14.05.2012

Skok na streho Evrope

Objavljeno v Foto utrinki, alpinizem 12:30 avtor sosed

Dober teden je že minil od prihoda domov, a še vedno nisem zbral vseh vtisov. Bilo je preprosto nepozabno. Deveterica članov odprave je zadihala skupaj bolj složno kot bi si sploh lahko želel. Ko je bil čas za vzpon, smo delali, ko je bil čas za počitek, smo … pili … in ko je bil čas za veselje smo … pili še bolj. Imeli smo se super in če me ne bi doma čakale osebe, ki sem jih iz dneva v dan močneje pogrešal, bi bil povratek v resnično življenje kar nekoliko bridek.

Osvojili smo vrh. Izpolnil sem svoj cilj in doživel goro v celoti. Na vrhu, kamor sem stopil sam, sem se, na moje veliko presenečenje, nekontrolirano zjokal. Kot mala punčka. A nisem bil edini član odprave, ki je vrh doživljal emocionalno. Ta dan je bilo na strehi Evrope potočenih kar nekaj solz. Ja, bilo je težko, bil je mraz in bili so dvomi. Sredi noči se je skozi gosto meglo in veter priplazil strah po neuspehu, a na koncu se je vse skupaj izšlo v čudovito zgodbo. Zgodbo, ki je enostavno preobsežna za zapis na blogu.

Hrib mi je dal, kot sem  se nadejal že pred odpravo, tisto nekaj, kar me bo za vedno nekoliko spremenilo. Srčno si želim, da bi Elbrus 2012 lahko zaživel še kdaj. Z novo kuliso in novimi izzivi, le obrazi glavne zasedbe naj ostanejo isti. Oni so tisti, ki so zgodbo o osvajanju neke gore spremenili v eno izmed najlepših avantur življenja. Hvala ekipa!

 • Share/Bookmark
 

11 komentarjev »

 1. vrtačka pravi,

  14.05.2012 ob 14:58

  Vau! Čestitam!

 2. :-) pravi,

  14.05.2012 ob 20:35

  Bravo!! Čestitam!

  Skrajni čas, da ti pridem stisnit roko!! Rada bi tudi slišala zgodbo, verjamem, da je nepozabna! (Zraven pa še ene dolgove poravnat in kak nov biznis sklenit?)

 3. M pravi,

  14.05.2012 ob 20:40

  Najs. Sem že čakala, kdaj se boš kaj oglasil :)
  Privoščim ti, seveda sem ti fouš (ker sem imela sama hudo švoh zimsko sezono, ker je vrh tak, da je lušt vsakemu pravemu patronu), pa čist pohlevno bom čakala, da svoje emocije vseeno še malo združiš v besede in jih preliješ sem gor.
  Aja, čestitaaaaaaaam, seveda :)

 4. sosedsosed pravi,

  15.05.2012 ob 08:36

  @vrtačka: Hvala
  @:-): Z veseljem, kdaj prideš?
  @M: Že tako sem rabil teden dni, da sem lahko sploh kaj napisal, pa ugotovil, da karkoli zapišem izpade trivialno. Res smo se imeli lepo :)

 5. sosedsosed pravi,

  15.05.2012 ob 09:12

  Aja, je pa par stavkov in foto galerija tudi tule :)
  http://www.svet-je-lep.com/naslovnica/planetbio-na-strehi-evrope-elbrus/

 6. štulič pravi,

  15.05.2012 ob 11:07

  Komšo bre?! :shock: Respect! :cool:

  (Ma, lahko bi gor odnesel vsaj enu vrećććico Vegete, v komercialne svrhe nu, :roll: se slikal iž njo in tetka podravka bi ti bogato poplačala… ;) )

  http://youtu.be/5DDEl7JnWvo

 7. sosedsosed pravi,

  15.05.2012 ob 11:36

  @štulič: prodal sem se PlanetuBio, tako da je Podravka žal izvisela. Mogoče pride na vrsto v prihodnjih projektih, ideja ni slaba. Pravzaprav sem ravno po zaslugi tega bloga pred leti od Podravke (oz. takratne direktorice marketinga) povsem nenadejano že dobil darilni paket, ampak to je že druga zgodba, ki jo lahko prebereš tukaj :)

 8. štulič pravi,

  15.05.2012 ob 12:34

  Ej, suppeer!!!!! :cool:

  Ja res, čas beži ma, take malenkosti se ne_ne izpuščajo, ker so že tedaj dane in kot laičnega goroplazca te instant juhe, ki se plasirajo po tržišču, niso slabe… če bi jih kdo še strokovno usmerjalllll, o energetskih in ekoloških zahtevah človeka pa kje bi bil konec!? :?

 9. seamus pravi,

  16.05.2012 ob 13:10

  Čestitke!!!
  Sam takšne sreče z vremenom nisem imel – mraz, veter, megla, sneg in obrat na 4900… In vreme se je spremenilo čez noč v treh urah iz brezvetrja in zvezd, popoldne smo še v kratkih rokavih okrog skakal. Na srečo je bi to pri nas samo priložnostni cilj, ki ga sploh nismo načrtovali. Zebel je pa mene k pr norcih, celov v turne pancarje in trojne štumfe, ampak samo v tisto stran iz katere je pihal veter.

 10. sosedsosed pravi,

  16.05.2012 ob 13:30

  @seamus: no, mene bi tak scenarij kar potrl, ker sem si tega hriba res želel. Je pa tudi za nas nekaj časa kazalo slabo. Dan prej se je sfižilo, tudi start smo prestavljali zaradi megle in vetra, naposled pa le odrinili. Kmalu se je zjasnilo in gora je dovolila vzpon. Kljub temu pa je bilo pasje mraz, sploh zgodaj zjutraj, ko je svoje dodal tudi veter. A se ne pritožujem – če smo prišli na vrh, potem je bilo vreme super! :)

 11. seamus pravi,

  16.05.2012 ob 15:09

  @sosed – kot sem rekel, pri nas je bil samo priložnostni cilj in za vrh smo imeli na voljo samo en dan in pol, potem ko smo že en teden uživali na soncu in snegu v dolini Adyl-su, je pa res da je bil potem cel naslednji teden obupno slab …

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !