9.05.2010

Na vrhu Kamniško-Savinjskih Alp

Objavljeno v Foto utrinki, Ko piše srce, alpinizem 19:32 avtor sosed

Osvojil sem Grintovec. Pa ga sploh nisem imel v planu. Ne danes. Namenil sem se na Kokrsko sedlo, v najboljšem primeru sem izlet nameraval podaljšati do Bivaka pod Grintovcem, ampak na razpotju sem se, opogumljen zaradi skupinice  pohodnikov (ti so bili med redkimi, ki so danes kolovratili po teh koncih) odločil drugače. In bilo je super. Fantastično!

Od izhodišča pri Suhadolniku, čez Taško, pa vse do sedla je bil izlet idiličen. Lepo vreme, nikjer žive duše, samo jaz, ptice in švic, ki je letel od mene ob ubijalskem tempu. Prav osvežujoči kontrast norišnici, ki vlada v mestu.

Kmalu ko sem se začel dvigati nad sedlo pa se je nad vrhovi začelo počasi zapirati, gore so se zavile v gosto meglo in vse do vrha sem videl bore malo pred sabo. Megla me je prikrajšala tudi za razgled (in fotografije) z vrha, ampak to je zgolj en razlog več, da bom staro Grinto ponovno obiskal v prihodnjih, toplejših mesecih.

Kljub temu, da se nisem ravno naužil panorame pa sem bil neizmerno vesel, da sem osvojil Kamniško-Savinjskega carja.

Ko sem se spustil nazaj proti sedlu, se je vreme še poslabšalo in ravno sem si hotel privoščiti zasluženo malico ter 10 minut oddiha, ko je začelo še deževati. Ampak dobre volje ni mogel sprati niti dež. Smejalo se mi je vse do avta in še vedno se mi. Dobro sem napolnil baterije pred novim, dolgim tednom. Ponedeljek bo zagotovo lepši, kot bi bil sicer…

Stairway to heaven

Cojzova Koča na Kokrskem sedlu

q

Mesto odločitve

Pogled nazaj proti koči

Četica pohodnikov, ki je štartala iz doline Kamniške Bistrice

Razgled v dolino, ko se nebo odpre ...

... in nekaj trenutkov kasneje.

Vrh Grintovca. Res, no ... Majke mi!

Joj, a sem omenil, da zjutraj skoraj nisem šel na pot, ker je moja mala glasno protestirala od 4h dalje? Ampak to je že material za nov post. Lep teden vsem skupaj!

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. :-) pravi,

  9.05.2010 ob 22:17

  Hvala! Tudi tebi in tvojim želim lep teden! :-)

 2. rozicarozica pravi,

  10.05.2010 ob 16:49

  Pa ti to kr sam po takihle hribih? Poznaš poti ali se prepuščaš markacijam?

 3. sosedsosed pravi,

  11.05.2010 ob 08:05

  @rozica: načeloma bi šel raje z družbo, ampak nimam problemov s tem, da grem v gore sam- ima tudi to svoje prednosti. Je pa res da moraš biti takrat še malenkost bolj previden in rezerviran.
  Drugače pa pot do sedla poznam, na Grintovcu pa še nisem bil, ampak načeloma se pred odhodom dobro pozanimam kam grem in kaj me čaka na poti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !