12.09.2009

Včasih je fajn bit zaljubljen

Objavljeno v Ko piše srce 11:00 avtor sosed

Recimo ob poslušanju Snow  Patrol, ki sem jih odkril v Zagrebu kot predskupino U2. Pravzaprav so me v glasbenem smislu prepričali precej bolj kot kasnejša glavna atrakcija z Bonom na čelu. Lahko bi jih imenoval kar odkritje poletja (mojega poletja, se razume, da ne bo kdo mislil, da tule prodajam toplo vodo).

Kakorkoli že, fantje so odlično oddelali svoje in me prepričali do te mere, da sem se odločil malo bolje spoznati njihovo musko. In med drugim sem naletel na spodnji štikel. Po svoje gre za pocukran sentimentalen pop. Strojnik bo spet zapisal, da je to muska za pi*ke. Ma ja, stari, saj imaš prav. Ampak! Včasih sede tut muska za pi*ke. In ta konkretni komad (za pi*ke) ima vsaj to prednost da je kvaliteten.

In ravno banalnost štikla (oz. njegovega besedila) ga dela totalno pristnega. Sem tole čudno zapisal? Naj razložim. Tipo poje o ženski, ki zjutraj nima kaj počet in mu zato teži z mrzlimi rokami dokler ga ne zbudi (fantje, vam je to kaj znano?), nakar ta ista bejba odpre polkna in potem je model do konca komada čist fertik. Ker je ona pač čist huda. Banalno, ne? Ampak poanta je v tem, da biti zaljubljen dejansko je banalno. In v nasprotju z večino “najlepša si za-méee, zato jaz ljubim téee” sentišev, se s tem lahko poistovetiš. Ravno takšni brezvezni, spontani trenutki, kot je dvigovanje rolete v soboto zjutraj, so lahko tisti, ki prikličejo na plano tisto, česar ne čutiš, ko je scena okoli tebe umetna, prisiljena, nenaravna. In zato tipu verjamem. Ampak mogoče sem to samo jaz… Zmeden… Nor… In zaljubljen še bolj kot on…

YouTube slika preogleda

Crack the shutters open wide
I want to bathe you in the light of day
And just watch you as the rays
Tangle up around your face and body

I could sit here for hours
Finding new ways to be awed each minute
‘Cause the daylight seems to want you
Just as much as I want you

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. strojnikstrojnik pravi,

  17.09.2009 ob 09:32

  Nič ne bom rekel…

  Čisto nič… :mrgreen:

 2. fetalijfetalij pravi,

  20.09.2009 ob 20:45

  to je muzka za pi*čke!

  :mrgreen:

  drugač se pa strinjam z napisanim ;)

 3. smoger pravi,

  23.12.2009 ob 15:46

  Mal pozno..a vseeno…Chasing cars( je zame vrh…check the text!

  LP

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !