30.06.2011

Med oblaki

Objavljeno v Foto utrinki 15:00 avtor sosed

Pred dnevi sem familiji pripravil presenečenje. Kavboj je uspešno (ali bi lahko kako drugače?) zaključil prvi razred in namesto kupovanja daril, česar se pri nas pač ne bomo šli, sem se odločil, da mu pripravim prav poseben izlet.

V ponedeljek sem vzel dopust, se dogovoril za varstvo najmlajše, ostali  pa smo se že zjutraj spakirali v avto. Z izjavo, da gremo na Bled jest kremšnite, nisem prepričal nikogar, vseeno pa boljša polovica in sine nista niti slutila, kaj ju čaka.

Parkiral sem na letališču Lesce, kjer nas je čakal kolega in rentan avion. Ja, danes bomo leteli! Kako fajn je bilo opazovati nasmejana obraza, navdušenje in ogromne oči tik pred vkrcanjem na letalo. Kavboj je tekel nokoli od mene do aviona in od aviona do mene … Kar žarel je, ko si je nataknil ‘pilotske slušalke’. In potem smo leteli. Prek Bleda, Bohinja, okoli Triglava, čez S steno, pa mimo Mangarta, Jalovca …

Razmišljal sem, kdo je od izleta odnesel več, moja dva ali jaz. Res je, imela sta lep izlet, ampak tisti filing, da si naredil nekaj lepega za ljudi, ki ti veliko pomenijo, je veliko večji vir zadovoljstva. In v tem smislu je takšno dejanje lahko skrajno egoistično. V ponedeljek sem se dejansko počutil carsko! Seveda pa je k temu izdatno pripomogel kavboj. Pogledal me je s svojimi velikanskimi svetlo modrimi očmi in skozi praznino, ki so jo za seboj pustili izgubljeni mlečni zobje, navdušeno iztisnil: “Oči … Ti si car!”

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev »

 1. anna pravi,

  1.07.2011 ob 06:51

  čist ganljivo :) to si bo zapomnil…to veselje, to presenečenje, to mu je in mu bo ogromno pomenilo.

  res kulski foter :)

 2. Špelca pravi,

  1.07.2011 ob 07:29

  ja, ganljivo. Bi te kar posvojila za očeta :) :) Sem bila odlična v šoli ;)

 3. sosedsosed pravi,

  1.07.2011 ob 08:05

  @anna: upam da bo kaj od tega ostalo nekje v ozadju tudi, ko bo oči na zelo nekulski način prepovedal risanke, ali pa zaukazal kakšno opravilo okoli hiše ali pa se zmislil kakšno nepotrebno in tzelo starševsko kazen.. :)
  @Špelca: Ah, odličnjaki so pa tok kul, da ne potrebujejo aviona za letenje. Za njih imam še večje presenečenje. :lol:

 4. Soseda pravi,

  1.07.2011 ob 13:02

  Res je blo kulsko in hudo dobro presenečenje :-D
  Res si CAR :-*

 5. strojnikstrojnik pravi,

  10.07.2011 ob 10:52

  Lahko kaj več poveš o rentanju letala, kot so kontakti, cene, termini in podobno, ali je šlo bolj po prijateljski liniji… :)

 6. sosed pravi,

  10.07.2011 ob 19:22

  cene so drugače kar navite. mislim, da je ura letala nekje okoli 240€. jaz sem zadevo peljal preko vez in sem za dve uri plačal pol toliko. kril sem v bistvu samo stroške letala.

  če te zanima, lahko vprašam, če prijateljska cena velja izključno za prijatelje ali se da kaj naredit tudi za prijatelje prijateljev… :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !