1.04.2011

Zgolj hipotetično vprašanje…

Objavljeno v Smeh 15:00 avtor sosed

V zadnjih dneh sem (ponovno) spoznal, kako hitro lahko človek s pomočjo elektronskih medijev naredi komunikacijski šum. Ali drugače – ko komuniciramo prek e-maila, IMja, SMSov, FBja, velik del komunikacije izpade. Reducirana je na nekaj zapisanih besed ali celo črk  in znakov, zato je sporočilo izredno hitro lahko napačno interpretirano. Ali zraven napisanega prilimaš smajlija ali ne pa se lahko izkaže za ključni del sporočila, ki pri prejemniku lahko pomeni razliko med izbruhom smeha ali pa izbruhom jeze in slabe volje.

Torej. Hipotetično vprašanje….

Pazi zdaj scenarij. Facebook. Itak. Narediš bedarijo in frendu oddaš dvomljiv komentar. Komentar, ki se ga da zelo lahko napačno prebrat (ali pa bolje: zelo težko bi se ga prebralo tako, kot je bil mišljen). Užališ. Izzoveš reakcijo in spoznaš, da si kmet. Se opravičiš. Na svojem wallu objaviš, da si full kmet in se javno osramotiš. Namenoma. Ker si pač res kmet. RES!

In potem tretja virtualna frendica opazi tvoj lastni komentar, ki pravi, da si kmet. In ti stisne ‘LIKE’. Torej… Hmmm… Mogoče preveč razmišljam. Aaaampak… Kaj ta ‘like’ pravzaprav pomeni?

 1. Všeč mi je, da si kmet. Spoštujem te takšnega kot si.
 2. Všeč mi je, da si tako iskren, da priznaš, da si tak kmet kot zares tudi si.
 3. Ja, strinjam se. Si u iber kmet!
 4. Z izjavo si me nasmejal. To mi je všeč, ne glede na to, a si kmet ali ne.
 5. Stisnila sem pač ‘like’, da te spomnim, da obstajam.

Glasovaje naj se prične … … … Tam-ta-rarara-rammmm … ZDAJ!

P.S.: Vsaka podobnost z resničnimi osebami je namerna. Če si slučajno ti oseba, ki je stisnila k opisanem komentarju ‘like’, pa upam, da me poznaš dovolj dobro, da se zavedaš, da … sem res kmet in mi ne boš zamerila tega teksta.

Lep vikend vsem skupaj. Baje bo lep.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. vesna pravi,

  4.04.2011 ob 11:46

  ti “lajki” so res zanimivi, ja…jaz sem se spraševala, kaj točno naj bi pomenil “like” npr. za FB stran/novico “Jure Robič RIP”? meni osebno je malo bolno, pa kakorkoli ga obrnem :)

 2. sosedsosed pravi,

  4.04.2011 ob 12:26

  bi se kar strinjal, ja ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !