29.06.2010

Totalno sem se spremenil?

Objavljeno v Žlica vegete 21:53 avtor sosed

Vam ta stavek kdaj odmeva v ušesih? Meni zadnje čase pogosto. Spremembe opažajo ljudje z različnih vetrov, običajno pa to ne pomeni nič dobrega. Saj veste, ljudje smo navajeni na rutino, ravnovesje in odmik v katerokoli smer od ‘običajne tirnice’ najpogosteje pomeni eksces.

Totalno si se spremenil … Pa sem se res? In to – totalno?

Jaz se sam sebi zdim vedno isti. OK, človek tu pa tam zamenja kak hobi, navado, šport… Ja, ok, tudi pričesko… Če me danes veseli neka stvar, ni nujno, da me bo tudi jutri in če me danes nič ne boli, bom imel jutri najverjetneje zvit gleženj (šala … vem, slaba). AMPAK bistvo, bistvo pa ostaja isto. Vedno sem imel neko rdečo nit in te, vsaj tako mislim sam, nisem pretrgal. No, vsaj ne v zadnjem času.

Mogoče pa tisto kar se je spremenilo, sploh nisem jaz? Mogoče se je spremenil zgolj odnos med mano in osebo, ki opaža vse te totane spremembe? Mogoče je to tisto, kar je ušlo iz tirnice in je najin odnos … dragi moj, draga moja … enostavno … drugačen? Jaz pa sem kljub temu tisti isti jaz, kot sem vedno bil. Včasih trmast, običajno zmeden, zadnje čase pa tudi malo bolj tečen in živčen, ampak, da bi se spremenil… In to totalno… Ne, tega pa ne kupim. Ker tukaj sem pravzaprav čisto ta pravi Slovenec: sprememb pravzaprav ne maram. … Več. Vsaj ne tistih kozmičnih, ki mi porušijo svet ali pa pogled nanj. Pravzaprav, starejši ko sem, bolj izrazito mi gredo na živce. In če že, potem je morda prav to moja največja spememba…

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev »

 1. nevenkanevenka pravi,

  30.06.2010 ob 07:20

  Jaz sem tudi nekoč doživela tako pripombe in res….bila je sprememba.
  Nehala sem se tako zelo skrajno prilagajati in vsem po vrsti kimati, vse po vrsti razumeti in opravičiti, vnašati modrost in dobroto v vsako bedarijo in plehkost, ki mi jo je kdo serviral….skratka začela sem spoštovati svoj prav in svoj najbolj osnovni intuitivni čut, ki me varuje pred slabim. Začela sem se zavedati, da sem sebi najboljši partner in prijatelj, da sem si pomembna, da je to moje življenje in da vanj ne sodijo vse smeti, ki jih usoda kot veter prikotali pod noge. Pravico do izbire sem ozavestila.
  In postala veliko bolj jaz kot sem bila. Samo oklepov in drugih zastirk sem se rešila.
  In človek se v resnici po malem ves čas tudi spreminja, prav tako se spreminja opazovalec. Nekega dne lahko stojita na čisto različnih bregovih,
  tako kot si sam ugotovil.

 2. sosedsosed pravi,

  30.06.2010 ob 09:14

  @nevenka: povod za moj zapis je nekoliko drugačen od tvojih izkušenj in tudi moji zaključki niso tako drastični, vseeno pa absolutno vem o čem govoriš, sem bil tam pred nekaj leti in se ne želim vračati ;)

 3. nevenkanevenka pravi,

  30.06.2010 ob 09:29

  Meni se zdi to, da ti nekdo reče, da si se totalno spremenil, zelo drastično???
  Totalno je zame res totalno.
  Kar sem pa jaz mislila, je pa to, da človek ves čas je, kar je, vprašanje je koliko si upa pokazati ljudem pravi jaz. Ravno zato, ker ga vzgoja ponavadi zatre in ga podredi ustrezanju.
  Mislim, da imamo vso pravico do individualnosti, ta človeku daje občutek svobode in je tudi osnova, da je človek lahko kreativen in posledično tudi zadovoljen. Najdeš pač ljudi, ki sprejmejo in to je to.

 4. butec pravi,

  30.06.2010 ob 09:47

  Totalno spremenjeno je Salome !

 5. :-) pravi,

  30.06.2010 ob 18:05

  Ja totalno manj pišeš blog! ;-) :-)

 6. sosedsosed pravi,

  1.07.2010 ob 14:40

  Ja kaj pa naj, če zmanjkuje časa tut za bolj pomembne stvari… :)
  familija, pa kolo, pa hribi pa … joj, kaj vse bi počel, če bi imel malo več časa … :)

 7. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 09:30

  Citiram: “dejstvo je, da večina stvari, ki sem jih zapisal ob odpiranju bloga ne drži več – spljoh!”
  Kaj pa, če je vse res? :)

 8. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 09:55

  Ma ja, ja, spremenile so se stvari okoli mene, ljudje ki me obdajajo, reči, ki jih rad počnem, zamenjal sem delovno mesto … Kar skušam povedat pa je, da se jaz kot oseba nisem spremenil – moj sistem vrednot, moralni imperativ, osebnost kot taka… Sploh pa ne totalno! :) Dopuščam pa seveda možnost, da me ljudje sedaj vidijo drugačnega kot sem – ampak to pa ni moj problem.

 9. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 11:00

  Mogoče so te pa prej videli dugačnega kot si bil, kar pomeni, da te zdaj vidijo takšnega kot dejansko si… Čist preveč filozofiranja…:)
  Ja sej recimo, da štekam kaj hočeš povedat. Bistvo verjetno res ostaja isto – bi se pa dalo debatirati o tem, kaj dejansko bistvo je…
  Zame recimo zamenjava delovnega mesta, pomeni bistveno spremembo. Konec koncev v službi preživim tretjino dneva. Počutje v službi, vpliva tudi na počutje doma in posledično na moj odnos z ljudmi s katerimi živim. Količina dela in zaslužka mi v veliki meri narekujeta življenjski stil in prosti čas in tako naprej.
  Mogoče se tovrstne spremembe zdijo malenkosti, če pa jih sešteješ, pa zagotovo v veliki meri vplivajo na vse nas.
  Zase sem sigurna, da sem se od recimo srednješolskih let precej spremenila, ko pa začnem o tem razmišlati pa težko rečem točno kdaj ali zakaj…

 10. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 12:01

  ok, saj imaš prav, se strinjam s tabo.
  mogoče me je bolj kot sama trditev, da sem se spremenil, zmotila konotacija te trditve. a veš, v smislu ‘pizda si se spremenil – zdej si totalen kmet’ :-)

 11. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 12:10

  No vidš, ko smo bli še v srednji recimo – nikol ne bi tko hitr obupal in mi dal prav :) Hecam se…
  Dvomim, da ti je kdo reku, da si zdej pa totalen kmet – je pa res, da ima beseda sprememba za večino ljudi negativno konotacijo. Zato pa obstajata besedni zvezi sprememba in sprememba na bolje… :)

 12. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 13:18

  hja, sem se z leti naučil bolj previdno izbirat bitke.
  heh, kdo pa upa? … ja, vem kaj boš zdej rekla :D

 13. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 13:36

  Rekla bom samo še to – men se zdiš čist ok in včasih mi je žal, da so se naše poti toliko oddaljile. Vendar je tudi to del življenja – vsak pač izbere po svoje ali pa mu v življenju zgolj tako nanese.
  Še dobr, da je vsaj fuzbal vsake dve leti in se takrat kej vidmo (pač ne morem pričakovat, da boš imel vsako leto kakšnega otroka, čeprav je tudi to odlična priložnost, da kakšnega spijemo in kej rečemo ;) ).

 14. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 13:44

  hahaha, tale z otroci je je dobra… mislim, da smo pri nas sedaj zaključili… bi pa lahko mogoče pri vas začeli? :D

  ‘izbere po svoje’ – madona, to zdej tko izpade, kot da nočem več z vami ven it. na fuzbal sem se moral pa sam vabit, se sploh več ne spomnite name… kok ste se spremenil,ej… totalno! ;)

 15. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 14:01

  Ja upam, da bomo ja :)

  Ja in zdej če si se moru sam povabit?!? Nikjer nisem zasledila, da si napredoval v kakega plamiča in te je treba zdej 1 mesec prej prosit, če bi se nam izvolil pridružit…

 16. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 14:11

  JUPI! Ka bo to hecno… mali Trčeki z bradico pa Katarince k okol laufajo :)

  Ja, ampak to je v praksi pomenilo, da sem vsake dva dni težil damirju: ‘a se kaj dobite?’, ‘A boste dans zunaj gledal?’, ‘Ka pa dans? Pa naslednjo tekmo?’ …. jebemti, kot da bi ribe lovil!

  Glede plemiča je pa čist stvar debate … :lol:

 17. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 14:19

  Ja prov za crknt smešn bo :)

  Aja tocn ja sej mi je Damir reku, da mu je en kmet vsak dan tezil – kr ni se ga mogu znebit, pol je pe le enkrat popustu in ga povabu na Anglija – Alžirija al kaj je ze blo… :)

 18. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 14:23

  Hahaha, pizda vas pogrešam ej… :lol:

 19. Katarina pravi,

  2.07.2010 ob 14:31

  Dans ob 16ih smo v ‘bazi’ in gledamo Nizozemska – Brazilija, mogoče bomo clo podaljšal do Urugvaj – Gana…
  Welcome ;)

 20. sosedsosed pravi,

  2.07.2010 ob 14:58

  Ok, mogoče prideva s kavbojem ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !