10.03.2011

Mala moja …

Objavljeno v Ko piše srce 15:00 avtor sosed

Nisem cvetka. Znam bit težek, zoprn in smotan. Včasih zatežim čisto brezveze in sem tečen kot sam satan. Ko rabim ‘dozo’ športa pa bi še satan pobegnil pred mano in se skril.

Imam težavo, da nikoli, ampak res nikoli, ne vem, katera krpica je namenjena brisanju posode in v katero si lahko obrišem roke. Še ko mislim, da vem, katera je prava, gre ena v perilo, druga, malo manj umazana, vzame mesto prve, tretja, čista, zamenja drugo in sem spet izgubljen. Ne, o krpicah nimam pojma … sploh! Malo boljši sem z brisačami, a se kljub temu včasih obrišem v tvojo. Pa ne zanalašč. Nekatere stvari mi pač niso jasne.

Slabo zlagam puloverje. Vedno so zmečkani. Naredim godljo, jo malo potlačim, da zgleda malo lepše in stlačim v omaro. Vem, param ti živce. Ko smo že pri oblekah, velikokrat iz omare vzamem majico z dna kupa. Naredim štalo. Običajno 10 minut po tem, ko majice zlikaš. Včasih 15.

Ko se tuširam, pošpricam pol kopalnice. Dobro četrtino odkar imava novo tuš kabino. Tepih je non-stop moker. Brisanje podplatov pod tušem mi nekako ne gre od rok.

Velikokrat hodim po stanovanju brez copat. Včasih se mi na nogavicah naberejo kocine od našega psa, ki jih potem pozabim očistit. Vržem jih v koš za perilo. Zato imaš na svojih novih, sveže opranih, črnih tangicah bele kocine od labradorca. Sori bejbi.

Ko na plinski peči zmanjka soli za mehčanje vode, vedno rabim dva meseca, da dodam novo. Vsakič rečem ‘bom jutri’, čeprav vem, de je ne bom zamenjal,  ker se mi ne da, ti pa še nisi dovolj jezna, da bi se mi dalo.

Ko je na sporedu fuzbal, včasih ne poslušam kaj govoriš. Kimam in se delam, da me full zanima, v bistvu pa poslušam komentatorja. Včasih celo pojačam glasnost tvja. Če je tekma res napeta, si grizem nohte. Včasih kakšnega pljunem na tla. To zgleda grdo. Res grdo. Ampak ga ne poberem, ker potem bi moral vstati in ga odnesti v smeti. Smeti so v kuhinji in bi lahko zamudil ključni del tekme. Če bi ga pljunil na mizo, bi pa slej ko prej prišla mimo in bi me vprašala, zakaj je na mizi pogrižen noht.  Sej … najdeš ga tudi na tleh, ampak to vseeno traja dlje časa.

Včasih falim školjko. Jebiga, kaj?!  Majhna je… Sori, no … Probaj ti stoje …

Sej tega je še kar precej. Ne spomnim se vsega. Aja, ja.. Včasih pozabim stvari. Stvari, ki mi jih naročiš. Čeprav so ti full pomembne. V bistvu včasih pozabim tut to, da si mi jih sploh naročila. Lahko, da je bla ravno tekma in te sploh nisem poslušal. Kmet, vem.

Ampak te mam pa rad. Zlo. Triinšestdeset. Ti pa mene. Kljub vsem mojim napakam in pomanjklivostim. Danes točno štiri leta. Štiri full lepa leta. Si super žena, najboljša frendica in neverjetna mamica, ne trudiš se me spreminjat in kar mi največ pomeni, podpiraš me v stvareh, ki mi poleg vas pomenijo največ na svetu. In za vse to:  hvala srce, najboljša si!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

8 komentarjev »

 1. Soseda pravi,

  10.03.2011 ob 15:15

  Oooo, kok lepo. Tudi jaz te lubm :-*

 2. piskec pravi,

  10.03.2011 ob 15:26

  Čaki… ampak ti si pa res grozen!

  ;)

 3. Sanja pravi,

  10.03.2011 ob 16:53

  :) Lepo! Čestitke obema!

 4. M pravi,

  10.03.2011 ob 18:37

  Najs … zapis in predvsem pristna iskrenost.

  A sem lohk mal žlehtnobna? :) A boš čez eno leto že sedel? Khm, navezava na 8. odstavek. :D

  Čestitke obema!

 5. sosedsosed pravi,

  11.03.2011 ob 08:55

  @piskec: naj prvi vrže kamen tisti, ki ščije sede! :D
  @Sanja:Hvala. V bistvu grejo čestitke v glavnem sosedi. Mora imet res trdo kožo ;)
  @M: Nikoli! To je pa zadnji branik moškosti. Sekreta si pa ne pustim vzet. Pika, konec! … … … a prou lubi? pliiz?! :D

 6. feta pravi,

  11.03.2011 ob 09:08

  čestitke, lepo prebrat take zadeve :)

 7. feta pravi,

  11.03.2011 ob 09:08

  oz. vedt, da se dogajajo :)

 8. Ena "mojsterca"... pravi,

  24.03.2011 ob 12:48

  Uau… takole pisanje da doživim od mojega lubija… pa lahko lula sam še mim… ne rečem ne bev ne mev… samo še enkrat grem prebrat ta isto, Pisanje namreč… :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !