nad mano še niso obupali. Nič bat, sem tukaj, mislim na vas in ne boste se me tako na hitro rešili. Maaajke mi!

In na koncu… Ne, ne, to sem čisto narobe zastavil. NA ZAČETKU so tukaj vsi moji, ki bi v prvi vrsti zaslužili celega očeta, partnerja, prijatelja… Vest najbol grize prav zaradi vas. Zavedam se, kako odsoten sem tudi takrat ko sem z vami. Ne obupat – trudim se, res se.

In potem se sprašujem – in to brez neke lažne skromnosti – kako to, da imamo težave z vestjo večinoma samo tisti, ki se trudimo dati vedno od sebe maksimum, nerazočarati ljudi okoli sebe in na vseh področjih delovati pozitivno. Zakaj se od tistih, ki dajo 110%, vedno pričakuje 120%? In zakaj ljudje, ki ne delajo nič (ne ker ne bi znali, ampak ker se niso pripravljeni naučiti ali pa jim preprosto visi), pridejo čez življenje po neki lažji poti?

Kdo bi vedel… Jaz vem samo to, da velikokrat čutim odgovornost tudi do stvari, ki niso nujo pod mojo jurisdikcijo. In to me tepe do te mere, da sem že ves bulast! Letim naprej delat. Lep pozdrav do naslednjega izpada…

p.s. Božiček, če tole bereš… Če zame še nisi nabavljal, prosim prinesi mi en ekstra dan za vsak teden v letu. Pliz?

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev »

 1. strojnikstrojnik pravi,

  2.12.2008 ob 18:17

  p.s. Božiček, če tole bereš… Če zame še nisi nabavljal, prosim prinesi mi en ekstra dan za vsak teden v letu. Pliz?

  Ma to ga jaz že deset let žicam, pa nič od njega… :(

 2. smallthingsmallthing pravi,

  2.12.2008 ob 20:28

  glede tega res ni radodaren…še dodatne ure ne da… ;)

 3. Safet Ali-begSafet Ali-beg pravi,

  3.12.2008 ob 10:05

  Ljudje se, dragi moj soded, delijo na dve veliki kategoriji. Na “dobre ljudi, ki jih življenje jebe” in na tiste, “ki se jim v življenju jebe za vse”. Dober človek tudi v “trpljenju” ostane dober. On Božička ne prosi, da “bi mu prinesel vsaj malo tistega, da bi se tudi njemu jebalo za vse”, ne, on Božička prosi, da “bi mu za vsak teden dal še dodatni dan”.
  Tudi, če te Božiček usliši, bi pa bilo bolje, da te ne bi, se boš naslednje leto znašel z istim problemom. Rekel boš: “Božiček, imam osem dni v tednu, a obveznosti za devet, prosim, daj mi še en dan na teden”.

 4. dare pravi,

  3.12.2008 ob 18:34

  Ha, a ti bi pa ejt dejs a vik al kej ?

 5. miHA pravi,

  5.12.2008 ob 12:28

  noro dober post…
  sem na isti strani čtre, ki loči dobre od slabih…veš, sosed, včasih bi te človek kar Ctrl+C , Ctrl+V…
  kot, da bi sebe poslušel, tak notranji glas…veš, z šolo pa tudi ne prtiravaj…ni vedno dobra…ti iz osebnih izkušenj povem….
  raje se posveti sinu in punci, vsi ki nas obkrožajo so zaradi naših ego-tripov prikrajšanji…lajf pa fura in verjami…če dobiš tisti 1 dan bonusa, ti ga bo lajf spizdo in tvoji spet ne bodo VEČ kod tebe….

 6. Alex van der VolkAlex van der Volk pravi,

  8.12.2008 ob 10:00

  Hja, tako je s tem. Ko pridejo druge obveznosti, prve nekoliko zanemariš, ni kaj pomagat. Ampak eni ti še sledimo, nč se bat in če ne prej, upam da se vidimo na Bložiču, zmenjeno? ;)

 7. sosedsosed pravi,

  8.12.2008 ob 10:59

  @Safet: bojim se, da imaš prav… tudi 14 dni dolg teden nas ne reši :)
  @dare: bi… priznam… ampak osmi dan ne bi igral rocka.
  @miHA: no, s šolo že zdaj ne pretravam. zaenkrat sem zaključil s formalnim izobraževanjem :)
  @Alex: velja! pivo ti ne uide ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !