4.04.2011

Ujel zadnji vlak za Kramarco

Objavljeno v alpinizem, Žlica vegete 12:00 avtor sosed

Na, pa lahko prečrtam še en cij, ki sem ga zastavil za letošnjo zimo. Zlezel sem znamenito Kramarjevo grapo v Storžiču. Razmere so bile izredno slabe, skoki kopni, sneg južen, kar daje zgodbi še neko novo dimenzijo.

Storžič 2132m

Sredi tedna sem še bral poročilo skupine, ki je opevala dobre razmere od prvega skoka dalje in odlične nad bivakom. Čeprav so me visoke temperature zadnje dni skrbele, sem verjel, da bodo razmere, glede na lego smeri, zdržale. Pa niso. Med večino kopne plezarije sva varovala in plezarija se je temu primerno zavlekla. Glede na trenutno stanje Kramarjeve grape in glede na vremensko napoved ta teden, je zelo verjetno, da sva v njej prav midva zaključila zimsko sezono. Če bo šel v grapo še kdo, pa mu priporočam, da v nahrbtnik spakira plezalke … :)

Navkljub temu, da se Kramarca ni dala zlahka, ali pa ravno zato, sem v vzponu užival vsako sekundo in preostanek dneva preživel kot zadrogiran. K temu pa je pripomogla še naša mala bejba, ki je imela včeraj prav tako svoj dan. Za osvojeno smer sem, takoj po prihodu domov, dobil rožico, ki jo je sama narabutala z bližnjega vrta. Bejba me pač zna obračat. Verjetno zato, ker se uči od eksperta – njene mamice. Ja, priznam, ena je bolj sladka od druge (pa obe znata bit tut en glih žleht). Ko se nam je po dooolgem vikendu zdoma pridružil še naš kavboj, smo pa sploh zmagali na celi fronti.

Ja, včeraj je bilo v zraku nekaj čarobnega.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar »

  1. Soseda pravi,

    4.04.2011 ob 13:11

    :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !