10.08.2009

U2 še vedno največji

Objavljeno v Žlica vegete 18:33 avtor sosed

Na Maksimirskem stadionu sem bil doslej dvakrat. Obakrat sem šel gledat fuzbal – prijateljsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško ter kvalfikacijsko med Hrvaško in Anglijo. Tudi tokrat smo v Zagreb odpotovali z visokimi pričakovanji, pričakovali nismo nič manj kot spektakel – in dobili smo ga v obliki irske zvezdniške zasedbe U2.

V glasbenem smislu koncert sicer ni prinesel nekih večjih presežkov. Zadnji album skupine roko na srce ni ravno vrhunski dosežek in v primerjavi z Munchenskim koncertom, ki sem si ga pred časom ogledal v sklopu Vertigo toura, je bil koncert korak nazaj. Vse ostalo pa je bilo čista desetka. Dobra predskupina, huda scena in zanimiv stage (bojda največji v Evropi), odličen show, čustveni vložki, politična in humanitarna nota, pač vse tisto kar Bonota in njegovo skupino dela veliko, je bilo včeraj na ogled v sosednji metropoli.

Edina stvar, ki je zmotila je bila ‘evakuacija’ gledalcev. Dobre pol ure za izhod iz stadiona, slaba ura hoje po peš coni zaradi ustavitve prometa v okolici stadiona in še dobre pol ure vožnje z nabitim tramvajem do parkirišča, so naredili pot do Ljubljane v prijateljevem karavanu zanemarljivo majhno. Ne, stadion v centru mesta nikoli ni najboljša ideja, vseeno pa bi se dalo obiskovalcem koncerta omogočiti lažji izhod iz prizorišča dogajanja. Ampak glede na blamažo, ki smo ji bili ponovno priča v Sloveniji ob izvedbi podobnega koncerta, se kljub temu lahko od sosedov zgolj učimo.

Neprespani noči in dolgem ponedeljku v službi navkljub mi še malo ni žal, da sem šel na Maksimir. Srečnežem, ki si bodo spektakel ogledali danes pa po pravici povedano kar malo zavidam. Še dobro, da imam v rokavu še enega jockerja – Coldplay, Udine, konec avgusta. To bo šele žur! ;)

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev »

 1. Letanca pravi,

  10.08.2009 ob 21:38

  Lahko se pridružim tvojemu pisanju, čeprav sem bil najbolj razočaran nad slovenskimi organizatorji in ne toliko nad izhodi s štadiona in gužvo na tramvaju.. sprehod mi je pa kar dobro del.

  Ničesar ne zavidam današnjim obiskovalcem.. najverjetneje bo deževalo, koncer bo pa verjetno enak, mogoče ampak samo mogoče tudi kaj boljši.

  Skratka vesel, da sem bil del zgodovine :D

 2. Tilen pravi,

  10.08.2009 ob 21:55

  Meni je bilo super :D

  Strinjam se glede tramvaja in gužVe…..za=bano, ampak ok, očitno to pritiče spektaklu… mi smo potem raje naredili še dobrih 300m po glavni cesti “navzgor” od stadiona da smo dobili vsaj nekaj prostih sedežev na tramvaju, ki je bil kasneje res…vsaj dvakrat prepoln :D :D .. in kot da to ne bi bilo dovolj, nas je šofer 3 postaje pred končno postajo (Avenue Mall pred parkiriščem avtobusov na Velesejmu) skipal dol, češ da je to “zadnja postaja” .. :D in potem smo imeli še zastonj jogging po Zagrebu ob 1h zjutraj.. :)

  Lp

 3. refleks pravi,

  10.08.2009 ob 22:28

  avtor says:
  Ampak glede na blamažo, ki smo ji bili ponovno priča v Sloveniji ob izvedbi podobnega koncerta, se kljub temu lahko od sosedov zgolj učimo.

  žeže al’ pa tudi ne, Madonnin koncert gre skozi roke Hrvatov!
  Kaj pa če je vse res?

  Ja U2 pa so tisti band, ki potešijo dušo že s svojo navzočostjo, kaj šele da odšpilajo kako staro uspešnico in to ive.

 4. refleks pravi,

  10.08.2009 ob 22:29

  live

 5. jst pravi,

  11.08.2009 ob 08:39

  coldplay bo šele žur – se strinjam, komaj čakam :)

 6. Mare pravi,

  11.08.2009 ob 08:47

  Mi smo prepešačili vsega skupaj okoli 2-3km do tramvaja, potem še pol ure s tramvajem do sejmišča…
  Sicer je to bilo utrudljivo in ne vem, če je to dobra organizacija?!
  Kar se tiče samega koncerta pa spektakel.

 7. rockstar1707 pravi,

  11.08.2009 ob 08:50

  U2 vsaj po koncertni plati in po včeraj videnem ne bodo nikoli največji. Korektno izveden koncert. Kakšen poseben presežek pa tudi ni bil. Je cel kup skupin, ki, po mojem mnenju, na koncertih dajo več od sebe. Saj ni bilo slabo, ampak za “največ” pa tudi ne. In to kljub temu, da je bilo menda vzdušje na včerajšnjem koncertu boljše kot na nedeljskem. Rešujejo jih pa stare pesmi, ker nove enostavno ne “potegnejo”. Prvi dve skladbi sta bili malo mimo. Šele z Magnificent so šle stvari normalno naprej… Skratka, verjamem, da je bilo njihovim zapriseženim ljubiteljem všeč, sam pa sem od “največjih” pričakoval dosti več.

 8. Pomaranca pravi,

  11.08.2009 ob 09:37

  Tudi v ponedeljek U2 niso razočarali. Show je res dober!!!!

 9. coprnca pravi,

  12.08.2009 ob 19:42

  v pondelk je blo noro… tega pešačenja po Zagrebu in nategovanja, da je samo 10 min proč tramvaj… na srečo sem se za nazaj znašla in staknila sošolke, ki so bile dol z avtom, da sem imela lahko vsaj 4 ure dolgo noč pred službo… ker če bi tudi nazaj šla z busom bi šla verjetno lahko direkt v šiht…
  kako spravit ene 22×3 plus še kaj busov ljudi v eni uri na tramvaj pa tudi ne vem kako so si zamislili…
  še dobr da je bil koncert fajn :D

 10. nimiynimiy pravi,

  12.08.2009 ob 20:22

  v ponedeljek je bilo takole.

  http://nimiy.blog.siol.net/2009/08/11/a-ti-tudi-v-zagrebu-na-u2/

 11. meta pravi,

  18.08.2009 ob 08:16

  V Zagrebu sem bila v ponedeljek in zdelo se mi je noro! Videti U2-je v živo je bila vedno ena izmed mojih največjih želja, zato bi bila verjetno navušena že če bi stali na odru.
  Me pa prav zanima o katerih bendih govori rockstar… meni trenutno ne pride na misel niti eden, ki bi bil sposoben narediti še kaj večjega.

  Sicer pa, dragi sosed!
  Slučajno sem naletela na tvoj blog in bila zmerno do pretežno presenečena nad vsemi spremembami v tvojem življenju! Sem pa vesela, da se ti je vse dobro izšlo in ti želim veliko sreče v bodoče!
  Pozdrav do bivše podnajemnice!

 12. sosedsosed pravi,

  18.08.2009 ob 09:41

  Ma ne se hecat….Živjo Meta – ne bova prek komentarjev, tole si zasluži mail :D

 13. lejla pravi,

  28.08.2009 ob 21:07

  jst bi rekla, da se je tale naš sosed preselil, da ni več naš sosed :( nč več ne piše :(

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !