14.02.2009

Temu se reče dober oglas!

Objavljeno v Žlica vegete 10:24 avtor sosed

Osebno sem oglaševanja vseh vrst do grla sit. Zdi se mi, da je celo življenje postal en sam velik oglas, v katerem se blagovne znamke lepijo vsepovprek. Obstreljujejo nas s televizije, radia, jumbo plakatov, po pošti, internetu… Ni da ni. Praktično ni več medija, ki bi ostal neodvisen in bi našel prostor na trgu brez pomoči sponzorskega denarja v takšni ali drugačni obliki.

Vseeno pa se moramo strinjati, da tudi v svetu oglaševanja obstajajo določeni produkti, ideje, ki imajo sami po sebi visoko umetniško vrednost. Krasi jih izvirnost, domiselnost, iznajdlivost, če hočete prisrčnost. Takšne oglase je moč brati izven konteksta, ki ga narekuje trg in katerega edino merilo predstavlja prodaja ter kapital. Nekateri izdelki imajo preprosto nek presežek. Spodnji oglas ta presežek po mojem mnenju ima. To pa je tud razlog, da je našel pot na moj blog.

Ostaja seveda tudi dejstvo, da sem na znamko, ki jo oglašuje, izjemno ponosen. Tole torej ni lepo zapakiran oglas, temveč priporočilo. Če vas spodnji oglas ne bo prepričal, potem ste verjetno brezupen primer za vsakega tržnika ;)

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev »

 1. mojcasmojcas pravi,

  14.02.2009 ob 10:51

  Babi Zlatka rules! :D

 2. Simona pravi,

  14.02.2009 ob 11:23

  Dober oglas. Na začetku že misliš, jao spet isti k ostali, pol pa bum :) d’best!

 3. sosedsosed pravi,

  14.02.2009 ob 14:14

  @mojcas: Ja, babi Zlatka je najbolj kul babica daleč naokoli! ;)
  @Simona: Old people rock! ;)

 4. dare pravi,

  14.02.2009 ob 14:36

  Oglaševanja in promocij si že lahko sit, po drugi strani pa moraš vsekakor priznati, da še taka kvaliteta brez (samo)promoviranja ne pride nikamor. In ne glede na to, da sem zasipanja z reklamami kakopak tudi sam sit, se me takšen oglas ( ki pa res nekaj pove ) prav res dotakne. Mislm, zakon !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !