21.11.2011

Vertikalni del življenja …

Objavljeno v alpinizem 16:58 avtor sosed

… se je v zadnjih dneh umaknil horizontali. Kot ljubeča družina ki si deli vse, smo si doma uspešno razdelili tudi virus naše najmlajše članice. In tako smo si podajali štafetno palico. Trenutno jo v rokah trdno držim jaz. Sem na bolniški. Je lahko kaj hujšega?!

Kolca se mi po hribih in plezanju, s svojim kolcanjem pa blazno nerviram svojo ženo. Pa saj ima prav – končno je dočakala neko obdobje brez hribov in plezanja, pa sem že ves živčen, kdaj in kje bom končno lahko potešil svojo nervozo. V mrtvem delu sezone, ko je skala premrzla za plezanje, snega pa še ni, tako ali tako ni veliko možnosti za kakšno resno turo, pa vseeno bi vsaj kaj krajšega lahko stisnil, tako za dušo, zdaj pa še ti virusi in driske in … Ok priznam, res ne znam biti na miru.

Zadnja akcija, ki je spominjala na malo bolj resno turo, je bil solo skok na zasneženi Triglav v začetku meseca. In res je šlo za skok – štart ob 3:30 iz Krme, vzhod na Kredarici, ko se je družina počasi odpravljala k zajtrku, sem bil na vrhu, pred dvanajsto pa že pri avtu. To je bilo hkrati prvič letos, da sem okusil sneg. Novo porcijo pa nestrpno pričakujem od takrat. Toliko bolj, ker me je ženka presenetla z novimi lednimi cepini. Res je taglavna! Ampak, kako naj potem ne želim iti gor? Joj, naj že sneži!!!

Po treh urah hoje v temi končno sončni žarki

Za tak razgled se je splačalo zgodaj vstat

Kredarica v jutranji zarji.

Yes, dovolj je snega, da se ga bo dalo popikat.

Reveži pod mano se počasi prebujajo v gosto meglo.

Edini potencialno tečni del za mano, zdaj samo še po grebenu do vrha.

Na vrhu pa ... poezija

Še obvezna fotka Aljaža in nazaj v dolino. Imam pa občutek, da to zimo še pridem naokoli.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev »

 1. M pravi,

  21.11.2011 ob 17:21

  Hihi, to je pa bistveno bolje :) like it.
  Želim ti, da virus čimprej spodiš iz svoje okolice (ma celi familiji to želim). Pa čimprej se spravite na sonce, da pridete malo k sebi.

  Ledni cepini? Waw, res je strašna (najdražja namreč). Jah pol pa ni kej – glej, da boš poročal, kako ju boš preizkusil :)

  Sneg – čist takoj podpišem. Če bo taka žalost, kot trenutno kaže, mi še tako nori načrti za konec leta ne bojo pomagali, ker za najboljši del vseeno rabim sneg.

  Ajde – piši še, pa pozabi na temo prejšnje objave ;)

 2. Marko pravi,

  21.11.2011 ob 23:59

  Lepo drugače ,.. slikce pa to.

 3. Tomaž pravi,

  26.11.2011 ob 22:46

  Pod tole o poeziji se takoj podpišem. V oktobru sem imel tudi sam srečo, da sem bil edini na vrhu. Neprecenljivo…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !